Skocz do zawartości
IGNORED

glosna szuflada w Micromega Stage 5

Jawik

Rekomendowane odpowiedzi

Mam obecnie na testach uzywany CD Micromega Stage 5, gra naprawde swietnie przynajmniej w porwnaniu Marantz CD 63KI, ktorego uzywalem dotychczas. Jest jednak jeden problem, pojawia sie straszny halas przy wysuwaniu i chowaniu szuflady. Wlasciciel komisu, skad wypozyczylem micromege twierdzi, ze zachowuje sie tak kazda, ktora przez dluzszy czas nie byla uzywana. Napiszcie prosze czy slyszeliscie cos na ten temat. Jeszcze jedno pytanie, czy 2000 zl. to rozsadna cena (wymieniany byl naped, jest jeszcze na gwarancji) ?

pozdrawiam Jarek

https://www.audiostereo.pl/topic/11154-glosna-szuflada-w-micromega-stage-5/

Szuflady w Stage zawsze chodzily glosno. Poszukaj na forum, sporo bylo postow na temat Stage. Jakosc dzwieku rosla wraz z numerami Stage. Mimo ze model juz wiekowy to dzwiekiem pobije pewnie wiele wspoczesnych konstrukcji. Jednak 2000 zl wydaje sie wysoka cena. Za te pieniadze warto szukac czegos z SACD, oczywiscie jesli muzyka ktorej sluchasz jest dostepna w tym formacie. Osobiscie preferuje dzwiek prawie kazdej Stage od wspolczesnych odtwarzaczy NAD czy Rotel.

a po co komu super audio cd ... wynalazki ..jakies , dobrze nagrana plyta cd z hdcd i jest znakomicie , zreszta nawet odtwarzacz do 2000 zl z sacd to niestety badziew , powyzej tak 3 kzl cos lepszego sie znajdzie ...

60% Polaków ma wadę słuchu (badania z 2003 r) to znaczy, że słyszą co najmniej nie "labolatoryjnie". Starania firm audio dla tych ludzi się nie przydadzą. Dziwi mnie fakt, że nie rozwinęły swojej działalności firmy, które miałyby usługę dopasowania dźwięku do słuchacza, niezależnie od tego co zostało zakupione do domu. Taki słuchacz wszystko słyszy inaczej. Czy koledzy badali sobie słuch, przed napisaniem tu opinii na temat dźwięku?

hmm... to brzmi jak pewna aluzja ... lekarza po wypiciu dwoch setek ... nie wiem jak to ujac , ale tak badalem sie i jak na oko a raczej ucho lekarza jest wszystko dobrze ... lecz wracajac do tematu sacd i hdcd ... mi w zupelnosci wystarcza ten drugi ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.