Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw stereo do 1500zł

Rekomendowane odpowiedzi

WITAM WSZYSTKICH POSIADAM WIEZE PANASONIC SA-AK 28 JEJ DANE TO

Kilka trybów equalizera

Podbicie basów średnie/mocne

Radio bez RDS

Moc 2x60 W

I CHCIALBYM ABYSCIE MI POLECILI JAKIS SPRZET KTORY ZAGRA LEPIEJ I MOCNIEJSZYM BASEM LUBIE SLUCHAC PRZEWAZNIE MOCNEGO BASU KOSZT TO 600ZL JAKI MAX MOGE DAC

To moze wyjasnij jakie ma znaczenie w tej kwocie? Co bedziesz wybieral wzmacniacz za 200zl pod Rocka czy tez Jazz? A moze kolumny za 300zl z naciskiem na Klasyke? Dobrze bedzie jak wogole kupi cos co sie nie rozpada za ta kase i to glownie stanem technicznym bym sie przejmowal w tym przypadku.

?👈

Sprawa wygląda tak:

Chcemy sprawić kuzynce na 18 urodziny jakiś fajny sprzęt grający. Nie jest wymagająca (do teraz słucha boomboxa za 200zł, którego dostała na Komunię).

Jako granicę ustalmy 1000zł, jeśli będzie potrzeba możemy delikatnie ją podnieść. Kolumny KONIECZNIE muszą być NOWE, elektronika używana, ale nie sfatygowana.

Muzyki nie sprecyzujemy- każda rozrywkowa- pop, rock itd. Pokój około 20m^2.

Fajne by były podłogówki- mam na oku Jamo s426, których słuchałem i oczywiście przysłowiowo "dupy nie urywają" ale moim zdaniem za te pieniądze nie ma nic tak fajnie wykonanego, dobrze prezentującego się i ładnie, czysto grającego. Jeśli nie te kolumny to jakie spełniające te warunki?

Elektronika (cd i wzmacniacz) fajnie jakby były tej samej firmy.

Założenia zostały już ustalone i prosiłbym nie nakłaniać do ich zmiany bo i tak tego nie zrobię :)

Pzdr

Po co mu aktywny sub, przecież najważniejszymi parametrami wieży są:

Kilka trybów equalizera

Podbicie basów średnie/mocne

Kolego twoworlds12, napisz co chcesz wymienić, jakie efekty uzyskać- co to znaczy wg Ciebie "mocniejszy sprzęt", bo na razie nie wiadomo, o co właściwie chodzi.

chce uzyskac mocniejsza sile dzwieku aby byla slyszalna dalej niz te moje panasoniki slucham techno i muzyke klubowa glosniki sa we wiezy te od poczatku co w zestawie i chce uslyszec mocniejszy bas konkretniejszy moj pokoj jest dosyc duzy nie znam konkretnych wymiarow jakies 6m dlugosci 6 szerokosci i 2.5 wysokosci

SLUCHAJCIE MAM NOWY POMYSL NIE LEPIEJ KUPIC GLOSNIKI GENIUSA ALBO LOGITECHA ? NP GENIUS 5050 LUB LOGTECH Z2300 PROSZE O SZYBKA ODP

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

..to jest ..bełkot..

"chce uzyskac mocniejsza sile dzwieku aby byla slyszalna dalej niz te moje panasoniki slucham techno i muzyke klubowa glosniki sa we wiezy te od poczatku co w zestawie i chce uslyszec mocniejszy bas konkretniejszy moj pokoj jest dosyc duzy nie znam konkretnych wymiarow jakies 6m dlugosci 6 szerokosci i 2.5 wysokosci

SLUCHAJCIE MAM NOWY POMYSL NIE LEPIEJ KUPIC GLOSNIKI GENIUSA ALBO LOGITECHA ? NP GENIUS 5050 LUB LOGTECH Z2300 PROSZE O SZYBKA ODP"

.

