Skocz do zawartości
IGNORED

Biale tanie kolumny

mak100

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zamierzam zakupic kolumny do swojego amplitunera (HK 3480 + cd HK HD 970). Maja one grac w pokoju o powierzchni 18 m kw - film, muzyka elektroniczna, rock. Musza byc kolumny podlogowe i do tego musza byc biale. Najchetniej zakupilbymbym Dali Zensor 5.. jednak budzet mi to uniemozliwia. Musze kupic cos tanszego... i teraz pytanie. Zanalazlem kilka rodzajow kolumn, ale nie moge znalezc opinii na ich temat. Sa to jedne z najtanszych kolumn, ludze sie jednak ze nikoniecznie musza one byc beznadziejne... czy ktos moze sie wypowiedziec na ich temat ? Mysle o:

- Magnat Vector 205 - czytalem o tym ze z Magnata nie warto patrzec na kolumny nie-z-serii Quantum. Ten model to ponoc nastepca jakiegos Quantuma starszego - dostepny w kolorze bialym. Jakie sa wasze opinie na ich temat?

- KODA D65F - baardzo tanie.. ale co z tego? da sie tego sluchac? nie znalazlem zadnych opinii..

- Koda 858F - podobnie tu, nie znalazlem praktycznie zadnych opinii, czy ktos slyszal te kolumny ?

- sa tez Jamo 606 - tu czytalem opinie.. srednio ponoc..

- cos moze polecicie ?

Dzieki za wasze info!

Pozdrawiam!

https://www.audiostereo.pl/topic/110208-biale-tanie-kolumny/

Witaj,

moim zdaniem najlepszym wyborem do Twojej konfiguracji byłyby kolumny Pylon Audio Pearl 20 lub Pylon Audio Pearl 25. Zestawy te są dostępne także w kolorze białym. Co najważniejsze jednak, są to kolumny bardzo dobrze zestrojone, solidnie wykonane, dające ogromną przyjemność z odsłuchów.

Zapraszam serdecznie jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu, w przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość numik

(Konto usunięte)

Witam,

Zamierzam zakupic kolumny do swojego amplitunera (HK 3480 + cd HK HD 970). Maja one grac w pokoju o powierzchni 18 m kw - film, muzyka elektroniczna, rock. Musza byc kolumny podlogowe i do tego musza byc biale. Najchetniej zakupilbymbym Dali Zensor 5.. jednak budzet mi to uniemozliwia. Musze kupic cos tanszego... i teraz pytanie. Zanalazlem kilka rodzajow kolumn, ale nie moge znalezc opinii na ich temat. Sa to jedne z najtanszych kolumn, ludze sie jednak ze nikoniecznie musza one byc beznadziejne... czy ktos moze sie wypowiedziec na ich temat ? Mysle o:

- Magnat Vector 205 - czytalem o tym ze z Magnata nie warto patrzec na kolumny nie-z-serii Quantum. Ten model to ponoc nastepca jakiegos Quantuma starszego - dostepny w kolorze bialym. Jakie sa wasze opinie na ich temat?

- KODA D65F - baardzo tanie.. ale co z tego? da sie tego sluchac? nie znalazlem zadnych opinii..

- Koda 858F - podobnie tu, nie znalazlem praktycznie zadnych opinii, czy ktos slyszal te kolumny ?

- sa tez Jamo 606 - tu czytalem opinie.. srednio ponoc..

- cos moze polecicie ?

Dzieki za wasze info!

Pozdrawiam!

dokładnie - to samo chciałem napisać - Pylon. Kody i Jamo odpuść od razu. Chyba tylko Boston Acoustics można jeszcze poniżej Dali kupić, ale wg mnie Pylon Pearl to optymalny wybór

Powiedzcie mi, jakie konkretnie głośniki siedzą w najnowszych wersjach Pylonów, bo nigdzie nie ma o tym informacji. Z poprzednich modeli Tonsil poszedł w odstawkę, czy teraz, gdy o Pylonach krążą w miarę pozytywne opinie, nie montują w nich najtańszej chińszczyzny no-name???

Tonsil? Odpada, kosz z zewnątrz jest zupełnie inny od stosowanych przez Tonsil- przypomina chinole za 5 zł w hurcie.

Co powiesz na to? (mój wpis nr644)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jakie podobne wysokotonowce:

Jaki problem przykleić nalepkę na płytce czołowej głośnika, żeby przypominał Monacora? (Charakterystyczne wgłębienia przy otworach, nawet przy kopułce widać identyczną część fałdy zawieszenia). Jest też inna możliwość- Monacor kupuje ten głośnik u chinoli, nakleja swoją nalepkę i to też jest kicha.

