Skocz do zawartości
IGNORED

Dobrej jakości interkonekty.

mkondrat28

Rekomendowane odpowiedzi

Co miesiąc pojawia się na forum nowy specjalista, nie słyszy kabli i jak zwykle ma najwiecej w tym temacie do powiedzenia. Parodia jakaś.

Do autora, moim zdaniem na razie szkoda zachodu.

----------------------------------------------------

Co w/g ciebie znaczy dobry

Taki na którym słuchanie muzyki jest dużą przyjemnością - frajdą . Tak ogólnie :)

-z moich doświadczeń wnioskuję że za 3-4 tyś wzmacniacze grają bardzo poprawnie-mało tego,trudno jest wyłapać kolosalne różnice między wzmakiem za 3-4 a tym za 7-8 koła o podobnej charakterystyce dzwięku..

Piszę o około 10 000 . Poniżej jest jak to sam zauważyłeś .

Więc reasumując-większość zagra inaczej,ale nie cena jest tego wyznacznikiem.

Więc pisanie że coś nowego(ach te ceny dystrybucji) zagra dobrze od 10 koła jest moim zdaniem nie na miejscu-ale pisać można.

Ale Ty nie miałeś takiego wzmacniacza ...

Chciałbym zeby było inaczej ale tak nie jest . Dobre wzmaki to choćby Stallo Ai500 , Calyx CTI , Xindak A600P i Krell S300i .

Jak masz SM6 i te Focale to pożycz gdzieś Krella S300i i koniecznie kabel XLR . Może być Proel Die Hard za 150zł .

Posłuchaj a zrozumiesz o czym piszę . S300i świetnie gra z SM6 i szybkimi , przejrzystymi kolumnami . Używkę dostaniesz za około 5-6kzł .

Twoje zdanie,oczywiście je szanuję tylko jak to się ma do twoich drutów,teraz piszę o głośnikowych(QED RUBY) tanio, dobrze i jest ok.-wygryzły Albedo za prawie 2 koła-dobra niech tak będzie.

A widzisz co zrobiłem ?

Założyłem klub Qed specjalnie dla tych kabli . Zanim to zrobiłem namówiłem kilku forumowiczów którzy potwierdzili to co ja w klubie .

Ruby to fenomen wśród kabli i gwarantuję Ci że jak znajdę interkonekt za 300zł który zagra jak Equilibrium Turbine to się o tym dowiesz a ja Turbine sprzedam .

Ależ zgadza się ! :) chyba mnie nie zrozumiałeś ogólnie .

Chyba tak .

Kabli trza se nakupić dużo i zawiesić na ścianie gotowych pod zamianę , dla danej płyty choćby przy odsłuchu :)

Mi udało się coś innego . Złożyłem zestaw an którym każda płyta brzmi fajnie i o to chodzi :)

Gość rydz

(Konto usunięte)

Mi udało się coś innego . Złożyłem zestaw an którym każda płyta brzmi fajnie i o to chodzi :)

O ! i to jest sztuka , też tak sobie zestawiłem system , i dwa komplety kabli zostawiłem , TANICH . :)

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Facet potrzebuje dobrej jakości, niedrogi interkonekt,

Każdy IC w cenie 100 pln będzie dobry-jak chce logo firmy na nim np Chord itd to musi dołożyć-następne 100pln-wszystko w temacie,

a otrzymuje propozycje kupienia dywanu

Czytaj kolego ze zrozumieniem-nikomu nie proponuję kupna dywanu-ale jak byś miał trochę pojęcia-to sam byś przyznał że dywan przy posadzce z terakoty,czy nawet panelach jest konieczny-ale co ty o tym możesz wiedzieć-jak ty kable za 5 pln słyszysz(różnice).A chodziło o wydawanie gotówki na poprawę akustyki,a nie na kable -a głupi dywan był tylko przykładem. ;)

Jak masz SM6 i te Focale to pożycz gdzieś Krella S300i i koniecznie kabel XLR . Może być Proel Die Hard za 150zł .

Jak do wakacji-a chyba dam radę,przygotuję już pokój w 100% (akustycznie-według planu jaki sobie założyłem) to sprawdzę to-ale po opiniach-to raczej nie ten klocek-na całość tej reszty-ale zobaczymy.

W sumie i tak wzmacniacz będę zmieniał-i napewno Linear Audio też chcę ogarnąć(hybrydę) i raczej bez dwóch zdań będą różnice-tylko kwestia czy te różnice są adekwatne do ceny,i czy mi to będzie pasowało. (dzwięk)

SM6 i te Focale

Zapodaj sobie na jakiś 2 h to radio (Party Vibe Psychedelic Trance) mógł bym ci podać konkretne tytuły,ale może takiej muzyki nie posiadasz-a płyty na których mam taką muzykę są z DJ Promotion i DJ Clubu więc ich nie posiadasz.

Słucham sporo tej stacji-gra wyśmienicie-większość numerów,więc zrozumiesz czemu wybrałem Focala z lekko podbitą górą,i basem.

Na dokładkę SM6-i w miarę spokojnie na górze KM Nada+dobry bas i w miarę czytelna,otwarta średnica(ale oczekiwał bym,bas krótszy ale bardziej kontrolowany,dynamika na mniej więcej tym poziomie co KM z Nada,góra też spokojna-ale szczegółowa-ze względu na te wodotryski w tej muzie) i tyle.

