Skocz do zawartości
IGNORED

Czy ma ktoś Radmor Ls-10

Jac

Rekomendowane odpowiedzi

>Pozostaje wybrać głosniki - arn5614,arn5684 a może arn165/04 - a może wersje 8 ohm? A może wziąć

>gdn16/40/1, bo takie akurat mam? Licho by to...

Czegoś tu nie rozumiem- jak klonować, to na takich przetwornikach, jak oryginał, bo wtedy tylko można to nazwać klonowaniem- w przeciwnym wypadku to tylko "wariacje na temat"...

Jeżeli to nie ma byc klon LS-10 to weź tego Tonsila. Utniesz go wyżej, nie będzie efektu tubki i kopułka tez nie musi być nadzwyczajnych osiągów na niskich tonach.

Lancaster, ładnie to opisałeś ale co to ma tematu? Chodziło o sprawdzenie fazy ze słuchu, czy z pomiaru. Wiadomo że poza osia bedzie inaczej. Dlatego uważam ze do ciecia 2300hz, jak tu ktoś proponował ciąc ARN5614, typowa kopułka wysokotonowa będzie już niewydolna. Może nie na osi ale poza osia napewno. A SS9900 to chyba jest ten ze specjalnym frontem skupiającym promieniowanie celem lepszej integracji charakterystyk kierunkowych z głosnikami dwudziestocentymetrowymi.

"A rację Ci przyznam tylko wtedy gdy ją rzeczywiście będziesz mieć."

:)))

Najpierw się dziwisz, ze komuś nie podoba się zaproponowana przez Ciebie zwrotnica typu Janbo, a potem kiedy inny kolega proponuje coś na podobnej zasadzie to piszesz: "...tweeter ma i chce zastosować kolega Beerfan, i powiedz na ile użyteczne do tego będą te czeskie projekty"

Odpowiem Ci: na tyle, na ile Twój. Pewnie nadal będziesz się upierał, ze to sie fazowo zgra zaraz po ewentualnym odwróceniu tweetera?

Może nawet sie zgra, ale to bedzie fux, a nie norma i sam tego nie wiesz w tej chwili, bo ich(głośników) w jednej skrzynce nie miałeś.

Amen

"Jakie słowo? Gdzie napisałem że pomiary na SW nie są dla mnie proste? Cytaty proszę"

"opanuj najpierw system SW, bo wykonanie za jego pomocą prawidłowego pomiaru nie jest takie proste i oczywiste jakby się mogło wydawać."

A najkonkretniejszy cytat na temat SW usłyszałem kiedyś od Ciebie osobiście.

To zresztą nie ma znaczenia, bo głośniki o ktorych mowa i tak niby nie mają być mierzone.

"A Ty początkującemu mówisz "kup pomiarówkę i zrób pomiary""

Gdzie konkretnie? Poproszę o cytaty :)

"Tak od razu? Od pierwszego kopa?"

Sam mam na razie z tym kłopot, ale też nie do początkującego Beerfana wysyłałem.

Beerfan nie ma na siłę szukać początkujacego z problemami tylko obcykanego;)

Qubric front 9900 ma na celu skupienie promieniowania na osi w już "górnej średnicy"

Tak by całość zgrać kierunkowo z duzymi midbasami. Pewnie to wiesz, ale puściło mi sie jednym zdaniem:)

Ale sama góra jest już promieniowana podobnie jak w innych 28mm.

W kazdym razie fazy na słuch sprawdzic nie ma szans. Sprawdzić - dobre słowo.

Za to fuxem nie takie rzeczy da sie zrobić;)

Dlaczego to napisałem(ten długi wywód)? A tak mi do głowy przyszlo, temat w sumie o glośnikach, dużego offtopa nie zrobiłem:)

Na dole wrzut z 9700(ten sam driver z innym frontem).

Beerfan, porlick ma rację. Co to za klon na innych glośnikach niz te w oryginale?

