Skocz do zawartości
IGNORED

WIELKI TEST TUNERÓW CYFROWYCH DO 450zł

Noru

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekawy tuner znajdziesz na:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

z tego co widziałam jest ogloszenie na www.hifi.pl

Ukryta Zawartość

> Noru!

Wbrew temu co piszesz odpowiedź otrzymałeś. Bo 450 złotych to nie tak mało. Ja za trzy dalem mniej, a mam na co papatrzeć :-) i czego posłuchać :-))) Po prostu to nie jest warte tych pieniędzy. Do tego, wiesz, to wstrętnie wygląda. Brrrr! Niby nie jest to takie ważne ale jednak. Machnij ręka na pilota. Jeszcze taki do obsługi całego zestawu jest warty uwagi ale z osobnym do tunera więcej kłopotu niż pożytku. Wcześniej czy poźniej na nim usiądziesz. O RDS już nie wspomnę, bo to po prostu strasznie wygląda. Jak chcę poczytać to sięgam po książke a nie gapię się w wyświetlacz ;-)

Posiadacz (aktualnie) trzech tunerów, z których najmłodzy ma ćwierć wieku :-)))

"evva"

No musze ci powiedzieć że jestem zaskoczony, czegoś takiego to jeszcze nie widziałem.

Sądząc po jakości wykonania i komponętach to niewątpliwie był to kiedys Hi-End tej firmy.

Bardzo fajny Tunerek.

Dla ciebie i dla innych pomocnych i piszących na temat PODZIĘKOWANIA i POZDROWIENIA.

A dla wszystkich tych którzy piszą tu tylko żeby kogoś skrytykować albo sie wymądrzać: FRAJERZY LEPIEJ TASUJCIE SIE NA SWÓJ HI-END A OD TEGO POSTA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA BO TYLKO PRZESZKADZACIE LUDZIĄ KTÓRZY CHCĄ SIĘ Z TEGO FORUM DOWIEDZIEĆ CZEGOŚ PORZYTECZNEGO.

Tuner jest naprawde ekstra i jak pisałam wystawiony na sprzedaż na hifi.pl ;)

Z tego co znalazłam w internecie był produkowany w roku 76-78, czyli najlepszy rocznik jak na tuner ;) Te nowości to sobie można w buty wsadzić, czasy dobrych tunerów skończyły sie niestety na początku lat 80-tych :((

A koszt tego cuda 950$$ - co było w tamtych latach nielada majątkiem i w latach dżwieku analogowego musiało odzwierciedlać poziom tego sprzętu.

Dla chcących się czegoś dowiedzieć:

Ukryta Zawartość

To lektura także dla Noru. Jak uzna, że pilot i RDS to nie są rzeczy najistotniejsze, to znajdzie tam coś dla siebie. I dobrego, i na jego kieszeń. Do tego ten magiczny wygląd :-) Ale i dla ponuraków coś się znajdzie...

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

"LEPIEJ TASUJCIE SIE NA SWÓJ HI-END A OD TEGO POSTA TRZYMAJCIE SIĘ Z DALEKA BO TYLKO PRZESZKADZACIE LUDZIĄ KTÓRZY CHCĄ SIĘ Z TEGO FORUM DOWIEDZIEĆ CZEGOŚ PORZYTECZNEGO."

Noru, tutaj obowiązuje grzeczność. Krzyki też nie są mile widziane. Znasz tu kogoś osobiście, aby móc stwierdzić że jest frajerem? Ja na podstawie twoich dotychczasowych wpisów byłbym na przykład skłonny stwierdzić, że jesteś nadętym bufonem, ale może się mylę, kto wie?

Dokładnie tutaj obowiązuje grzeczność i grzecznie zaczołem posta prosząc o pomoc a Wy ważniaki zaczeliście mi dogrywać i mnie krytykować i jak tu się niedenerwować.Niewiem po co wy piszecie na tym forum-chyba żeby sie popisywać bo jakos nic pozytecznego nie napisaliście.

