Skocz do zawartości
IGNORED

Który odtwarzacz CD ?

Neonix

Rekomendowane odpowiedzi

Ten wzmacniacz generalnie nie chce grać z niczym.

Fizycznie , czasowo i finansowo nie ma możliwości sprawdzić ten wzmacniacz w każdej konfiguracji .

W ogóle to jest jakaś popierdółka przy rasowym Krellu

No to coś odkrywczego :)

Najtańszy wzmacniacz firmy za 12000 porównywać z innymi po X razy tyle :)

Dla mnie nie ma też barwy

To jest bardzo barwny i ciepły wzmacniacz .

gra jakoś wieśniacko

Tego pojęcia w audiofilskim świecie niestety nie znam

i tak samo wieśniacko wygląda

Nie jest piękny , to fakt . Osobiście nie widziałem ładnego Krella . Chociaż sam panel przedni taki zły nie jest a przy panelu z KAV300i to wręcz piękny jest .

Kwestia gustu .

Miałem do testu jakieś wysokie współczesne Kefy

Jakieś - mocne słowo .

Jak będzie czas posłucham jeszcze z czymś ale nie widzę tego

Po co masz się męczyć - już wyrobiłeś sobie o nim opinię .

Przy okazji sprawiłem sobie niedawno CA SM 6. Nie rozumiem pochwał na temat tego czegoś. Suchy, sterylny, beznamiętny dźwięk. Jak ktoś chce kupić pisać na PW. Oddam za ułamek ceny.

Super !

Dałem w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

znać forumowiczom o miłej z Twojej strony propozycji . Ktoś się ucieszy .

Mam nadzieję że jeszcze " aktualne "

Ukryta Zawartość

Co do arcama dobra dynamika, szeroka scena, lekko uprzywilejowany pierwszy plan, reszta troche w oddali ale wszystko tam jest, niezła szybkość i kontur, irytowało mnie ogniskowanie, jakby w chmurze grało i troche bardziej mógłby być barwny jak dla mnie i preferować niższą srednice bardziej niż tą wyzszą ale nie jest zle.

Naim to raczej ładna barwa fajny rytm,miekki bas do słuchania muzyki nie odsłuchiwania, troche brak powietrza i dalszych planów. Posłuchaj sam i oceń, bo te cedeki to przeciwne bieguny.

Przy S-300i rasowym Krellem jest KAV-300i. I tyle w temacie.

Dzięki, cena jest dobra więc na pewno ktoś ten "high-end" dla ubogich kupi. Kiedyś czytałem na forum że gra lepiej niż KAV-280CD. Prawie spadłem z krzesła. Osoba która napisała coś takiego albo nigdy nie miała 280CD albo ma tak małe doświadczenie że nie potrafi wyciągnąć konkretnych wniosków. Pierwszym aspektem brzmienia w którym 280CD zabija CA jest scena. Reszta też jest o klasę lepsza.

.

Jakieś - mocne słowo .

Reference 203

Przy S-300i rasowym Krellem jest KAV-300i. I tyle w temacie.

Zapomniałeś dodać - moim zdaniem .

Dzięki, cena jest dobra więc na pewno ktoś ten "high-end" dla ubogich kupi

Super !

Mało jest takich dobrych forumowiczów . Przeważnie jak ktoś chce się zapoznać z urządzeniem to je wypożycza i jak się nie spodoba to oddaje do sklepu , a Ty kupiłeś i odstąpisz za ułamek ceny .

To się nazywa wzór do naśladowania !

Mam nadzieję że szczęśliwy nabywca pochwali się nowym nabytkiem na forum .

Szczerze - nie będzie takiego .

Kiedyś czytałem na forum że gra lepiej niż KAV-280CD. Prawie spadłem z krzesła. Osoba która napisała coś takiego albo nigdy nie miała 280CD albo ma tak małe doświadczenie że nie potrafi wyciągnąć konkretnych wniosków. Pierwszym aspektem brzmienia w którym 280CD zabija CA jest scena. Reszta też jest o klasę lepsza.

Całe szczęście że krzesło masz stabilne !

Kurcze , mógłbyś sobie jeszcze krzywdę zrobić z mojej winy ...

Ja to napisałem i podpisuję się pod tym obiema ręcyma .

I ja mogę to potwierdzić . Proszę bardzo , stosowny watek ze zdjęciami :

Ukryta Zawartość

Na forum też są zdjęcia innych urządzeń o których się wypowiadam , które miałem i które miałem możliwość porównać

Oczywiście zdaję sobie sprawę że Ty stosownych zdjęć z porównań nie posiadasz , no ale przecież nie każdy robi fotki na pamiątkę .

Nie każdy też pisze prawdę a masa forumowiczów fantazjuje o czyś o czym tylko czytało ...

