Skocz do zawartości
IGNORED

Zmiana odtwarzacza CD.

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Synthax

(Konto usunięte)

Moja doświadczenia są takie że napęd cd wysokiej klasy plus dac wysokiej klasy to lepsze brzmienie niż typowy komputer i dac. Pliki bezstratne to nie sprawa tradycji czy innych względów, one po prostu istnieją. Ale potrzeba wysokiej klasy transportu plików aby mógł konkurować z napędem CD.

Nigdy wnikliwie nie porównywałem plików z komputera z płytą. Raczej zawsze pliki stawiałem na straconej pozycji ze względu na jakość plików, z którymi miałem do czynienia.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

to jest oczywiste chodzi mi oto ile trzeba wydać na tradycyjne cd aby zagrało na poziomie nowoczesnedo daka z dobrym plikiem z laptopa.

Ja bym odwrócił to twierdzenie: ile trzeba wydać na dobrego daka z dobrym plikiem z laptopa żeby to zagrało na poziomie tradycyjnego cd:)

A ja twierdzę, że mądrze przygotowany PC jest lepszy niż większość "transportów" CD.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.