Skocz do zawartości
IGNORED

Mod Hurricane ( Morel ET338 )

KrzysztofPL

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 lata później...

Witam po kilku latach :) . Tak się stało iż w 2014 roku zbudowałem kolumny , które bardzo mi przypadły do gustu . Minęły 3 lata i przyszedł czas na poprawę tego brzmienia tych kolumn gdyż zaczeła mnie męczyć metaliczna barwa tegoż głośnika z DXGT . Kiedyś miałem kolumny z jedwabną kopułką i chciałbym ponownie do niej wrócić .

Dowiedziałem się od wiarygodnego źródła iż istnieje możliwość zamiany tej metalowej kopułki na np illuminatora z projektu Zaph ZRT , ale ja jednak chciałbym spróbować czegoś tańszego . Ostatecznie myślę o kopułce SB Aqoustic Satori używanej w projekcie firmy YB Zephyr . Patrząc na parametry wychylenia cewki mocy pasma przenoszenia powinien on wytrzymać mocowo z niskośredniotonowcem od Hurricane CA22RNY .

Czy ktokolwiek mógłby mi jakoś pomóc to posklejać do kupy ? Pomiary mogę wykonywać Holminpulse , Arta ale brakuje mi wiedzy ... Czy ktoś oczywiscie nie za darmo mógłby pomóc mi dokonać tegoż upgreadu Huricane?

Po rozmowach z kilkoma osobami obeznanymi w temacie strojeń kolumn doszedłem do wniosku iż wystawiam Hurricane na sprzedaż . Temat do zamknięcia .

Jaki powód? - średnica wycofana? mdła ?

Uprzejmie proszę użytkownika ---- bum1234 ---- o nie komentowanie powyższego postu, a z głuchymi o wpływie i budowie kabli nie ma sensu dyskutować :)

Jaki powód? - średnica wycofana? mdła ?

Wrecz przeciwnie srednica w porownaniu do Zaph ZRT ktore mialem w domu miesiac temu jest bardzo otwarta ( Zaph ma wycofana srednice w porownaniu do Hurricane ale 18cm revelator slynie z tego ) . Powodem sprzedazy jest powrot do jedwabnej kopulki ,przed Hurricanami mialem kolumny z jedwabna i chce wrocic do tego grania .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.