A teraz drogi Rafale , starczy tego rozdwojenia jaźni i skupmy się na temacie wątku .

Ukryta Zawartość

muda44 nie nadymaj się bo żyłka Ci pęknie. Wiele jeszcze przed Tobą - to nie czas na zgrywanie guru. Na razie Twoje wpisy dostarczają wiele uśmiechu na twarzy paru osobom które znają urządzenia o których piszesz. Pozdro. Robert

Muda44 ma swoją alternatywna wizję rzeczywistości, w której SM6 gra lepiej od wielu uznanych DAC /CD. To piękna wizja, zupełnie jak komunizm, w którym wszyscy są równi.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

muda44 nie nadymaj się bo żyłka Ci pęknie. Wiele jeszcze przed Tobą - to nie czas na zgrywanie guru. Na razie Twoje wpisy dostarczają wiele uśmiechu na twarzy paru osobom które znają urządzenia o których piszesz. Pozdro. Robert

Oj Rafał , Rafał . Czasem wydawał się fajny Kolega z Ciebie i nawet można było przymrużyć oko na Twoje kłamstwa . To że masz trzy nicki na tym forum to każdy ciut więcej obeznany na tym forum wie doskonale . Po co się tak ośmieszać ?

Po co szukasz kolejnych zaczepek a jak przychodzi do konkretów wychodzisz ze słowami " nadymaj " , " guru " , " znajomi i śmiech na twarzy " . Po co ?

Pisze o tym co miałem , co słuchałem i co porównywałem w realu i co mogę udowodnić . A Ty ?

Muda44 ma swoją alternatywna wizję rzeczywistości, w której SM6 gra lepiej od wielu uznanych DAC /CD.

A który to jest uznany DAC i CD ?

Ten który ma lepszą marżę , reklamę czy więcej naganiaczy ?

Miałem te " uznane " i z przyjemnością je oddałem albo sprzedałem .

W moim systemie i dla mnie SM6 gra lepiej niż te wychwalane tu na forum " cudeńka " w dużo większej kasie .

Ciesz się że Young Ci się podoba . Mnie nie powalił z kilkoma wzmacniaczami i kolumnami . Ba , czytając o nim zachwyty wziąłem go na próbę po raz drugi i zasilacz Palmer niewiele pomógł .

Coraz częściej widzę że " grają " ceny . Kto ma drożej , ten lepszy . A jak już jest znaczek uznanej firmy to klękajcie narody :)

Spoko , nie mój problem

muda44 mylisz mnie z kimś innym. I faktycznie szkoda... Szkoda że nie dociera do Ciebie że Twoje doświadczenie i Twoje osądy może i są Twoje i oczywiście masz do nich prawo jednak daleko im do obiektywizmu. A winę za to ponosi brak doświadczenia. Zamiast tuningować stare NADy posłuchaj paru wartościowych sprzętów. Pewien jestem że za rok, dwa zaczniesz wysnuwać właściwe wnioski. Oczywiście bez urazy.

muda44 mylisz mnie z kimś innym

Bądźmy dorośli . Za dużo tych zbiegów okoliczności ...

Szkoda że nie dociera do Ciebie że Twoje doświadczenie i Twoje osądy może i są Twoje i oczywiście masz do nich prawo jednak daleko im do obiektywizmu. A winę za to ponosi brak doświadczenia.

Hm.

W ostatnim czasie miałem u siebie większość tych uznanych DACów , kolumn czy wzmacniaczy w kwotach do 15000zł a także kabli w zakresach 50zł - 16000zł

I to jest zakres który mnie interesuje . Miałem też przyjemność porównać swój wzmacniacz + źródło + kable do takich klocków droższych o 28000zł a złożonych przez doświadczonego i mającego " możliwości " audiofila . Grało to lepiej , grało z 10% lepiej i 28 000zł drożej . Nie interesuje mnie taki przyrost jakości w takiej cenie .

Pewien jestem że za rok, dwa zaczniesz wysnuwać właściwe wnioski. Oczywiście bez urazy.

Siedzę w tym od 27 lat i myślisz że rok czy dwa coś zmieni ?

Udało mi się poznać na tyle rynek że stopuję . Wiem w którym miejscu jakościowo / finansowym jestem i ile kosztuje dalsza poprawa . To co mam spełnia moje oczekiwania , z czasem jeszcze zmienię IC i to wszytko .

Zamiast tuningować stare NADy posłuchaj paru wartościowych sprzętów.

NADy robię dla ludzi którzy mając niewielkie pieniądze chcą mieć granie na dobrym , średnim poziomie .

• 2 tygodnie później...

Napisano dziś, 00:31

jak to łatwo nabrać się na nachalną reklamę

Jak to łatwo na tym forum wyrażać opinię o czymś czego się nie słyszało .

Ba ! Nawet na oczy nie widziało :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.