Więc nie wiem czy Krell to dobra opcja-może po prostu mam w głowie cały czas test w którym napisali-że jest żyleta na górze-no ale wiadomo jak z tymi testami jest.

Posłuchaj tego dynamicznego radia w spokoju-i napisz co sądzisz.

Klimaty inne typu rock- np Dire Straits -też zagrają ok,jak ta muzyka mi się sprawdzi(na moje ucho)-krótko mówiąc ,szybki kontrolowany bas,dynamika,w miarę spokojnie na górze-i w miarę czytelna średnica.(wymogi od wzmaka) :) tak to sobie mniej więcej wyobrażam.

A na razie priorytet-pokój. ;)

ak ty kable za 5 pln słyszysz(różnice)

Co ty taki nerwowy, maniek? Słyszę różnicę, komu chcesz udowodnić i jak, że nie słyszę?

A chodziło o wydawanie gotówki na poprawę akustyki

Ale autorowi chodziło nie o poprawienie akustyki, tylko o zakup łączówki. Nitkami z dywanu, nawet o bardzo długim włosiu, źródła ze wzmakiem chyba nie podłączysz?
Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Co ty taki nerwowy, maniek?

Chu...wy rocznik-ten z czasów komuny. ;)

Ale autorowi chodziło nie o poprawienie akustyki, tylko o zakup łączówki.

Tak-rozumiem,tylko ja przy okazji napisałem-że wdając się w kablologię lepiej inwestować w akustykę-to po pierwsze a po drugie-jakie różnice usłyszy kupując np Profigolda-kontra Acrolinka-żadne. !

Chyba że testy poczyta(sponsorowane) i podświadomość zadziała.

Więc krótko-wchodzę do salony-poproszę IC do kwoty takiej i takiej i dzięki(w kwocie 100 pln szukać coś najlepszego ha ha)

Nitkami z dywanu, nawet o bardzo długim włosiu, źródła ze wzmakiem chyba nie podłączysz?

+

0

I myślisz że to jest śmieszne ?

Ale kur...wa zabłysnąłeś.

Zapodaj sobie na jakiś 2 h to radio (Party Vibe Psychedelic Trance)

Słucham Trance , mam prawie całą serię Dream Dance i wszytkie płyty ATB , Balnk & Jones itd.

Radio posłucham jak znajdę chwile ...

Więc nie wiem czy Krell to dobra opcja-może po prostu mam w głowie cały czas test w którym napisali-że jest żyleta na górze-no ale wiadomo jak z tymi testami jest.

S300i gra jak stereotypowa klasa A . ZERO ostrości ! Dlatego świetnie zgrywa się z szybkimi kolumnami jak moje R900 po modzie i Twoje .

Gdyby było inaczej , już by stał w ogłoszeniach .

Z SM6 po XLR zagrał u mnie lepiej niż z fenomenalnym DACem za 14000 !

NADa nawet nie wypada porównywać z Krellem . A S300i nówkę można mieć za około 7000zł

... a po drugie-jakie różnice usłyszy kupując np Profigolda-kontra Acrolinka-żadne. !

...

Ale kur...wa zabłysnąłeś.

Sam się chłopcze posumowales!!

----------------------------------------------------

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

Sam się chłopcze posumowales!!

Już napisałem kiedyś-chłopców to poszukaj do wypicia browara-młodziaku.

Jak ci pęknie 4 z przodu to będziesz mógł pisać (chłopcze) .

A ja się absolutnie nie (POSUMOWAŁEM) chłopaku.

Słucham Trance , mam prawie całą serię Dream Dance i wszytkie płyty ATB , Balnk & Jones itd.

To świetnie.Więc masz pojęcie,jak to powinno brzmieć. ;)

piwo smakuje powyzej 50zł

Piwo smakuje tylko wieśniakom, a dopełnieniem ich szczęścia jest mecz piłki nożnej w którym nasza reprezentacja przegrywa.

To jest typowy obrazek tych, którym się wydaje, że mają coś w życiu do powiedzenia.

Monitor Audio RX8, RX Center, Silver 1; DAC : 8-ch DIYINHK ES9016, XMOS Multichannel; Power AMP : 6-ch TPA3255

• Redaktorzy

Piwo smakuje tylko wieśniakom, a dopełnieniem ich szczęścia jest mecz piłki nożnej w którym nasza reprezentacja przegrywa.

To jest typowy obrazek tych, którym się wydaje, że mają coś w życiu do powiedzenia.

Aleś sobie wykreował opinię na temat siebie. Powiedz mi dwa zdania, a powiem Ci kim jesteś ;)

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

A co pijają nie-wieśniaki? Tak z ciekawosci.

?👈

• Redaktorzy

Nie wiesz? Myszowatą. Do tego dobry drogi sprzęt HiFi i niektórzy stają się nadludżmi wg F. Nietzsche.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

Gość maniekn274

(Konto usunięte)

+

0

Elyta ;) piję whysky z lodem-feeee,a plebs się raczy (deptanym)-zdrowszy, naturalny-bez konserwantów,lepiej kopie i baniak na drugi dzień nie boly. ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.