Skocz do zawartości
IGNORED

Zniszczyli dzial analog............

wojtek41

Rekomendowane odpowiedzi

Powtorze po raz ostatni...Dzialanie Excela, mialo byc tylko przyczynkiem do rozmowy...To chaotyczne dzialanie moderacji, milao byc glownym tematem.

Kangie. wejdz do "magnetofonow szpulowych" i zacznij klepac na oslep , ze ZRK 120 to szczyt highendu...I tak w kolo kilka miesiecy, lat...Potrafisz przewidziec co sie bedzie dzialo..? Jak dlugo inni uzytkownicy forum to zniosa..?

Czy ten caly trol nie moze przestac za przeproszeniem pieprzyc glupot..?

No czas spac...)))

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Problem polega na tym, jakiej metody używa się do naprostowywania tego co w czyimś mniemaniu jest rzeczonym stekiem bzdur.

Jeśli ktoś jest oburzony pustką merytoryczną określonych wpisów, czy też wręcz mijaniem się stawianych przez kogoś tez z rzeczywistością. I jeśli przy tym na sercu leży mu szerzenie "kaganka oświaty", to powinien to robić w sposób racjonalny i skuteczny. Najlepszą metodą jest wypunktowanie i wykazanie braku logiki w tezach jakie ktoś głosi.

A najgorszą możliwą metodą, absolutnie najgorszą, jest próba zabluzgania go lub ośmieszenia złośliwościami demonstracją lekceważenia. Bo taka próba "szerzenia wiedzy" przyniesie skutek odwrotny od zamierzonego w gronie osób postronnych, a które chciałyby ewentualnie coś pożytecznego się dowiedzieć.

...

To już, pozwolę sobię zauważyć, było czynione wielokrotnie. Bez jakiegokolwiek (pozytywnego) skutku, jak widać. Jedynym skutkiem było zaostrzanie sporu i bany nakładane przez autora owych dyskusyjnych wątków.

Mi osobiście nie zależy na "poprawianiu forum". Uważam natomiast, że każda osoba powinna wykazać się pewnym minimalnym stopniem refleksji. W tym przypadku, przynajmniej ja, owej refleksji nie widzę. To jest po prostu najzwyczajniej (mocno) irytujące:

Pierwsze działania Excela po powrocie jego wątku do zakładki "Analog"

1. ban Vlada

2. wielce łaskawy wpis - pozwolę sobię zacytować: "... i nikt tu nie jest bez winy - nawet ja..." - koniec cytatu. No nic tylko do nóg paść i dziękować

3. równie łaskawe wpisy opisujące niechęc Łaskawcy do banowania interlokutorów

Nawet pominąwszy powyższe, można być ciekawym jakim sprzętem i warunkami odsłuchu dysponuje osoba pouczająca np. Rocha, aby swoje kolumny (zwane przez Excela, cytuję, "pipsztokami na drągach", z tego co pamiętam) zamienił ... na coś porządnego.

Nie uważasz, że jest to po prostu zwyczajnie irytujące? Albo wpisy w innym wątku (wyszukam przy okazji, jeśli chcesz koniecznie dokładny namiar), pouczające poszukującego gramofonu, że wszystko powyżej 3kpln to "fanaberie" ?

Nie znamy się osobiście, nie wiem więc czym się zajmujesz poza moderowaniem na tym forum, ale - zapytam Cię - jeśli nasze profesje/doświadczenia etc. są zupełnie rozbieżne, a ja okażę się 100% ignorantem w dziedzinie, w której Ty masz duże doświadczenie, to jak zareagowałbyś na tego typu uwagi z mojej strony? Mnie osobiście trafiłby szlag. I to o to chodzi, a nie o jakieś "poprawianie forum". Chodzi po prostu, najzwyczajniej w świecie o zachowanie jednej osoby, przez wiele innych osób uznane za denerwujące.

Kolejny przyklad

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wpis #8

Jeszcze tu

Ukryta Zawartość

wpis #6 (Wujek dobra rada)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Czyli typowa zaczepka naszego Excel van den Banmastera.

Obserwując Excela od jakiegoś czasu, patrzyłem na niego z pewnym zrozumieniem, po dłuższej obserwacji z rozbawieniem, potem zażenowaniem, a na koniec wydaje mi się, że to jest rodzaj szczególnego wyrachowania (lub indolencji), w dodatku na tyle. że z którego niektórzy zrobili sobie (z mąciciela) ofiarę, co zresztą poniekąd już potwierdziła sama moderacja wyżej. Aktualnie patrzę na jego wpisy właśnie pod tym kątem. Niby uspokaja, niby chce załagodzić, a za chwilę sam dolewa oliwy do ogania, zaczepiając to Rocha, to Sly, Vlado itd., w zależności na kogo ma ochotę. Nie bronię absolutnie, ani nie ganię ww. Panów, ale czyż to nie jest dziwne i normalne, takie zachowanie Excela? Potem znowu wrze, rozdawanie banów, akcja moderacji, chwila spokoju i abarot. Ktoś (My/Wy) może zarzucić, że sami jesteśmy sobie winni, ale kto by wytrzymał dłużej podobne pierdzenie, nawet tybetański mnich podczas medytacji zdzieliłby taką bzykającą i niechcianą końską muchę. Po prostu igra i sprawdza na ile inni mogą znieść jego opowieści bez treści i trzeba być chyba ślepym, aby tego nie widzieć lub należeć do matrixu Excela, dodam zamkniętego na prawdziwy świat.

