Skocz do zawartości
IGNORED

a mi chodzi o kilka rad o ludzi ktorzy mieli lub maja kontakt ze sprzetem z dolnej polki ,przeciez wszyscy nie maja sprzetu po 10 lub 20 tys zl. Napewno ktos ma jakiegos soniaka, pioneera lub techni

stecko

Rekomendowane odpowiedzi

a mi chodzi o kilka rad o ludzi ktorzy mieli lub maja kontakt ze sprzetem z "dolnej polki" ,przeciez wszyscy nie maja sprzetu po 10 lub 20 tys zl. Napewno ktos ma jakiegos soniaka, pioneera lub technicsa z podstawowych modeli???

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Ja też ani nie jestem taki bogaty, ani tak wielce high-endowo osłuchany, ale w tej cenie wybierałbym kierując się urodą i solidnością klocków. Na początku przez dwa lata dzielnie grałem sobie na discmanie i było naprawdę dobrze.

P.S: Jak już wybierzesz CD nie zapomnij się nas spytać o interkonekt do 40zł:-)

Gość hiena - podrobka

(Konto usunięte)

ale przeciez o to samo pytales w pare godzin temu, jesli ktos mialby ci pomoc, uczynilby to tam lub uczyni w najblizszym czasie. Nie ma potrzeby zasmiecania forum bo to nie jest smietnik.

nie sadze ze odpisze w najblizszym czase poniewaz jest duzo ptan i watpie zeby ktos sie "wracal " i szukal starych pytan

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

nie zamieszal tylko rozruszal te forum

wkoncu ktos sie odezwal na moje pytanka:)

• 33 lat później...

w cenach techniksow, soniakow sa klocki innych mniej znanych firm, ktore dysponuja o wiele lepszym brzmieniem. Za 3000 mozna miec uzywany ale dobry sprzet. Warto poszukac allegro, ogloszenia w Audio itd.

• 2 tygodnie później...
Gość gość

(Konto usunięte)

a jezeli ktos ma naprawde malo kasy tzn. mowie o wzmacniaczu np do 600zl to czy za taka cen kupie cos lepszego niz np. Nad 302 ktorego mam, a jesli tak to co byscie polecili?

może być ciężko - może coś z drugiej ręki - popatrz na allegro... ale to naprawde nie wiele jak na wzmaka... jak dłużej pomyśle może coś wykrzesam... a nie dasz rady dołożyć jeszcze 400 na używanego Cambridge Audio A500? cholernie warto, cholernie....

Gość gość

(Konto usunięte)

swoje JBL LX60 kupilem na raty w sklepie rok temu i niedawno splacilem a to bylo "tylko" 1200 zl wiec nie uda mi sie wylozyc 1000 od reki a tego NAD'a kupilem pare lat temu za 450 zl wiec chyba za wiele nie sprzedam :(

Gość gość

(Konto usunięte)

doskonale rozumiem - twierdze poprostu, ze 600pln to są pieniądze, które szoda wywalić - lepiej poczekaj jak nie możesz narazie nic innego - w tej kategorii cenowej wydasz kase a różnica może być bardzo dyskusyjna... chwilowo bym sobie odłożył i spoglądał na allegro od czasu do czasu - cambridge chodzą po 1000-1100, wiec za kilka miesięcy mógłbyś już taki posiadać, a tak wywalisz w jakiś "wynalazek" 600pln i efektownie zakończysz swoją przygodę z audiofilią nie widząc żadnej różnicy między NADem a czymś co kupisz... ja bym się narazie chwilowo wstrzymał..

Gość gość

(Konto usunięte)

Niby wszyscy czytają naszą kochaną prasę Audio, a jak przyjdzie do zakupu to problem i jakieś Allegro itp. W chwili obecnej w każdej prasie NR 1 na świecie to odtwarzacz DVD AUDIO Panasonic 75. Za 799zł dostajesz oprócz DVD Audio także 54MHz, remaster znany już ze słynnego modelu SL7 i wiele innych fajnych rzeczy. Do tego czyta wszelkie DVDR, RAM itd. ZA niedługo pojawią się nagrywane płytki DVDAudio i będziesz miał jak znalazł. Oczywiście hi-endowe przetworniki 192/24 i inne takie dostajesz z mety. Zresztą pisałem już o tym ostatnio, więc pewnie czytałeś.

Trochę więcej zachodu będzie ze mznacniaczem, gdyż tu trzeba już płacić tyle ile sprzęt jest wart- nie ma takiego zaniżania cen jak w przypadku odtwarzaczy.

Pozdrawiam

"Zaniżanie cen odtwarzaczy"-hi,hi-a jak coś takiego jak masówka typu "Panasonic" ma kosztować więcej - przecież lekkie to jak piórko, zasilaczek badziewny - 899 czy 799 zł to i tak za dużo, a do modelu PS 7 brzmieniowo brakuje, brakuje, oj brakuje...., nie mówiąc juz o czymś droższym typu NAD 541, czy Rotel 1070...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.