Mocniejszy sprzet (i to w dodatku stereo):

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yul

chce uzyskac mocniejsza sile dzwieku aby byla slyszalna dalej niz te moje panasoniki slucham techno i muzyke klubowa glosniki sa we wiezy te od poczatku co w zestawie i chce uslyszec mocniejszy bas konkretniejszy moj pokoj jest dosyc duzy nie znam konkretnych wymiarow jakies 6m dlugosci 6 szerokosci i 2.5 wysokosci

SLUCHAJCIE MAM NOWY POMYSL NIE LEPIEJ KUPIC GLOSNIKI GENIUSA ALBO LOGITECHA ? NP GENIUS 5050 LUB LOGTECH Z2300 PROSZE O SZYBKA ODP

Chłopaki robią sobie jaja...jeżeli chcesz poważnej rady - oto ona.

Sprzedaj wieżę - pewnie ze 100 zł dostaniesz za nią. Dołóż te 6 stów wcześniej planowane. Masz naprawdę duży pokój, ale taki super-budżetowy zestaw da radę:

Ukryta Zawartość

+

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W kolejności od dobre do przyzwoite za ok 600 zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Audiophools - goo.gl/NJkF8

I powiedzcie że Ten aktywny sub nie był najprostszym rozwiązaniem. Koledze się spieszy bo pewnie organizuje sylwestra. Do tego Panasonica co ma dołoży tego suba i ma bas na pewno w Całym pokoju i nie tylko.

Nie to dobre co jest dobre, tylko co się komu podoba.

I powiedzcie że Ten aktywny sub nie był najprostszym rozwiązaniem. Koledze się spieszy bo pewnie organizuje sylwestra. Do tego Panasonica co ma dołoży tego suba i ma bas na pewno w Całym pokoju i nie tylko.

posluchajcie nie chce zadnego suba posiadam wzmacniacz samochodowy i skrzynie blaypunkt wiec sub odpada dlatego ze jak to podlaczam to przy 10% vol pokazuje za malo pradu mowie ze chce nowy wzmak domowy i nowe kolumny wieze sprzedaje za 300 zl mam juz kupca

DOBRA JA MAM JUZ OSTATECZNY POMYSL I JUZ GO POZOSTAWIE JAK TO ZROBIC ABY MOJ WZMAK NIE POKAZYWAL PRZY 15% VOLUME ZA MALO MOCY ? BYC MOZE PRZEZ

TO ZE KABLE DO AKUMULATORA DALEM OD ZWYKLYCH GLOSNIKOW ?

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

posluchajcie nie chce zadnego suba posiadam wzmacniacz samochodowy i skrzynie blaypunkt wiec sub odpada dlatego ze jak to podlaczam to przy 10% vol pokazuje za malo pradu mowie ze chce nowy wzmak domowy i nowe kolumny wieze sprzedaje za 300 zl mam juz kupca

DOBRA JA MAM JUZ OSTATECZNY POMYSL I JUZ GO POZOSTAWIE JAK TO ZROBIC ABY MOJ WZMAK NIE POKAZYWAL PRZY 15% VOLUME ZA MALO MOCY ? BYC MOZE PRZEZ

TO ZE KABLE DO AKUMULATORA DALEM OD ZWYKLYCH GLOSNIKOW ?

Proponuję wyciąć w pień ten żałosny wątek. Wypocin i wrzasków miłośnika łomotu i umcy-umcy nie da się czytać. Pomijam już fakt, że nie wie o czym pisze i gdzie pisze.

Tak, dałeś za cienkie kabelki od głośników do akumulatora.

GM

Edytowane przez G.Mark
  • 2 tygodnie później...

Ukłony dla forumowiczów!

Mam do Was prośbę o radę dot. modernizacji mojego zestawu audio. Po przeprowadzce odsłuch stanie w pomieszczeniu ok 30m2. Słucha bardzo różnej muzyki - od jazzu i klasyki po elektronikę i bardzo mocną gitarową - w związku z tym szukam brzmienia uniwersalnego. Słucham więcej radia niż muzyki z płyt. W tej chwili dysponuję następującymi zabawkami:

Amp Technics SU-VZ320

Tuner Denon TU-260

CD Denon DCD-425

Monitory Tonsil Perfect 150

Klocki są oczywiście budżetowe i trochę sterane życiem ;-)