Ale z drugiej strony może ten Tonsil nawet lepszy od Tesli...

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

lancaster, 20 Gru 2006, 17:31

>Najpierw się dziwisz, ze komuś nie podoba się zaproponowana przez Ciebie zwrotnica typu Janbo

Oho, kolego, na tym poziomie nie będę dyskutował. Twierdzenie że proponuję zwrotnice typu Janbo, jeżeli nazywać rzeczy po imieniu, jest po prostu zwykłym kłamstwem. Zatem nie mamy o czym rozmawiać, a tym bardziej o racji, skoro narzędziami jakich używasz w celu udowodnienia tej swojej racji zaczynają być kłamstwa.

Żegnam.

Lancaster, prawda to jest taka że nigdy nie zastosowałem w żadnych kolumnach zwrotnic Janbo. Ale skoro Ty wiesz lepiej... pewnie miałeś objawienie skoro się przy tym tak upierasz. Tym bardziej nie ma więc o czym gadać.

MG, a czy ja napisalem, ze zastosowales?

Zwrotnice Janbo są wykonane całkiem porządnie, nawet zerknąłem na ich stronę po tym jak się obruszyles.

I podobnie jak Twój projekt maja rację akustyczną. Są to pewnie jakies standardowe filtry Bessela, Butterwortha, Linkwitza i one faktycznie dzielą pasmo.

Widziałem nawet, ze jakas zwrotka jest zrobiona specjalnie pod Teslę

Tam też kazdy usłyszy kiedy głośniki grają w fazie a kiedy w przeciwfazie.

Pozdrawiam

"Lancaster, prawda to jest taka że nigy nie zastosowałem w żadnych kolumnach zwrotnic Janbo. Ale skoro Ty wiesz lepiej... pewnie miałeś objawienie skoro się przy tym tak upierasz. Tym bardziej nie ma więc o czym gadać."

MG, jak już zacząłeś bredzić, to pisz dalej Nie krempuj sie.

Z Tobą faktycznie nie ma o czym gadać, a jednak chce, zebys wyszedł na ludzi i z Tobą gadam:)

Przynajmniej na razie.

Wiec jak? mówisz, ze we wszystkich swoich kolumnach stosujesz zwrotnice typu Janbo? :)

W budżetówce tez? :)

Pozdrawiam

Tak dla przypomnienia popiluje:)

"Lancaster, prawda to jest taka że nigdy nie zastosowałem w żadnych kolumnach zwrotnic Janbo. Ale skoro Ty wiesz lepiej... pewnie miałeś objawienie skoro się przy tym tak upierasz. "

Niigdy nie pisałem, ze stosuowałeś w jakichś swoich zestawach te zwrotnice - kłamiesz

"Twierdzenie że proponuję zwrotnice typu Janbo, jeżeli nazywać rzeczy po imieniu, jest po prostu zwykłym kłamstwem."

Nazwijmy sprawy po imieniu - to jest zwrotnica typu Janbo. - znów kłamiesz

A co zgrywałeś te głośniki? Pisałeś, ze nie, ale jeżeli jednak tak to kolejne - klamstwo:)

"Widzę że za wszelką cenę dążysz do uzyskania przewagi w dyskusji, nawet jeżeli tą ceną będzie przeinaczanie faktów i cudzych wypowiedzi" - zmów klamałeś, lub ewentualnie mówileś o sobie :)

Ohoho, ale pojechałeś! Siedem wpisów pod rząd, pewnie dym uszami już puszczasz, co? Przyznaję, że bardzo się starasz. Kapituluję przed samą ilością wpisów, żeby na toto wszystko odpowiedzieć musiałbym tu z godzinę siedzieć, a wolę sobie film obejrzeć.

Beerfan, wielkie sorry za ten śmietnik. Jak już coś zrobisz to napisz o uzyskanych efektach.

foxbat, teraz juz wiem o co biega :)

Jakis czas temu myślałem, ze gość jest milym facetem, tylko najczęsciej robi jakiegoś lekkiego babola w zwrotnicy(trochę jego kolumn słuchalem i jak do tej pory wszystkie poza MA XT brzmią "mientko", choć samej gory raczej nie brakuje)

Nie dziwilem sie bo ostatecznie nie mierzyl tego, a na ucho tak jak pisalismy można kolumnę zrobić, ale tylko fuxem zszycie driverów będzie dobre.(pomijam, czy komuś sie to podoba - sa ludzie lubiacy ocieplone brzmienie)

Nie bede z nim rozmawiał jeżeli tak jak w tym wątku gość obrusza sie na wszystkie uwagi (a słuchalem jego projektów) i jeszcze bezpodstawnie zaczyna sie klamać, ze kłamię sam to robiąc.

To nie ma sensu, wystarczy, ze wszyscy zapamietają, ze robi wypasy, a Steven Tyler babole do tuningu u niego;)

Apropos, kiedys miałem z nim pogadankę na temat być może zlego zgrania głośników MA.

Jeszcze raz napiszę, że za tą kase kolumny sa OK, nawet biorąc pod uwagę moje preferencje.

Nie są moim zdaniem najlepszym wyborem, ale cena jest skalkulowana uczciwie. Np. wyraźnie lepiej brzmiace ESA Intrada3 kosztują 5Kzł.

Obok Minasów stały któregoś dnia B&W CM1NT

Minasy mialy rozmyte, z osłabionym tambre (moje odczucia) wokale męskie - było to słychac od razu po przełączeniu kolumn. I to w zasadzie byla moja jedyna powazna uwaga co do tych zestawów.

Rozmawialiśmy wtedy o tym co moze byc tego przyczyną jeżeli nie jest to jak Twierdzi MG zwrotnica.

Myślałem, ze powodem może byc pochylenie przedniej ścianki i uklad głośników ala dApollito(nieparzyste filtry i podział ponizej 2KHz dlatego "ala", bo w MA tego nie robiono)

MG udowodnił mi wtedy, ze fale z wszystkich głosnikow dochodza do sluchacza w określonej odległości w tym samym czasie, a nie tak jak mi sie wydawalo z opóźnieniem między midbasami.

A męskim wokalom to rybka.

Pozostają własciwosci głośnikow lub zwrotnica:)

Rozmawialem ostatnio z wieloma ludxmi z branży audio.

Konstruktorzy to naprawdę fajni ludzie, opowiedza Ci o plusach i minusach projektu, o jego zastosowaniu, ewentualnie co powoduje jakie zmiany.

Naprawde świetne, pouczające rozmowy. Wszystko ladnie pokazane w pomiarach, jednym słowem sama przyjemność.

Nawet kiedy mówiłem, ze coś mi sie nie podoba uslyszałem, ze "na takie głosy czekaja, bo kadzić to sobie sami mogą":)

Rewelacja.

A tu masz doświadczonego wróżbitę, którego broń Boze skrytykowac nie można (ajaj).

Beerfan, poważnie.

Raczej bede miał gdzie Ci to pomierzyc, tylko muszę pogadac. Będzie do dyspozycji przynajmniej Clio.

Jeżeli jesteś zainteresowany(koszty przesylek bierzesz niestety na siebie) to przy okazji pomiarów dla siebie zrobie tez Twoje.

Jakby co "pisz na priva" :)))

Pozdrawiam

Ludzie, litości..Nie wciągajcie mnie w to.

Droga do podłączenia jeszcze daleka. Muszę dokończyć remont chałupy i dopiero po świętach pewnie coś zadziałam.

Klon to juz na pewno nie będzie, bo nie mam schematu oryginalnej zwrotnicy. Dodatkowo nadal nie wiemy co to naprawdę ta w170 jest. A kopułka na pewno będzie d26tg - bo taka mam.

Jak/jeśli sklecę te kolumnienki, na pewno napiszę.