To ja wkleje to co zwykle, czyli fragment FAQ grup dyskusyjnych:

1. Nikt nie musi nic dla Ciebie robić.

2. Nie spamuj.

3. Nikt nie musi nic dla Ciebie robić.

4. Osiągniesz więcej będąc miłym niż będąc niegrzecznym.

5. Nikt nie musi nic dla Ciebie robić.

6. Szukaj odpowiedzi na swoje pytania zanim poprosisz kogoś o pomoc.

7. Nikt nie musi nic dla Ciebie robić.

8. Nie pisz nie na temat.

9. Nikt nie musi nic dla Ciebie robić.

10. Zobacz regułę nr 1.

*** Suplement Eastwooda/Elvisa

11. Nie bądź głupcem.

12 Jesteś pewny, że zrozumiałeś regułę nr 1?

... a ja tylko dodam bajkę z morałem...

Ukryta Zawartość

Pzdr.

Ukryta Zawartość

No i nadal wszyscy się tylko przechwalają i docinaja a nic mądrego nie napiszą bo pewnie żaden z Was no moze poza paroma nie mial doczynienia z tym sprzętem i wpadli na tego linka tylko poszpanować. Tym pomocnym dziękuje a tym przeszkadzającym .... w .... .

• Redaktorzy

Noru, rozumiem że łatwiej jest przygotować sobie gotowca, i potem wklejać go w każdy z założonych przez siebie wątków, ale weź pod uwagę że od strony czytających wygląda to dziwnie, kiedy zamiast konkretnej wypowiedzi czytają jakieś kilkakrotnie powielone narzekania. Więcej szacunku, masz tutaj do czynienia z prawdziwymi luźmi, nie zaś z wytworami twojej imaginacji. Nawiasem mówiąc ciekawe, czy takie podejście to to wpływ gier komputerowych? To już nie pytanie do ciebie.

• 4 miesiące później...

Mam pytanie.

Chodzi mi o optymalny sygnał na wejściu antenowym dla tunera ST-GT650.

W tym tunerze jest możliwość pomiaru sygnału wejściowego.

Jaki sygnał uzyskujecie i z jakiej anteny lub kablówki?

Nikt nie ma ST-GT650?

Podajcie, jaki macie sygnał, bo w poniedziałek przychodzi spec od kablówki i nie będę wiedział, co powiedzieć, a tuner gra mi do d..

Przed podłączeniem Internetu miałem wskazania 60dB teraz 54dB.

Nie wiem ile powinno być.

Pomocy!!!!

Noru, za wiele naczytales sie testow audio. Taki test porownawczy nie ma najmniejszego sensu. Po pierwsze cos co mi sie podoba w dzwieku, moze zupelnie nie podobac sie Tobie. Po drugie urzadzenie ktore w moim torze zagra zupelnie nieakceptowalnie w Twoim moze zagrac doskonale. Poza tym w przypadku tunerow wiele zalezy od jakosci dostarczonego im sygnalu oraz jego źródła (kablówka czy normalna antena).

Tak wiec nie obrazaj sie jak dziecko, tylko zacznij sluchac a nie czytac jakies bzdurne zestawienia z punkcikami i gwiazdkami.

> robertk

Też mam podłączony internet przez kablówkę ale tego efektu nie zauważyłem. Może dlatego, że nie miałem sposobu jego zmierzenia. Dość, żę sie nie pogorszyło. W Twoim wypadku może być jakiś problem z separacją sygnału i wezwanie montera jest jak najbardziej na miejscu.

A niezależnie od tego, warto - o ile masz mozliwość - spróbować z anteną zewnętrzną. Ja sobie planuję założenie na wiosnę, bo wyszło, że warto.

"barni" widzisz ja każdy z tych tunerów miałem osobiście przez minimum miesiąc i "testowałem" go pod róznymi zestawami oraz pod antenami zewnętrznymi i kablówką więc zanim znowu palniesz że ktos się czegos oczytał i pisze bzdury to sam sie zastanów.... bo wydaje mi sie że to właśnie ty opierasz się na artykułach Audio a nie na praktyce.

Pozdrawiam.

• 3 lata później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.