Ponieważ mam powtarzające się problemy z tunerem i coraz większy niedosyt jakości odsłuchu (szczególnie brak sceny stereo i ciemny dźwięk, któremu brakuje wysokiego środka), chciałbym stopniowo ten zestaw zmodernizować. Ponieważ budżet jest tu decydujący, a ja mam sentyment do starego sprzętu, będę szukał elementów używanych. W związku z tym proszę Was o radę:

1. Który element powinien pierwszy polecieć w myśl zasady eliminacji "najsłabszego ogniwa" (stawiam na tuner i wzmacniacz) - budżet w granicach 500zł

2. przeszukałem fora i mam pewne typu w seriach sprzętu, których będę szukał, ale prosiłbym Was o rady co do serii urządzeń, co do których nie mozna się pomylić ;-)

Tuner - tu sprzęt jest najtańszy, może być analogowy z gałką, byleby grał dobrze. Czego szukać?

Amp - znalazłem stare rotele za kilkaset złotych na allegro, oprócz tego znalazłem dobre opinie o:

ROTEL RA935BX mk II

Denon PMA 860, 1060, 1080, 1500

Cambridge 500

Harmana HK680

Marantz PM-52, PM-64, PM-65, PM-68, PM-72, PM-74, PM-80, PM-84, PM-94, PM-95, 7000, 8000

Pioneera 656 MkII

Koda KD-261

Ale ceny tego sprzętu są różne, często ponad przyjętym limitem.

Podzielcie się swoimi doświadczeniami.

Pozdrawiam!

Masz bardzo niski budżet - powinieneś szukać za ok. 800 zł za element.

Kolumny

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wzmacniacz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Za 300 zł KAŻDY wzmacniacz będzie grał jak bubel.

Wzmacniacze zaczynają grać od ok. 750 zł.

Sorry, ale winna jest temu niewidzialna ręka rynku i to do niej trzeba mieć pretensję.

Za 300 zł KAŻDY wzmacniacz będzie grał jak bubel.

Wzmacniacze zaczynają grać od ok. 750 zł.

Sorry, ale winna jest temu niewidzialna ręka rynku i to do niej trzeba mieć pretensję.

Jest jeden wyjatek: NAD 3020i. Jesli uda sie go na Allegro do tej sumy kupic, co jest calkiem mozliwe. Czasem tez w tej cenie zdarzaja sie NAD 302 i 304 nawet.

Witam serdecznie

Jestem tutaj zupełnie nowy, ale już zdążyłem trochę poczytać o wieżach na forum...

Bardzo chciałbym kupić jakiś pożądny sprzęt do 1 tys. zł. Tej kwoty niestety nie jestem wstanie przekroczyć.

Szukam jakieś mini wieży do salonu około 25 m2. Będzie ona podłączona do TV oraz będę słuchał z niej MP3 oraz radia.

Muzyki głównie której słucham to szeroko pojętą muzykę rockową oraz starego hip-hopu...

Generalnie spodobała mi się wieża SHARP XL-HF300PHS:

Ukryta Zawartość

Co o niej sądzicie? Jest może jakaś inna wieża w tej cenie, która będzie odpowiednia...

Dzięki z góry za wszystkie podpowiedzi!:)

Ukryta Zawartość

Sam ostatnio myślałem nad mobilnym niewielkim zestawem i podliczając koszty diy wyjdzie taniej. Na dniach zacznę tworzyć projekt- 3niewielkie segmeny (zasilanie,końcówki mocy,selektor wejść i sterowanie potkiem z pilota). Do tego niewielkie monitorki na FE85 i starczy

www.audio.lutuje.se

Trójmiasto

Witam

Chciałbym kupić mini wieżę do salonu (pokój ok. 25m2). Sprzęt będzie głównie podłączony pod TV, ale również często będę słuchał na nim muzyki (rock, hip-hop) Pod długich poszukiwaniach zaczynam się skłaniać do sprzętu Sharpa lub Onkyo. Nie chciałbym przekroczyć jednak kwoty tysiąca zł.

Sharp modele:

SHARP XLHF200PHBK cena około 700zł

Ukryta Zawartość

SHARP XL-HF300PHS cena około 900 zł

Ukryta Zawartość

lub ewentualnie delikatnie powyżej 1000 zł, ale zdecydowanie wolałbym poszukać czegoś poniżej tej kwoty.