Lancaster. Tłumaczyłem już wielokrotnie że przy układzie symetrycznym głośników na pochyłej ściance wyrównanie czasowe będzie tylko w jednym punkcie przestrzeni, na przecięciu płaszczyzny pionowej i poziomej w określonej odległości od kolumny. Wystarczy, że siedzisz nieco dalej od kolumny i nawet pięknie dostrojona na mikrofon faza idzie się pieprzyć, więc pomysł jest dyletancki.

Można to jednak pominąć jako nieistotny szczegół jeśli masz do czynienia ze zwrotnicą robioną na ucho. Można się z niej spodziewać istotniejszych problemów fazowych.

Ciągle nie rozumiem dlaczego niektórym tak trudno jest zrobić pomiar, wrzucić w symulator i sprawdzić integracje głośników. Znając parametry głośnika i sposób interpretacji wykresu ciśnienia i impedancji bez problemu można znaleźć częstotliwość podziału dla rodzaju filtru dające najlepsze wyrównanie czasowe głośników.

A jeśli chodzi o Tesle to zwróćcie uwagę na odchyłki parametrów katalogowych. Zakładając oczywiście że ich pomiary generalnie nie są wyssane z palca.

Qubric, dlatego wypadaloby pomierzyc tak jak zreszta piszesz.

Inaczej to mogę zaparoponować zwrotnicę:

midbas 4ohm : L=1mH, C=15uF(ewentualnie + R 1-2ohm)

tweeter 8ohm : 3,9ohm, C=5uF, L=0,18mH, C+10uF

Polaryzacja zgodna, ewentualnie należy ją odwrócić:)

i też zagra.

Pozdrawiam

lancaster, 21 Gru 2006, 09:32

>foxbat, teraz juz wiem o co biega :)

>Jakis czas temu myślałem, ze gość jest milym facetem, tylko najczęsciej robi jakiegoś lekkiego

>babola w zwrotnicy(trochę jego kolumn słuchalem i jak do tej pory wszystkie poza MA XT brzmią

>"mientko", choć samej gory raczej nie brakuje)

Słuchałeś dokładnie czterech modeli. Twierdzisz na tej podstawie że WSZYSTKIE moje kolumny poza XT grają miękko? No to świetnie. A byłe Lutkowe Minasy na Seasach też grają miękko? Pamiętam co pisałeś po pierwszych odsłuchach u Lutka. W miarę upływu czasu, i po kilku naszych forumowych sprzeczkach Twoja opinia moich kolumnach staje się powoli coraz gorsza. To ja teraz też już wiem o co biega ]:->

>Nie dziwilem sie bo ostatecznie nie mierzyl tego, a na ucho tak jak pisalismy można kolumnę zrobić,

>ale tylko fuxem zszycie driverów będzie dobre.(pomijam, czy komuś sie to podoba - sa ludzie lubiacy

>ocieplone brzmienie)

Pamiętam co pisałeś po pierwszym odsłuchu u Lutka. Robiliście próby z odwróceniem polaryzacji tweetera, i stwierdziliście że ja jednak dobrze zrobiłem. Teraz twierdziśz że to tylko fuks? Pięknie.

Ciekawe, że podobały Ci się co najmniej dwie moje konstrukcje, Lutkowe Minasy Premium, i Minasy XT. Czyli co? Co najmniej dwa fuksy mi wyszły, tak? Dodając do tego Twoją ocenę Minasów M (warte swojej ceny ale nie w Twoim typie zdaje się) to byłyby już trzy fuksy. jakieś prawo serii? Skoro twierdzisz że dobre kolumny bez pomiarów można zrobić tylko fuksem, to skąd się wzięły te wszystkie mniej lub bardziej udane kolumny? Prawo Fuksa?

>Nie bede z nim rozmawiał jeżeli tak jak w tym wątku gość obrusza sie na wszystkie uwagi (a słuchalem

>jego projektów) i jeszcze bezpodstawnie zaczyna sie klamać, ze kłamię sam to robiąc.