Moderacja powinna rozważyć (piszę to całkiem serio) możność pisania EvB tylko we własnych wątkach, gdyż inne wątki zwyczajnie tylko najczęściej rozpierdziela wypisywaniem błazeństw, do tego złośliwie i w pełni świadomie, a nawet jeśli nie to ku psuciu dobrej atmosfery w spokojnych wątkach, bo i jak można potraktować np. zaliczenie MFki do najlepszych wkładek MM. Jeszcze tylko brakuje go np. w wątku o wznowieniach LPs, gdzie prawiłby z uporem maniaka, że reedycje aktualne są be a stare wydanie Tercetu Egzotycznego rulez itd., co zresztą robi, lecz w innych wątkach, za co chwała mu i niech to zostanie w wątku ekselmanii czy jak mu tam.

...pozdr. :-P

Szerlok Frost na tropie:))

Frost, może po prostu załóż wątek "Uważaj: Największe absurdy wypisywane przez Excela van Banmastera"? : ) Tak będzie prościej, a każdy będzie dodawał numery z postami i wypisywanymi w nich "dobrymi radami" lub "objawionymi prafdami" : ) Aż strach pomyśleć ile byłoby tam wpisów, pewnie byłyby linki do każdego postu E**** : (

Frost, może po prostu załóż wątek "Uważaj: Największe absurdy wypisywane przez Excela van Banmastera"? Tak będzie prościej, a każdy będzie dodawał numery z postami i wypisywanymi w nich "dobrymi radami" lub "objawionymi prafdami" : ) Aż strach pomyśleć ile byłoby tam wpisów, pewnie byłyby linki do każdego postu E**** : (

Fajny pomysł:) I do tego konkurs z nagrodami dla tego, kto znajdzie najwięcej. Sam wziął bym udział, gdyby nie to, że nie chce mi się naszego miszcza odblokowywać z ignorowanych:(

I do tego konkurs z nagrodami dla tego, kto znajdzie najwięcej

Tak, wyprawa z Excelem na działkę i trzymanie kamery gratis. W trakcie postoju niespodzianka: kupowanie LPs na jarmarku na kilogramy i zawody kto udźwignie ich więcej.

nie chce mi się naszego miszcza odblokowywać z innorowanych:(

Nawet nie próbuj, pamiętaj ...klątwa, a i miej na uwadze pewną opowieść o puszczce Pani na literkę P. :-P

Eee tam ,każdy sam się pewnie nie raz już natknął na te pierdoły,te akurat mam w "Mojej zawartości".

Pamietam jak założyłem watek o kupnie gramofonu,to też musiał się udzielić,oczywiście nie w temacie.

Tak, wyprawa z Excelem na działkę i trzymanie kamery gratis. W trakcie postoju niespodzianka: kupowanie LPs na jarmarku na kilogramy i zawody kto udźwignie ich więcej.

Możliwość potrzymania chciaż chwilę w ręce sparciałej MFki to by bylo coś,prawie jak dotknąć mumięTutenchamona.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Gość wieslaw119

(Konto usunięte)

To chyba syn.

Taki syn... po kądzieli ;)

To jest forum dyskusyjne ergo tu się dyskutuje -- to, co wypisuje Excel mieści się, w mojej ocenie, w dyskusji.

Pozwole sie nie zgodzic. Na Audiostereo masz mozliwosc zalozenia bloga i watki autorskie, takie jak Elberotha, Excela czy Pmcompa powinny funkcjonowac wylacznie jako blogi - co by mlodziez glupot nie czytala :)

Gość rochu

(Konto usunięte)

Moderacja powinna rozważyć (piszę to całkiem serio) możność pisania EvB tylko we własnych wątkach, gdyż inne wątki zwyczajnie tylko najczęściej rozpierdziela wypisywaniem błazeństw, do tego złośliwie i w pełni świadomie,(...)

Pragnę zauważyć, iż dokładnie taką samą metodę stosował na tym forum niesławnej pamięci XYZPawel vel Ghost vel wiele innych nicków.

W każdym możliwym wątku dopisywał swoje wtręty na temat testów ABX, wyrównywania poziomu, tego, że elektronika zawsze gra tak sami, etc.

E. jedynie powiela ten sposób postępowania, świadomy tego, że psuje ludziom krew.

Nie wiem dlaczego ale od długiego czasu mam wrażenie, że obydwaj panowie mogą mieć coś ze sobą wspólnego.

