Skocz do zawartości
IGNORED

NAD C 350 czym zastapić ?

robin102

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rydz

(Konto usunięte)

Polecam i nadal będę polecał wybrane wzmacniacze czy odtwarzacze tej firmy bo za około 1000zł można mieć wzmacniacz który śmiało konkuruje z najlepszym , nowymi w okolicy 4000zł więc dlaczego mam ich nie polecać ?

Tak tak , za około 1000 plus ile twoje przeróbki 500-1000? i problem z odsprzedażą.

Za 1500-2000 można kupić wzmacniacz , albo cd które kosztowało 5-7 tysięcy.

Napij się może . :)

Muszę Cię też pocieszyć drogi Rydzu .

Niedługo mocno ograniczę kontakt z forum bo powoli nie ma z kim tu pisać czy wymieniać poglądów .

Aaaa ,tu to się zgodzę ,sam się nad tym zastanawiam.

Napij się może . :)

Nie piję a Ty mógłbyś już przestać , zwłaszcza jak coś cytujesz i się gubisz w tym co czytasz ;)

Napisałem wyraźnie 1000zł

Za mniej więcej tyle można mieć takiego modyfikowanego NADa a jak ktoś ma smykałkę i sam pogrzebie to i za 600-700zł

600-1000zł to nie 1500-2000zł . Zresztą w tej wyższej kwocie nie ma nic ciekawego co by zagrało lepiej od takiego NADa . Oczywiście jak zawsze , wszystko zależy od umiejętnej konfiguracji całości .

i problem z odsprzedażą.

Nie wiem czy jest problem . Od 2006r widziałem tylko dwa ( na około 100sztuk ) takie wzmacniacze wystawione do sprzedaży i nie wnikałem w to kto i za ile je sprzedawał . Jeżeli nawet stracił to ile ?

100 - 300zł przez kilka lat ?

Jak to ma się do nowych , tak grających wzmacniaczy na których traci się po kilku latach nie setki a tysiące PLN ?

Przemyśl zanim coś znowu palniesz .

robin102 jeśli Cię interesuje jakaś modyfikacja, to "namiastkę" możeż też usłyszeć bez ingerencji w sprzęt czy kupowania potka, podłączasz CD z regulacja volume i sluchasz.

Ja tylko powiem, że nowe NADy te od końcowek 2 i bee (c320 bee c352, c372) graja tonalnie już inaczej niż wersje c370 czy tam c320. W moim odcuzciu nowsze są bardziej bułowate odrobinkę ociężałe i wyraźnie cieplejesze. Niektórym może się to bardzo podobać mi nie wpadło w ucho póki co:)

Zamaist też modyfikowania mozesz sprzedac wzmaka i kupić używaną mocniejszą koncówkę NAD'a i szukać sobie do niej jakiegoś pre, które ukształtuje dźwięk w kierunku, który Ci się podoba (nie będziesz miał problemów z odsprzedażą)

Powtórzę się ale na forum często czytam narzekania na NADy, na to że gubią szczegóły i sr**ą basem. Mój egzemplarz c370 to chyba jakiś seryjny cud, w podobnej cenie słuchałem wielu i chrapkę na szukanie hajsu w portfelu dopiero zafundował mi krell:) I w przyszłości zmienię go na krella, chodź w planach mam jeszcze odsłuchy baltlabów i NAIMA naita 5 w moim configu.

Mad'afaka bez wątpienia masz rację. Porównywałem swojego starego NADA C350 z nowoczesnym ;) C 356 i ten drugi to dokładnie brzmienie jaki opisałeś. Mało ma wspólnego z reprodukcją ze starego nadzika C350 grającego po angielsku. Brałem pod uwagę C370, ale trudno o zadbany nie wysuszony ;) egzemplarz. A może i by chciało się coś innego dla oka ;). Ot chyba tak z próżności :) Nie słuchałem AZURA A 740 może to by było to co mi trzeba ? Jak to się ma do starego NADA C 350 ?

ps.

a który KRELL ?

marzę o wielu płytach których nie mam, a które mi się marzą i o czasie na ich słuchanie

Nie mam zamiaru :)

Zakładasz wątek , pytasz a jak Koledzy doradzają to z góry skreślasz propozycje o których jedynie słyszałeś czy czytałeś .

Wybacz ale fabryczny C350 i C375 to g..no a nie wzmacniacze - przepraszam ze tak dobitnie ale taka jest prawda . Więc nietrudno o lepszy wzmacniacz .

Za 3500zł posłuchaj choćby Krella KAV 300i a zrozumiesz dlaczego tak napisałem o tych NADach .

Nie zrozumiałeś mojego wpisu .

Prościej - nie wierzę w bujdy w stylu że muzyk ma lepszy słuch , możliwości porównań i stworzy dzieło sztuki . Wybacz , ale 27 lat to czytam , słucham i przeważnie nijak ma się do rzeczywistości .

zależy czego na tym krellu chcesz słuchać bo jak ostrej muzy to też mogę napisać że to g...o

zależy czego na tym krellu chcesz słuchać bo jak ostrej muzy to też mogę napisać że to g...o

Mocne słowa :)

Mamy 3 integry Krella i jedną przejściową - 300IL

Każda gra inaczej i każda sprawdzi się w innym zestawieniu . Tam gdzie idealnie zgra się 400XI kompletnie nie zagra S300I i na odwrót .

Pewnie że można lepiej ale nie za 3500zł . Chociaż Kolega z forum w tej kasie kupił końcówkę Classe ...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.