Nie jestem przekonany do Pylona, na pewno bym tego nie kupił.

Ukryta Zawartość

Gość numik

(Konto usunięte)

Tonsil? Odpada, kosz z zewnątrz jest zupełnie inny od stosowanych przez Tonsil- przypomina chinole za 5 zł w hurcie.

Co powiesz na to? (mój wpis nr644)

http://www.audiostereo.pl/pylon-pearl_86179.html/page__st__630?do=findComment&comment=2743992

Jakie podobne wysokotonowce:

Jaki problem przykleić nalepkę na płytce czołowej głośnika, żeby przypominał Monacora? (Charakterystyczne wgłębienia przy otworach, nawet przy kopułce widać identyczną część fałdy zawieszenia). Jest też inna możliwość- Monacor kupuje ten głośnik u chinoli, nakleja swoją nalepkę i to też jest kicha.

Nie jestem przekonany do Pylona, na pewno bym tego nie kupił.

ale pytanie padło co kupić, jaką masz dla pytającego inną sensowną tanią propozycję;p;p

Wznowili produkcję Tonsil Premium na GDN13/50/9, więc po co zawracać sobie głowę jakimiś wynalazkami skoro za tysiaka można kupić nowe kolumny na dużo lepszych głośnikach.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poleciłem kiedyś Premium znajomemu, bo był fanem Tonsila i chciał wymienić na coś nowego swoje wymęczone życiem Sonaty. Do tej pory ich używa i twierdzi, że pomimo wieku nie znajduje obecnie niczego, co by mogło mu je godnie zastąpić :)

Pylonów nie słuchałem, bo na starcie wydają mi się podejrzane :) Przyznam się, że nawet nie szukałem okazji- mam kolumny Radmora i nie zamierzam ich zmieniać.

Co do Premium, to rzeczywiście nie robią białych.

LS10, wcześniejsza wersja. Później maskownica miała w przekroju poziomym bardziej zaokrąglony profil, u mnie jest trapez z zaokrągleniami tylko na bocznych krawędziach. Prawie bez przeróbek- lepsze okablowanie i nierdzewne wkręty, ale chyba tylko "dla jaj", bo różnicy nie usłyszałem :)

Zobacz tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) (LS10-ki są moje :)

Ukryta Zawartość

agencie 54139

skoro teskinisz to je kup - przeciez kupujesz kolumny

kasy na radmory napewno wystarczy

nie wiem w czym problem ;)

czyzby wyłacznie w sentymencie ? :)

bo jakos kupic chcesz jednak co innego

prosiłbym bardzo rozgraniczajmy sentyment od porównan

tez mam sentyment do wielu rzeczy nie znaczy ze to perzeklada sie na odpowiednia jakosc jak za pieniadze jakie sobie ponoc sie zyczy za takie np. radmory

dobre bo dobre ale dobre w calkiem innej cenie niz sie pojawiają

nie wyobrazam sobie wyłozyc 1500-2000 za radmory ls 40 - nie wiem kto sobie wyobraza poza wielbicielem marki dla samej zasady

nie pisze by cos komus wkrecac - pisze by sobie własnie przypadkowy czytelnik przypadkiem nie wkrecał ze to wyjatkowo wartosciowy sprzet

-jest wartosciowy ale nie wyjatkowo

wartosciowy w o wiele nizszym budzecie

dla sympatyka moze byc w kazdym budzecie - ale to tylko z powodów osobistych

teskinisz za radmorami?

ciekawe czemu nie teskinisz za

missionami m74 - 700zł - wielka okazja

kefami Q5 za 1500 - rownie wielka okazja

jbl xti 100 - 1800 - rownie jakas okazja

same szczytowo oceniane modele (w swojej kategori , czyli o wiele ponad swoja kategorie cenową) - wg upodoban od wyboru do "koloru"

lepiej dumac jak to było z radmorami :)

ktore "co nie co" lepsze od tonsili

a okazje koło nosa przechodzą :p

lepiej dumaj nad "oblatywaczami" za grosze - bo za 400 lepsze i od radmora i MA - zamiast nad sentymentami:)

takie kefy połykaja (bez właczania nawet) wszystko co w sklepie przetestujesz - a tu dalej lepiej sentymentowac :) marnotrawstwo czasu -ojoj :)

oby nie pieniedzy dla wiary w sentyment

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.