Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

1. Już pisałem

2. Przypadek jak z punktu pierwszego. Nieciekawa elektronika i nieciekawe kolumny. Ale jeżeli jest to bardzo tanio to być może można to rozkompletować i sprzedać bez starty. Więc tak jak ze sprzętem CA - nic ciekawego ale może warto kupić.

3. Dobry wzmak + duże i bardzo tanie chińskie kolumny (nowe 120 funtów). Jeżeli bardzo tanio to ze względu na sam wzmacniacz warto, ale cudów dźwiękowych bym się nie spodziewał.

• 2 tygodnie później...

Witam serdecznie,

Poszukuję pomocy w dobraniu zestawu głośników i odpowiedniego do nich wzmacniacza.

Dysponuje kwotą 1500 zł

Potrzebuję czegoś o w miarę uniwersalnym brzmieniu, słucham przeróżnej muzyki od klasycznej zaczynając przez jazz, blues, muzykę elektroniczną, rock, kończąc na metalu.

Pokój w którym zamierzam sprzęt podłączyć ma wymiary 4,4 x 5,4 m

Puki co zestaw ma posłużyć do obsługi gramofonu Unitry "Adam GS 420", nie mniej jednak w najbliższym czasie planuję tez zakup odtwarzacza cd.

Do tej pory wpadły mi w oko Tonsile maestro II 180, ale nie jestem pewien czy takie głośniki nie są za duże do takiego pomieszczenia. Jestem otwarty na wszelkie sugestie specjalistów :)

Pozdrawiam.

Hej.

Po dość długim czasie w końcu kupiłem kolumny.

Wybór padł na bardzo stare kolumny Braun L 710, na zdjęcia wyglądały bardzo dobrze, niektórzy je bardzo zachwalają. Zobaczymy, jak to będzie wyglądać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Chciałbym poprosić dwie porady?

1. Jaki wzmacniacza najlepiejby pasował do tych kolumn, z używanych i najlepiej tanich 200-400 zł.

Zastanawiam się nad Braun A1, Yamaha AX 500-700, licytuje również NAD 350, ale mam nadzieję że przegram bo będzie zdecydowanie więcej warty niż kolumny. jakie kupiłem. lub może jakieś tani Grundig?

2. Jak to najlepiej połączyć z laptopem. Muzyki głównie słucham przez internet, Spotify, radia internetowe.

Zarówno mój prywatny jak i służbowy laptop mają przeciętne karty dźwiękowe?.

Czy jak podłącze za pomocą przejściówki z jacka 3,5 mm do wzmacniacza, to miało sens i jako tako działało?

Czy może lepiej zainwestować w tani przetwornik. ale to chyba nie ma sensu, jak nie mam wyjść cyfrowego z laptopa. A do tanich przetworników nie da się chyba połączyć przez USB.

Czy za pomocą DAC, lub zewnętrznej karty dźwiękowej?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witam,

Kupujemy przyjacielowi i jego dziewczynie pierwszy sprzęt hifi na urodziny!

Pokój, w którym będzie odsłuciwana muzyka ma około 20-25m2, słuchają każdej muzyki, lecz głównie electro/jazz/filmy

Budżet to około 700 zł, ewentualnie może trochę więcej, jeśli więcej osób się złoży.

Planowałem im kupić:

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Ukryta Zawartość

lub

Tannoy merkury m1 / m2

Wzmacniacz i kable w zależności ile zostanie pieniędzy po kolumnach, aczkolwiek

Przymierzałem się do:

Ukryta Zawartość

Proszę o szybką poradę, które kolumny powinienem wybrać dla nich na prezent?

Właściwie głównie zastanawiam się nad:

Rubikon RP 36 mk II satelite / Wharefedale Diamond 8.3 lub Wharefedale crystal 2-30

Bardzo proszę o radę : )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam,

jakby ktoś poszukiwał dobrego sprzętu mam na sprzedaż NAD C315BEE i kolumienki Wharfedale, ewentualnie jeszcze CD NAD, do posłuchania w Kielcach

a ile za taki zestaw i jeśli można proszę zdjęcia na priv

Kupujemy przyjacielowi i jego dziewczynie pierwszy sprzęt hifi na urodziny!