ONKYO CS-545

Ukryta Zawartość

Bardzo proszę o pomoc!:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witajcie,

Żona jest w ciąży i pilnie potrzebuje mini wieży:

- nowej

- cena do 500 złotych lub do 1000 złotych

- jak najbardziej trwałej, mieliśmy Philipsa i po 25 miesiącach się spalił

- do pokoju 20m2

- z opcją słyszenia muzyki w kuchni czyli 5 metrów od tego pokoju

- radio z rds (minimum 1 zapamiętanie dla Trójki)

- usb

Słucha muzyki klasycznej, trip-hop, filmowej i Trójki. Mile widziana głębia i maksymalna w tej mini cenie "przestrzeń" dźwięku.

Ewentualnie mile widziane podłączenie sporadyczne wieży do laptopa, aby z pendrivem nie biegać.

+ będą do niej podłączany Grado sr60

Myślę o:

Pioneer X-HM10-K

LG FA 162 (niestety ma fatalne sterowanie klawiszami na panelu przednim i to ją dyskwalifikuje)

Yamaha Pianocraft E-330

Yamaha MCR 040

Generalnie NIE MAM POJĘCIA CO JEST TRWAŁYM SPRZĘTEM W SEGMENCIE, nie mówiąc już o tym jaki dźwięk wydają wieże.

Problem jest taki, że jutro kupuję / zamawiam ją online. Już tyle szukam, odwiedzam sklepy i cały czas nie wiem co brać.

PANOWIE I PANIE, JAK ŻYĆ?

Trwały sprzęt to produkowano w latach 80. Dzisiaj sprzęt klasy konsumenckiej (a tylko taki kupisz w zakładanym budżecie) wyposażony jest w instrukcję jak go bezpiecznie wyrzucić do kosza. I zaraz potem kupić nowy lepszy model, ma się rozumieć.

Z wymienionych przez Ciebie ewentualnie brałbym pod uwagę Pianocrat'a.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Może to

Ukryta Zawartość

Brzmi sensownie, tak jak pianocraft.

Chyba będę monetą rzucał. Orzeł to tani pioneer, reszka, sprzęt za 1000.

Drugi rzut to będzie Pianocraft lub TEN zaproponowany wybór.

Czekam na dalsze propozycje - rozbuduję rzuty monetom i dam znać co zadecydował LOS :)

Trwały sprzęt to produkowano w latach 80. Dzisiaj sprzęt klasy konsumenckiej (a tylko taki kupisz w zakładanym budżecie) wyposażony jest w instrukcję jak go bezpiecznie wyrzucić do kosza.

Co prawda to prawda... .

Może to

Ukryta Zawartość

A co powiecie o Yamaha MCR 040?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam wszystkich. Jest to moj pierwszy wpis na forum i jest amatorem w tej dziedzinie wiec pszepraszam za brak profesjonalismu i prosze o wyrozumialosc oraz pisanie prostym jezyiem. Moje pytanie dotyczy zakupu dobrego (wmiare ceny) sprzetu audio, mianowicie kolumn oraz wzmacniacza. Jak wczesniej wspomnialem jestem amatorem a moj budrzet moze sie zmienic zaleznie od tego co mi doradzicie. Chcialbym aby ktos wymienil kilka dobrych marek oraz konkretnych modeli kolumn i wzmacniaczy, moj bodrzet miesci sie w granicach 1000-1500zl, a takze czy warto kupowac sprzed uzywany (jak tak - to na co patrzec przed zakupem) czy nowy. Jesli chodzi o zastosowanie tego sprzetu to planuje je podpiac pod cdika lub kompa i uzywac przedewszystkim do sluchania muzyki na imprezach w domu lub ogrodku oraz sporadycznie ogladania filmow. Tak wiec zalezy mi na mocy (wydaje mi sie ze okolo 100-120W powinno starczyc) ale czykolwiek niechcial bym aby bass czy dzwiek byl bez jakosci. Myslalem takze nad potencjalnym rozbudowaniem sprzetu w przyslosci w postaci zakupu suba. Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi