Skocz do zawartości
IGNORED

Dali Zensor czy Lektor ?

m4nhunt

Dali Lektor 6, Zensor 5 czy Zensro 7  

49 użytkowników zagłosowało

1. 1. Dali jakie głośniki Lektor 6, Zensor 5 czy Zensor 7 ?

Rekomendowane odpowiedzi

W cenie Z7 to można Heco MS900 dostać. To moim zdaniem jest zachowana jakość vs. cena, niestety NOWE Zensory7 za drogie są, generalnie Dali drogie są i tu już za znaczek się płaci.

Wszystko zależy do czego je porównać. Czy w skali absolutnej to dobre kolumny?? Oczywiście że absolutne złe. Czy za ok 2500 to dobre kolumny? To co innego. Miałem poprzednie najtańsze dali concept i nie uważam by były koszmarnie zle.

Zgadzam się w 100%

Kwestia gustu ale ja uważam, że ciężko znaleźć dla Zensor 7 konkurencję w tym samym budżecie szukając nowych kolumn. Dla mnie zagrały lepiej od monitor audio serii bronze i ZDECYDOWANIE lepiej od tak chwalonych na forum Audio Academy Phoebe III. Poza tym fajny wygląd kolumny ale wiadomo na tym forum to sprawa drugorzędna i dla większości to nie ma znaczenia. Sam gdybym miał teraz kupować nowe pudła to pewnie coś od Sonus Faber

Zensor7 nowe za drogie są, cena moim zdaniem nie idzie w parze z jakością dźwięku, prawie 4tyś za parę to lepiej już do Optico6 używane dołożyć lub Audiovektor qr3 lub Heco MS900 czy Klipsch RP280F lub Tannoy XT8F zakupić, MA Bronzy to też nie są aż tak dobre kolumny, mi do gustu przypadły MA Silver.

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Też miałem Z7 i nadal twierdze iż to nie są złe kolumny, w kd nawet ładnie grały ale już stereo jak dla mnie z Denonem to słabo, bo wygląd i gabaryty mi odpowiadały.

Z denonem faktycznie grają słabo

No mają dobry marketing i to działa. I nic to nie zmieni że oare osób napisze tu że kilka innych produkcji jest ciekawsza. Kolumny są i będą wybierane.

• 1 miesiąc później...

mam zensory 7 od kilku lat, w pewnym momencie miałem już sprzedać te kolumny. na początku grały u mnie z dzielonym rotelem 960, dramat, później zmieniłem rotela na wiekowego harmana 655. grało to zdecydowanie lepiej. niestety harman padł. pomyślałem o czymś nowym i wybór padł na pioneera a70da- i powiem tak:

rewelacja,

wniosek jaki się nasuwa to taki, że te kolumny potrzebują mocnego i dynamicznego pieca a nie rozlazłego grajka:-)

pozdrawiam

• 3 miesiące później...

Q21 ma absolutną rację - zensory to kolumny efekciarskie w stosunku do lektora bardzo promowane przez branżę zerknijcie na pasmo przenoszenia góry i magnes na nisko - średnio tonowym - porównywałem (z lektor 2) zensor 3 - porażka podbite wysokie i nienadążający rozpulchniony bas - nie słuchałem wolnostojacych ale jeśli stosunek magnesu do membrany jest taki jak w z3 to przestrzegam

• 1 miesiąc później...
  • 2 miesiące później...
  • 7 miesięcy później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.