Skocz do zawartości
IGNORED

Centralna kolumna pod TV - czy potrzebna?

Slawomir

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gość

(Konto usunięte)

Dwukrotnie zarzuciłeś mi kłamstwo to teraz to udowodnij.

Gdzie niby napisałem, że kłamiesz?

Możesz zacytować taki mój zarzut w Twoim kierunku?

Napisałem tylko że piszesz głupoty. Ale one chyba wynikają z Twojej niewiedzy i ignorancji w tym temacie a nie z chęci celowej dezinformacji.

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Kolejny absurd. Każdy TV z wejściem cyfrowym, ma DAC-a. Czyli praktycznie każdy. Tylko jego jakość jest najczęściej beznadziejna.

sory racja, ma w końcu głośniki to i DAC jest... nie ma wyjść analogowych, lepiej ?

Proszę bardzo sztuk dwie.

To jest bzdura.

Kolejne nieprawdy.

Udowodnij mi że pisałem nieprawdę, głosiłem bzdury i takie tam.

Gość Gość

(Konto usunięte)

cycus12:

,,to zrób koledze listę tych hybryd :) bo wysyp.... ''

No to że Ty ich nie znasz, nie znaczy że ich nie ma.

Np:

Taga Harmony HTA -700B,

NuForce DDA-100

Onkyo 9050,

Advance Acoustic X-i90,

Advance Acoustic X-i90

Harman Kardon HK 990 itd.

Jeszcze chcesz?

sory racja, ma w końcu głośniki to i DAC jest... nie ma wyjść analogowych, lepiej ?

Lepiej, bo nie wprowadzasz czytających ten temat w błąd.

Udowodnij mi że pisałem nieprawdę, głosiłem bzdury i takie tam.

Np.

-pisząc, że zarzuciłem Ci dwukrotnie kłamstwo,

-pisząc, że TV nie mają DAC-a

-pisząc, że ustawienie kolumn jak do stereo spowoduje pustkę w środku więc należy je ustawić blisko ekranu,

-sugerując, że nie ma na rynku wzmaków z przetwornikami C/A

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Advance Acoustic X-i90

Harman Kardon HK 990 itd.

do 2k.. tak w ramach przypomnienia

-pisząc, że TV nie mają DAC-a

dla mnie TV bez analogu to w luźnym rozumieniu TV bez DAC (oczywiście nie jest ro prawdą), w każdym razie tutaj się poprawiłem a z Twojej strony jest to czepianie o słówka.

-pisząc, że ustawienie kolumn jak do stereo spowoduje pustkę w środku więc należy je ustawić blisko ekranu,

piękna interpretacja "ustawić względnie blisko ekranu" :) ale fakt biję się w klatę, powinien bardziej sprecyzować i napisać np: jak do stereo tylko bliżej ekranu tak by dźwięk danych elementów nie rozjeżdżał się zbyt daleko względem obrazu.

-sugerując, że nie ma na rynku wzmaków z przetwornikami C/A

"to zrób koledze listę tych hybryd :) bo wysyp...." wysyp -> czegoś dużo, a nie brak...

No i oczywiście zapomniałeś o najważniejszych więc pozwolę sobie przypomnieć.

Kolejne nieprawdy.

Obecnie np. NC+ nadaje filmy, programy, audycje sportowe w przyzwoitej jakości DD5.1

Wyświetl postUżytkownik cycus12 dnia 09.04.2014 - 08:59 napisał

Mój błąd nie wiedziałem, ale to tylko 3 kanały

To jest bzdura.

i żebyś nie zgubił kontekstu:

to że polska ścieżka z kochanych platform cyfrowych w 90% jest w 2,0

więc nadal czekam i mam nadzieje że nie będę musiał o tym przypominać przez kolejne kilka stron.

Widzę że jak zwykle się robi o niczym ...

Może teraz o praktyce bo mam i amplituner i stereo, za sygnał przyjmij panasa nc+ bez dekodera czy jak tam zwał. Fakt są kanały 5.1 i wtedy to gra i jest sens ale jest ich mało, czasem amplituner wyświetli ścieżkę dd 2.0 ale wtedy i tak często jest to dźwięk w większości odtwarzany przez głośnik centralny. Ale przełączenie na stereo tzn tv z aplitunerem jest po hdmi kanałem zwrotnym a do stereo z wyjścia optycznego do dac => przedwzmacniacz stereo i później ta sama końcówka mocy i głośniki co w kinie i w wersji z dac i stereo gra znacznie przyjemniej tylko że mówimy o zwykłej ścieżce bo już nawet 2.0 dd przez dac nie jest obsługiwana. Amplituner ma swoje zalety ale do tv jest to mocno dyskusyjna szczególnie przy naszej tv. Owszem czasem na hbo coś tam pójdzie 5.1 ale przerzucajac się na kanały sąsiadów na astrze gdzie chyba kilka kanałów jest nadawanych dd th to już zupełnie co innego niż polskie 5.1 no cóż może i u nas kiedyś tak będzie

Gość cycus12

(Konto usunięte)

Widzę że jak zwykle się robi o niczym ...

tradycje trzeba podtrzymywać.

problem w tym że marketowy apmli w tej cenie to naładowana gadżetami zabawka, niestety ktoś zapomniał że to ma grać. Wzmacniacz z DAC'iem na pewno w tej cenie poradzi sobie lepiej (i chyba tylku tu HQ120 mogę przyznać racje), jak się pogrzebie to trochę tego jest.

czasem amplituner wyświetli ścieżkę dd 2.0 ale wtedy i tak często jest to dźwięk w większości odtwarzany przez głośnik centralny.

bo masz ustawiony kodek ala pro logic który ze stereo stara się zrobić dźwięk przestrzenny, czasem dobry amplituner robi to całkiem miło.
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.