Fajny pomysł :)

W moim odczyciu upolujcie Tannoy M2 odziwo do 20m powinny dac rade. Do tego jakis fajny mocniejszy wzmacniacz. Denon PMa 560 coś z Harmana...

• 3 tygodnie później...

Witam. Szukam stereo do pokoju 18m2 mniej więcej. Szukam czegos o cieplym brzmieniu ale zarazem uniwersalnego. Nie chce by zamulalo. Ważne by przy niskio ustawionym poziomie glosnosni to dobrze gralo. Na forum polecono mi denona pma 500v. Kolumny to eltax liberty 3+. Ladnie to sie zgra? Szukam zestawu do 1000pln. Prosilbym tez o propozycje. Muzyka w sumie kazda bedzie sluchana.

Brać i się nie zastanawiać :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )-Usher-8948a-projekt-by-raven1985

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

• 3 tygodnie później...

Witam,

od razu powiem, że jestem laikiem w tym temacie

zastanawiam się obecnie nad zakupem zestawu grającego (tj. kolumny + wzmacniacz), ale w internecie jest tego za dużo, a co strona/forum to inne zdanie :) Dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu czegoś odpowiedniego.

Ogólnie chodzi o dość głośny zestawik, będzie stał w pokoju 4x9m (+ czasem otwarte drzwi jak przyjdzie reszta akademika posłuchać ;) ). Muzyka - od disco polo po rocka, więc przydałoby się coś w miarę uniwersalnego (no, może mocniejszy bas). Nie wymagam super jakości dźwięku, chcę tylko aby przyzwoicie grało i miało, za przeproszeniem, pier******e :D

Chciałbym się zmieścić w granicach 1200zł, ale jak będzie coś wartego uwagi to jestem w stanie wyłożyć 1500.

Wstępnie spodobały mi się kolumny Tonsila scherzo 350, nie wiem co możecie o nich powiedzieć. I kompletnie nie wiem jak dobrać wzmacniacz pod takie cudeńka :D

Będę niezmiernie wdzięczny za wszelkie rady i propozycje co wybrać.

Z góry dziękuję za pomoc, Tomek

• 4 tygodnie później...

Jeśli ktoś szuka dobrego zestawu do +/- 1500 zł na początek, to polecam mój:

Ukryta Zawartość

całość oddam za 1600 zł (z odbiorem osobistym)

Wystarczy tylko dokupić odtwarzacz ;)

Ukryta Zawartość

Jeśli ktoś szuka dobrego zestawu do +/- 1500 zł na początek, to polecam mój:

Ukryta Zawartość

całość oddam za 1600 zł (z odbiorem osobistym)

Wystarczy tylko dokupić odtwarzacz ;)

Korekta - 1400 za cały zestaw, tylko jeszcze dziś!

Ukryta Zawartość

Czy jest możliwość złożyć zestaw za 2tyś lepszy od takiego jak mam teraz.

Nad 7240pe grundig box 1500a Professional i sony cdp11s.

Pomieszczenie 15m2.

Słucham prawie każdego gatunku oprócz klasyki i metalu.

moim zdaniem tak, kolumny za 1200 i wzmacniacz za 800

mozna dostac wyzsze modele cantona z serii fonum lub ergo, dali, wzmacniaczy tez do wyboru do koloru w tej cenie

onkyo integra 8870, denon pma 920, denon pma 1060, so ta f 670es, sony ta f 690es, sony ta f 700es, pioneer a 80, nad c350, marantz pm 80se

• 3 tygodnie później...

Witam, szukam zestawu

wzmak plus 2 kolumny oraz sluchawki nauczke do 3000 pln za te 3 sprzety

wszystko uzywane

pokoj 20 metrów

sluchawki mialem wczesniej ultrasone 2500, lubie baaaaasy ale i inne pasma tez sa bardzo wazne ! :)

jesli chodzi o kolumny to mam mieszkanie w bloku , pokoj 3,5 na jakies 5,5

bardzo prosze o pomoc, koniecznie uzywane, priorytet bas i przestrzen

Witam serdecznie,

Ktoś mi poradzi jaki zestaw mam wybrać? Od kilku dni czytam forum i nie wiem na co się zdecydować. Jestem laikiem, lubie dobre brzmienie dlatego chciałbym wymienić głośniki za 100zł podłączone do laptopa na coś konkretnego

Zestaw ma być głównie do muzyki, 80% czasu muzyka 20% to filmy. Na chwile obecną mam pokój ok 20m2, słucham głównie rock, różne jego odmiany, czasem regge albo coś z muzyki elektronicznej ale to żadko. Super basu nie potrzebuję, raczej w muzyce szukam dzwięków instrumentów, gitara, talerze od perkusji. Muzyke słucham/odtwarzam z laptopa. Mam 3 opcje nie wiem na co się zdecydować:

1) kolumny aktywne tj TAGA Harmony TAV-500B + karta dzwiekowa zewnetrza

2) monitory pearl monitor (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) + wzmacniacz

3) kolumny podłogowe (znalazlem takie cos

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )+ wzmacniacz

Ze względu na to, że laptop zmienia swoje miejsce położenia chciałbym aby połączenie laptopa z wzmacniaczem była najlepiej bez kabla dlatego zaciekawiła mnie opcja 1 gdzie jest mozliwość połączenia bluetooth ale odkryłem adapter (Logitech Bluetooth Wireless Audio Adapter) dla opcji 2-3. Co do kolumn podłogowych ze wzgledu na to, ze mogę zmienić miejsce zamieszkania powinny być w miare wąskie aby tego miejsca jak najmniej zabierały. Jeśli się nie da to monitory

Jak widzicie nie wymieniłem żadnego wzmacniacza. Niestety nie wiem kompletnie jaki będzie dobry dla danych kolumn.

Będę bardzo wdzięczny za pomoc w doborze sprzętu. Budżet zakładałem do 1000 zł ale 1200-1300 też będzie ok.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja bym stawiał na opcję pierwszą, ale ponieważ masz pomieszczenie na podłogówki - dokup do nich tani subwoofer aktywny. I może zewnętrzny Dac ...

dziękuję za odpowiedź, jest to opcja która najbardziej przypadłą mi do gustu ze względu na brak kabli. teraz pytanie jaki zewnętrzny dac będzie dobry? czy to jest ważne do jakiej muzyki będzie użwany czy przy dacach nie jest to istotne? To samo tyczy sie subwoofera, czy może być za 300zł z allegro ?

Sub może być za 300 zł z allegro. Szukaj takiego z głośnikiem z przodu, przynajmniej 25 cm.

Dac'e to na tyle dobre urządzenia że i tak dadzą jakość lepszą od pozostałych elementów tego systemu.

itam chciał bym kupić jakiś wzmacniacz i do tego dwie kolumny, zależy mi na dobrym basie bo słucham głównie rapu. Obecnie posiadam wzmacniacz Marantz PM360 i do niego miałem podpięte dwie kolumny od wierzy Panasonic SA-AK45. Wzmacniacz ostatnio mi się zepsuł bo jak bym nie podłączył to gra jakoś "charcząco". Myślałem też żeby go naprawić i może wtedy tylko kolumny dokupić.

Na wzmacniacz i kolumny mogę przeznaczyć jakieś +/- 800zł.

Dodam jeszcze że mój pokój to jakieś 4 na 3 metry.

Liczę na dobre rady i propozycje, pozdrawiam.

ichciał bym kupić jakiś wzmacniacz i do tego dwie kolumny, zależy mi na dobrym basie bo słucham głównie rapu.

Na wzmacniacz i kolumny mogę przeznaczyć jakieś +/- 800zł.

To się nie uda.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Licytacja BCM :-)

Niezła ściema.

W co drugiej licytacji licytują te same osoby i koleś wystawia ten sam towar po kilka razy

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Witam,

Planuje zakup jakiegoś amplitunera + głośników stereo do ok 1500zl.

Pokój 4x3,

Głośniki głownie do muzyki typu: rock, blues, jaz + radio

Nie znam sie na takim sprzęcie stad moje pytanie. Zależy mi na ładnym, czystym graniu.

Da sie cos kupić sensownego w tej cenie? Macie jakieś propozycje

• Pokaż nowe odpowiedzi