Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny zamiast Altus 200?

Alien90fr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! posiadam wzmacniacz Pioneer a-66x wydaje mi się że jest to dobry wzmacniacz... i obecnie podłączone pod niego altusy 200. Chciał bym zmienić te kolumny na coś lepszego co by lepiej grało z tym wzmacniaczem. Muzyki słucham różnej co w ucho wpadnie:) pokój mam ok 20m2

https://www.audiostereo.pl/topic/111306-jakie-kolumny-zamiast-altus-200/

Ta... Aż nasuwa się żeby napisać "kup cokolwiek innego w tej cenie" i zagra lepiej... Ale zobacz takie kolumny w zależności od budżetu:

1. Acoustic Energy AE109

2. Acoustic Energy AE120

3. Acoustic Energy Aegis Three

Druga sprawa, wzmak pozostawia trochę do życzenia, ale pierw zmień kolumny i zobaczysz co będzie, na pewno duuuużżaaa zmiana.

Taa..a co we wzmaku jest nie tak?? a co do kolumn to gdzieś czytałem że altusy to tylko do disco party się nadają. Mógł bym je sprzedać i kupić coś innego tylko d tych AE to bym musiał jeszcze dużo dołożyć bo na Allegro są od 1000zł a za altusy może z 500 dostane..

Taa..a co we wzmaku jest nie tak?? a co do kolumn to gdzieś czytałem że altusy to tylko do disco party się nadają. Mógł bym je sprzedać i kupić coś innego tylko d tych AE to bym musiał jeszcze dużo dołożyć bo na Allegro są od 1000zł a za altusy może z 500 dostane..

Na ebay.co.uk Aegisy kupisz za 100 funtów. Może masz kogoś ze znajomych w UK, którzy mogliby Ci to wysłać/przywieźć.

Powrót po dłuższej przerwie...

altusy/altony 200 przegrały ze średnimi monitorami wharfedale (symbolu nie podam bo stare jak świat), o dziwo i pod względem przejrzystości a także basu i dynamiki te ogromne polskie kolumny przegrały i to tak znacznie że gdy je zmienisz to nawet pod tym Pioneerem usłyszysz różnice w każdym aspekcie brzmienia

altusy/altony 200 przegrały ze średnimi monitorami wharfedale (symbolu nie podam bo stare jak świat), o dziwo i pod względem przejrzystości a także basu i dynamiki te ogromne polskie kolumny przegrały i to tak znacznie że gdy je zmienisz to nawet pod tym Pioneerem usłyszysz różnice w każdym aspekcie brzmienia

Ten wzmacniacz jest lepszy niż cała późniejsza seria określana jako niby referencyjna (od A-616 do A-878). To zupełnie inny typ brzmienia.

Mógł bym je sprzedać i kupić coś innego tylko d tych AE to bym musiał jeszcze dużo dołożyć bo na Allegro są od 1000zł a za altusy może z 500 dostane..

Wzmacniacz na razie sobie zostaw ale obowiązkowo wymień te swoje pudła. Jeżeli nie chcesz dołożyć 500 złotych do lepszych kolumn ( chciałbyś za darmo?) to daruj sobie jakiekolwiek zmiany, bo będziesz kręcił się w kółko i wyłącznie dofinansowywał kurierów.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

dokładnie wzmacniacz zostaje zresztą podoba mi się jego wygląd i ma wystarczającą moc, pewnie gdy zmienie kolumny na coś lepszego będzie pieknie śmigał. Do kolumn oczywiście jakoś dozbieram kase jak trzeba:) może coś z tannoy?? model m2 jest chwalony wiec może coś tej firmy?

nie znam co prawda tego Pioneera ( znam modele po 97r. w większości sypały sopranem) ale Tannoy to w miarę przyzwoity wybór, kiedyś podłączyłem je pod zbasowaną diorę i mało mi regału nie rozwaliło, zeszły bardzo nisko że nie spodziewałem się tego ale to też pewnie zasługa diory

no ten model jest dużo starszy bo z 85-86 na prawdę widać że wtedy nie oszczędzali przy budowie cały front z metalu bądź aluminium pokrętła oraz potencjometr ze złotymi wstawkami też metal bardzo fajny w dotyku, przełączniki wejść i nawet włącznik power tak samo. W środku duże kondensatory filtrujące 12000μF i ta waga prawie 11kg. Spróbuje dozbierać do tych które podał kolega wyże:j Acoustic Energy AE109 a jak nie to poszukam tannoy m2 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.