Skocz do zawartości
IGNORED

IC własna konstrukcja

szy_a

Rekomendowane odpowiedzi

No to się cieszę.

Proszę pamiętać o kierunku zaznaczonym strzałkami i czekamy na spostrzeżenia czy raczej usłyszenia;-) .

Proszę jeszcze o info na jakim sprzęcie będą testowane i z jakimi kabelkami porównywane.

Oczywiście zauważyłem zaznaczoną kierunkowość. A oto mój system:

CD - Arcam CD82 zasilany poprzez kabel DIY na bazie Alphard sl-10 ze stabilizatora napięcia Stabor 120. Interkonekt Albedo Beginning.

Wzmacniacz - Creek EVO zasilany kablem Audionova Thunder bezpośrednio z gniazdka.

Kolumny - Tannoy Mercury V4 dociążone płytami granitowymi (ok. 12kg każda) na kolcach i granitach.

Kable głośnikowe - Audioquest Indigo Blue podłączone w bi-wire.

Porównam więc do Albedo Beginning, Sommer Spirit XXL i tych moich DIY z tego wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

No to będzie ciekawie bo porównanie ze srebrem :-) i wkradł sie niepokuj w me zwoje mózgowe.

W ramach ewentualnej obrony pamiętać należy, że to budżetowe rozwiązanie, które nie może przekroczyć kwotowo 200 zł.

Czekam z pokorą.

Poproszę jeszcze osobiście na priv, żeby się wypowiedział w tym temacie Pan z cenionej firmy AA, który miał już okazję zniszczyć :-) sobie słuch na tych kabelkach o opis jego odsłuchu.

I słowo ciałem się stało...

Dziękuję serdecznie koledze szy_a za udostępnienie kabli do testu. Od razu chcę rozwiać Twoje wątpliwości i niepokój. Twoje kable zagrały lepiej od moich Albedo. Lepsza przestrzeń i więcej szczegółów. Dźwięk bardziej otwarty. Jak to najczęściej przy kablach, są to niewielkie zmiany, ale słyszalne. Sommery i moje DIY grają gorzej od Albedo, więc i od Twoich też. Mój CD ma dwa wyjścia liniowe, toteż mogę szybko przełączać miedzy dwoma zestawami kabli. Co pozwala łatwiej wychwycić różnice.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

Ja podobnie testowałem bo mam 2 wyjścia liniowe z Yamaha rx-v671, która u mnie jest w systemie stereo odtwarzaczem sieciowym.

Jest kolejny chętny do testu i oczywiście czekam na ewentualnych następnych chcących przetestować moja konstrukcję.

• 2 tygodnie później...

Kabelki wczoraj dotarly ,w moim systemie moje ucho nie slyszy roznicy pomiedzy tym kabelkiem a moim audioquestem turquoise .Moj cd ma podwojne wejscia wiec siedzac na kanapie i przelanczajac tylko wejscie we wzmacniaczui nie slyszalem absolutnie zadnej roznicy.System to arcam cd23,MF A300 i dynaudio focus.Glosniki spiete kablami hms in concerto.Sieciowek ani listwy nie mam .Komu mam teraz wyslac?

Copland CTA 402,Copland CDA 288 .Dali Mentor 5

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.