Lancaster, nie przekręcaj faktów. Nigdy nie obruszałem się na Twoje czy cudze opinie o BRZMIENIU. Nie ja się tu obruszam. To Ty zacząłeś się obruszać, bo śmiałem napisać na tematy techniczne coś innego niż Ty, i zaraz sprowadziłeś dyskusję do napastliwego tonu zarzucając mi rzeczy wyssane z palca, do tego jeszcze strojąc sobie kpiny. Niestety dałem się temu ponieść, choć lepiej byłoby tego nie robić. Nie mogę jednak pozostać obojętny na pisanie nieprawdy i stawianie mi nieprawdziwych zarzutów. Starałem się na początku rzeczowo odnosić do Twoich wpisów , po prostu wyjaśniając nieścisłości, Ty jednak w pewnym momencie właśnie się obruszyłeś, i przeszedłeś do ataków personalnych.

>Apropos, kiedys miałem z nim pogadankę na temat być może zlego zgrania głośników MA.

Pamiętam to mniej-więcej. Powiedziałem wtedy że takie a nie inne brzmienie wynika z właściwości samych przetworników. Dlatego też Minasy XT grają inaczej. Jako lekturę pomocniczą zalecam poczytać wypowiedzi Argosa na temat charakteru brzmienia Vify M18WH którą Argos stosował w monitorach Beta i czymś jeszcze czego nie pamiętam.

>Jeszcze raz napiszę, że za tą kase kolumny sa OK, nawet biorąc pod uwagę moje preferencje.

>Nie są moim zdaniem najlepszym wyborem, ale cena jest skalkulowana uczciwie. Np. wyraźnie lepiej

>brzmiace ESA Intrada3 kosztują 5Kzł.

>Obok Minasów stały któregoś dnia B&W CM1NT

>Minasy mialy rozmyte, z osłabionym tambre (moje odczucia) wokale męskie - było to słychac od razu po

>przełączeniu kolumn. I to w zasadzie byla moja jedyna powazna uwaga co do tych zestawów.

>Rozmawialiśmy wtedy o tym co moze byc tego przyczyną jeżeli nie jest to jak Twierdzi MG zwrotnica.

>Myślałem, ze powodem może byc pochylenie przedniej ścianki i uklad głośników ala

>dApollito(nieparzyste filtry i podział ponizej 2KHz dlatego "ala", bo w MA tego nie robiono)

>MG udowodnił mi wtedy, ze fale z wszystkich głosnikow dochodza do sluchacza w określonej odległości

>w tym samym czasie, a nie tak jak mi sie wydawalo z opóźnieniem między midbasami.

>A męskim wokalom to rybka.

>Pozostają własciwosci głośnikow lub zwrotnica:)

Wykonaj samodzielnie kilka zestawów na Vifach M18WH to będziesz wiedział co jest przyczyną. Użyj pomiarówki, czy czego tam sobie chcesz. Wtedy będziesz wiedział co mogą, a czego nie mogą te modele głośników. A na razie masz za mało wiedzy i doświadczenia praktycznego żeby doszukiwać się błędów w cudzych konstrukcjach, przykładem niech będzie choćby to nieszczęsne pochylenie Minasów na temat którego była dyskusja w innym wątku, gdzie zmusiłeś mnie do udowadniania że nie jestem wielbłądem, i że nie było to zrobione tak na pałę jak sugerowałeś, lecz starannie przemyślane i zaprojektowane. Jako lekturę uzupełniającą polecam wpisy Argosa o głośnikach M18WH.

>Rozmawialem ostatnio z wieloma ludxmi z branży audio.

>Konstruktorzy to naprawdę fajni ludzie, opowiedza Ci o plusach i minusach projektu, o jego

>zastosowaniu, ewentualnie co powoduje jakie zmiany.

>Naprawde świetne, pouczające rozmowy. Wszystko ladnie pokazane w pomiarach, jednym słowem sama

>przyjemność.

>Nawet kiedy mówiłem, ze coś mi sie nie podoba uslyszałem, ze "na takie głosy czekaja, bo kadzić to

>sobie sami mogą":)

Nie neguję wiedzy i doświadczenia owych konstruktorów z którymi rozmawiałeś. Nie neguję również tego, że swoją wiedzę potrafią z powodzeniem zastosować w praktyce. Nie neguję również tego, że miło się z nimi rozmawia. Ale teraz już wiem skąd się biorą mądrości które czasem wypisujesz. Są zasłyszane. Nie poparte żadną praktyką w tej dziedzinie. Pamiętam jak upierałeś się przy tym, że skoro Minasy M mają cofnięte wokale w stosunku do Minasów XT to przyczyna zapewne leży w zwrotnicy. Jeszcze raz powtarzam, wykonaj kilka projektów na Vifach M i XT, a dowiesz się co naprawdę jest przyczyną, a jeżeli na M18WH i MDT29 wykonasz kolumny grające lepiej niż moje Minasy to Ci szczerze pogratuluję. Zapewniam jednak, że podczas konstruowania napodkasz problemy i zagadnienia o których nie miałeś dotąd pojęcia. Jak do tej pory jednak operujesz wiedzą zasłyszaną, w dodatku próbujesz ją stosować gdzie popadnie na zasadzie gdybania, nie znając całokształtu zagadnienia i właściwości wszystkich elementów układanki. To Ty uprawiasz wróżbiarstwo: "a może zwrotnica?", "a może pochylenie?" I większość takich strzałów jest chybiona.

Podkreślam jeszcze raz: zarówno Twoje, jak i innych słuchaczy uwagi na tematy BRZMIENIOWE są dla mnie cenne, bo pozwalają mi poznać oczekiwania odbiorców, i skorygować to, co odbierają jako niedostatki brzmieniowe. A jak sprostać tym oczekiwaniom, i jak skorygować owe ewentualne niedostatki, to pozwolisz że pozostanie moją sprawą. Dlatego na uwagi w stylu "to gra tak, bo pewnie zła zwrotnica robiona bez pomiarów" odpowiem: zrób sam na tych głośnikach. Jeżeli zrobisz lepiej niż ja, to zyskasz mój szacunek jako konstruktor. jak do tej pory jednak, w świetle tego że nie zrobiłeś żadnych kolumn na tych głośnikach wszelkie dywagacje na temat aspektów konstrukcyjnych zwrotnic w moich kolumnach będę traktował jako jałowe gdybanie i powtarzanie wiedzy zasłyszanej.

>Rewelacja.

>A tu masz doświadczonego wróżbitę, którego broń Boze skrytykowac nie można (ajaj).

Nieprawda. W kwestii występujących zjawisk brzmieniowych które słyszeliśmy na wspólnych odsłuchach byliśmy zgodni, słuch masz dobry i dobrze wychwytujesz niuanse brzmieniowe. Nigdy tego nie negowałem. Jeżeli wypowiadasz się na temat brzmienia, to OK, zgadzam się na to nawet jeżeli miałbyś wygłosić opinię miażdżąco krytyczną. Jeżeli natomiast zaczynasz dywagować o sprawach konstrukcyjnych gdybając na temat ewentualnych błędów konstrukcyjnych, na siłę doczepiając wiadomości zasłyszane i wyrwane z kontekstu do brzmienia jakie odbierasz, to musi wywołać sprzeciw. A przecież nawet nie wiesz jak są zbudowane zwrotnice w Minasach które sobie obrałeś za cel. I kto tu się zachowuje jak wróżbita?

Powtarzam: ogranicz się do opisów wrażeń odsłuchowych, bo te potrafisz oceniać prawidłowo. Wtedy nie będzie między nami dochodziło do sprzeczek. W sprawach konstrukcyjnych jesteś jednak jak do tej pory jedynie teoretykiem (i nie zmienia tego fakt sklonowania Totemów według gotowego już projektu, a więc działanie czysto odtwórcze, choć zapewne pouczające), i w świetle tego wypowiadanie się na temat aspektów konstrukcyjnych cudzych konstrukcji li tylko na podstawie wrażeń odsłuchowych jest niczym innym jak uprawianiem wróżbiarstwa właśnie.

>Beerfan, poważnie.

>Raczej bede miał gdzie Ci to pomierzyc, tylko muszę pogadac. Będzie do dyspozycji przynajmniej

>Clio.

>Jeżeli jesteś zainteresowany(koszty przesylek bierzesz niestety na siebie) to przy okazji pomiarów

>dla siebie zrobie tez Twoje.

>Jakby co "pisz na priva" :)))

Głośniki które zamierza zakupić Beerfan będą kosztować ok. 30zł za sztukę. Same przesyłki kurierskie w obie strony skrobną go prawdopodobnie około 120zł. W świetle tego raczej sugerowałbym koledze zakupienie pary M18WH i zrobienie udokumentowanego projektu Ostinato 2000 zamiast nabijania kieszeni firmom spedycyjnym i ryzykowania uszkodzenia przesyłki.

Beerfan, gdzie mieszkasz? Może przyjedź do mnie ze skrzynkami i głośnikami, zbadamy je i zrobimy do nich odpowiednie zwrotnice.

Pozdrawiam

Qubric, 21 Gru 2006, 12:16

>Lancaster. Tłumaczyłem już wielokrotnie że przy układzie symetrycznym głośników na pochyłej ściance

>wyrównanie czasowe będzie tylko w jednym punkcie przestrzeni, na przecięciu płaszczyzny pionowej i

>poziomej w określonej odległości od kolumny. Wystarczy, że siedzisz nieco dalej od kolumny i nawet

>pięknie dostrojona na mikrofon faza idzie się pieprzyć, więc pomysł jest dyletancki.

Tak Qubric, tłumaczyłeś wielokrotnie. A zapytany czy znakomita większość producentów robiących metrowe, symetryczne podłogówki z tweeterem umieszczonym na wysokości brzucha siedzącego słuchacza nie olewa przypadkiem w czambuł zgodności fazowej, odpowiedziałeś że zawsze można pod takie kolumny podstawić coś na kształt pustaka. Ja zaproponowałem eleganckie w formie i starannie przemyślane rozwiązanie tego problemu, Ty jednak będziesz się zawsze upierał że pustak jest lepszy. Po prostu ręce opadają i szkoda dyskutować.

moze krotko przetlumacze caly txt mistrza:

Jestes pan zerem panie Lancaster!

;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

foxbat, 21 Gru 2006, 13:58

>moze krotko przetlumacze caly txt mistrza:

>

>Jestes pan zerem panie Lancaster!

Foxbat, miałem nie reagować na twoje zaczepki, ale to już zahacza o osoby postronne i nie można tego ignorować. Bzdury wypisujesz, co mnie zresztą nie dziwi, bo posuwasz się coraz dalej w swojej złośliwości.

Mój powyższy wpis wcale nie miał takiego wydźwięku. Miał natomiast na celu przywrócenie rzeczowości do dyskusji, o czym zresztą wyraźnie piszę. Piszę też wyraźnie że w wielu aspektach (głównie pozatechnicznych) z Lancasterem się zgadzam, dlatego też proszę o go o zaprzestanie gdybania i snucia domysłów na podstawie niedostatecznych przesłanek. Uwagi o dźwięku uznaję za konstruktywne i przydatne.

Foxbat, wszyscy wiedzą że jesteś owładnięty misją dokopania Mcgyverowi przy każdej okazji. Nie mieszaj w to jednak osób postronnych.

Lancaster, daruj sobie już te złośliwości, OK?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.