Skocz do zawartości
IGNORED

Dzisiaj musze wybrac.

ins

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam, ze zakladam po raz kolejny temat o takiej samej tematyce - wyborze wzmacniacza. Dzisiaj musze postanowic co mam kupic. Prosze po mnie nie jechac za to. W gre wchodzi zakup jedynie na allegro w cenie okolo ~500 PLN. Zastanawiam się nad kupnem jednego z tych:

Marantz PM-44 SE:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Harman Kardon KH 620:

Ukryta Zawartość

Luxman LV-101:

Ukryta Zawartość

Mój system to:

CD: Onkyo 7211,

Tape: Technics RS-B755 (rzadko używany)

Kolumny: Sony SS-176 E (podłogowe)

Jak Waszym zdaniem każdy z tych wzmacniaczy zagra na w/w systemie? Który będzie najlepszym wyborem? Jeżeli żaden, to może sami coś polecicie z aukcji? Słucham prawie każdego rodzaju muzyki prócz hh/rap/dance/techno/disco polo/house i tym podobnych.

Pozdrawiam,

Marek.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/11038-dzisiaj-musze-wybrac/

Możesz poszukać też Denona PMA925R, dobry wzmak. Tak samo jak Marantz PM68 nadaje się do skutecznego tuningu (mój Marantz zmienił się nie do poznania, zostanie ze mną jeszcze przez jakiś czas).

Aha, masz przyzwoite kolumny, pewnie dlatego, że Sony zamówiło u Anglików i tylko sie pod tym podpisało. Nie daj się namówić na wymiane na jakieś gówno, co najwyżej zrób upgrade.

Józwa, niedokładnie. Ten Harman gra nieco lepiej od tego Technicsa, a na pewno zdecydowanie inaczej. I ma pilota, a to już postęp. To jest kwestia gustu, ale mnie akurat charakter Harmana wydaje się strawniejszy. A przy ocenie ''mechanicznej'', na punkty, to oczywiście masz sporo racji.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.