Skocz do zawartości
IGNORED

Asus Xonar Essence One - konfiguracja softu

Ujemny

Rekomendowane odpowiedzi

co się tyczy pomysłu z przejściem na końcówkę mocy to uważam za dobre posunięcie (jeśli się uda to chociaż z wejściami xlr, a jeszcze lepiej w pełni zbalansowaną).

To też daleka przyszłość, ale najbardziej pasuje mi xindak PA-M i jakby co to jest pierwszy w kolejce do odsłuchania. Potem ewentualnie XA-8800 MNu, ale nie sądzę, żebym tyle mocy potrzebował kiedykolwiek.

niedawno dla funu wpinałem tego asusa w tor mcintosha i ciekawiej zagrał napędzając bezpośrednio końcówkę z pominięciem pre.

Daje rade asusik jako źródło z mcintoshem?

For us, there is no spring. Just the wind that smells fresh before the storm.

nie słyszałem wersji muses, ale wydaje się, że może być za spokojna- przynajmniej w porównaniu do zestawienia opków opisanego przez Szymona w jego "zaskakujących przygodach...". Swoją drogą warto rozważyć ten zestaw i ewentualnie zmodyfikować go poprzez zastąpienie lme49860 musesami 8820e (jak tak mam).

jako źródło z makiem asus sporo ograniczał brzmienie we wszystkich aspektach, ale przy jego cenie (dziesięciokrotnie niższej niż c48) nie jest aż tak tragicznie. jak wspomniałem AXE1 lepiej zagrał wysterowując samodzielnie końcówkę (mc302), niż grając jako dac z rozkręconym na maksa potkiem (ten element musi sporo mieszać, bo przy maksymalnym ustawieniu wyszczupla nieco brzmienie).

jak wspomniałem AXE1 lepiej zagrał wysterowując samodzielnie końcówkę (mc302), niż grając jako dac z rozkręconym na maksa potkiem

eeeeee...? Tzn, jak niby jako DAC z pominięciem preampa? W AXE1 nie ma przecież obejścia potencjometru...

to jedyny sposób by sprawdzić go w roli tylko daca (przy teoretycznie zerowym tłumieniu)- niestety innej możliwości nie ma.

w przypadku integr warto jeszcze rozważyć ustawienie pośrednie tj. potencjometr asusa na godz. 11, a potencjometr integry wg potrzeb/uznania.

Wczoraj objawił się jeszcze jeden irytujący problem.

Mam jakieś pliki w których znajduje się kilka ścieżek dźwiękowych, np. 1 stereo i 2 wielokanałowe.

Każdy program domyślnie odtwarza ścieżkę wielokanałową co pociąga za sobą oczywiście miksowanie jej do dwóch kanałów. Nie wiem czy ktoś źle ripował pliki czy o co chodzi, ale powoduje to jakieś irytujące wachania głośności w tych konkretnych plikach. Problem rozwiązuje się przy przełączeniu się na ścieżkę stereo - ale trzeba to robić za każdym razem po odpaleniu pliku. O ile przy filmach nie jest to problemem, bo robienie tego raz na dwie h nie boli - ale np. przy teledyskach gdzie trzeba to robić co 3 minuty to jest to mocno irytujące.

Czy w sofcie, mpc, wmp, powerDVD i przedewszystkim Jriverze - można gdzieś ustawić domyślne wybieranie ścieżki stereo jeśli jest dostępna?

Czy może domyślna ścieżka jest narzucana na etapie ripowania materiału?

• 9 miesięcy później...

Sciągnij ze ze strony asusa ze sterownikami, firmwaerami, manualami, itd. instrukcję konfiguracji ASIO w foobarze (jest też do JRMC). Wszystko pięknie wytłumaczone na obrazkach :)

Zainstalowałem ASIO w Foobarze i nadal nie mam bit perfect.

Co mogę robić źle?

Zapytaj lampy. Lampa bucha to Cię wysłucha! - powiedzonko dziecięce

Zainstalowałem ASIO w Foobarze i nadal nie mam bit perfect.

Co mogę robić źle?

no zainstalowałeś, ale czy wybrałeś ją jako "moduł" wyjściowy?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.