Panowie, przesadzacie i jednocześnie przeceniacie naszego celebrytę.

Głównym motorem jego działań na forum jest próżność i narcyzm, w połączeniu ze strachem przed degradacją ze względu na upływający czas.

przytoczę cytat wpisu z autorskiego wątku, wyjaśniający cel zamieszczania większości opinii i audiowizualnych dzieł własnych w internecie:

"- Lipka nie cały miesiąc w sieci i ponad pół miliona odsłon !....to mnie kręci :)"

Ukryta Zawartość

Włodek.

Ukryta Zawartość

Włodku. Absolutnie, coś w tym też musi być. Potwierdza to zainteresowanie się ostatnio sprawą Banmastera przez moderację, jak to sam podkreślał oraz co tego pierwszego szalenie ucieszyło i połechtało. Strach pomyśleć, co by było, gdyby naszego "guru" odwiedziła prasa lub np. sam prezydent. Dostałby z radości zapaści :-P Tylko w kontekście odsłon to chyba nasz dzielny MF-Fan nie miał siebie dosłownie na myśli...

Włodku. Absolutnie, coś w tym też musi być. Potwierdza to zainteresowanie się ostatnio sprawą Banmastera przez moderację,

Ja jestem takiego samego zdania jak Sławek R. Przestańmy więc pisać o tym człowieku, bo to równie go nakręca, jak ilość odsłon jego wstawek na You T, ilość przydzielonych drinków akceptacji, czy ilość wejść na jego namnożone wątki. Jedyne lekarstwo to ignorowanie Troll'a. To jest osoba niereformowalna co wyraźnie widać po zamieszczanych ostatnich jego wpisach i tłumaczeniach. Niczego konstruktywnego z zaistniałej sytuacji nie wysnuł. Wciąż samouwielbienie, absolutny brak refleksji, pewność wyższości nad oponentami, moderacją ...

Szkoda czasu i klawiatury.

Pozdrawiam.

Włodek.

To samo stwierdziłem na 2 lub 3 stronie tego wątku. Zasada: nie ważne jak pisać, byle dużo pisać, jedynie pewnie powoduje pęcznienie z dumy naszego kolegi. Zatem end of topic.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Okopal sie na tej swojej dzialce i tak nas ostrzeliwuje...Nie odpowiadajmy na zaczepki. Moze tam zostanie...? - )))

Wg mnie nie wytrzyma. Mozemy obstawiać kiedy dojdzie do załamania ;). Ale faktycznie - nie odpowiadajmy.

Gość GratefullDe

(Konto usunięte)

Nie pisać o nim to tak jak by twierdzić, że problem nie istnieje. A w trakcie naszego nie pisania, problem obrośnie Łukaszkami czyli w prostej linii, nabrzmieje. I wtedy dopiero zobaczycie jak wielkiej katany trzeba będzie użyć, by ten nabrzmiały już problem, pociąć.

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Nie pisać o nim to tak jak by twierdzić, że problem nie istnieje. A w trakcie naszego nie pisania, problem obrośnie Łukaszkami czyli w prostej linii, nabrzmieje. I wtedy dopiero zobaczycie jak wielkiej katany trzeba będzie użyć, by ten nabrzmiały już problem, pociąć.

Ano w sumie też racja. Nijak nie wiadomo co robić wobec jakiejś dziwacznej niechęci moderacji do podejmowania jakichkolwiek działań.

Może po prostu przenieśmy się od razu ze wszystkimi tematami na bocznicę, zakładając nowe bocznicowo-analogowe wątki z prefiksem np. [ANALOG], zostawiając macierzystą zakładkę do pełnej dyspozycji Excela. Wtedy się zaroi od Tercetów Egzotycznych i może nawet Q21 w obliczu analogowej katastrofy zacznie protestować...;)

Może po prostu przenieśmy się od razu ze wszystkimi tematami na bocznicę, zakładając nowe bocznicowo-analogowe wątki z prefiksem np. [ANALOG],

Nie głupie. Bocznicy nie widzą niezarejestrowani, ominiemy pytania jaki zestaw z gramofonem z wkładką MC do 300 zł? :-)))

W.

Obawiam się że może obrodzić w innych wątkach (cudzych) tymi mądrościami, jak w jego wątkach zaświeci pustkami,bo chyba sam dla siebie nie będzie pisał,to mu nie wystarczy.

tak trudno, by każdy z nas postawił sobie na arkuszu ignora?

widać wciąż jednak rajcuje Was ta przepychanka

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

tak trudno, by każdy z nas postawił sobie na arkuszu ignora?

Ja żem to uczynił dawno temu i mam święty spokój.

Ktoś jeszcze chętny?

Ktoś się dopisze do listy?

Ignora miszczowi postawiłem:

1. jajacek1410

Ja to nawet nie muszę z powodu absolutnego braku wspólnej platformy porozumienia, natomiast będę obserwował jego wyczyny, ponieważ to ciekawy przypadek socjo-patologiczny.

Formalnie więc dołączam do Panów.

W.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.