Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer PD-8700

lisek13

Rekomendowane odpowiedzi

Tak właśnie powstaje forumowa mitologia stosowana :)

Gdzie człowiek nie spojrzy tam same cuda niewidy i 20 letnie paździerze za trzy stówki biją na głowę współczesne klocki za pięć razy tyle.

Na pytanie - a z czym to porównywałeś - pada zwykle odpowiedź - a jeszcze z niczym - ale kto by tam się przejmował takimi duperelami.

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

słuchaj sobie bo to dobry CD ,tak samo jak najniższy z serii 7700 , bo te Cedeki mają to coś , co je wyróżnia dziwiękowo od reszty budżetówki.

Pod warunkiem, że nam ktoś nie sprzeda lipy;)

Dlatego mam i raczej nigdy nie sprzedam PD 9700

"Raczej" czyli jest nadzieja??

Gdzie człowiek nie spojrzy tam same cuda niewidy i 20 letnie paździerze za trzy stówki biją na głowę współczesne klocki za pięć razy tyle.

Kolego parantulla, tak dla twojej wiadomości, ja porównywałem kilka nowych konstrukcji w przedziale od 2500-3000 z moim staruszkiem PD-S901,

moja decyzja jednogłośna jest taka, pozostaje przy 901

Pozdrawiam

Tomasz

Kolego parantulla, tak dla twojej wiadomości, ja porównywałem kilka nowych konstrukcji w przedziale od 2500-3000 z moim staruszkiem PD-S901,

Tak dla twojej wiadomości "kilka nowych konstrukcji w przedziale od 2.500-3000" jako używane będą warte ok. 1.000zł

czyli mniej więcej tyle samo ile trzeba dać za tego Pioneera PD-S901, to i nic dziwnego że porównanie wypadło jak wypadło.

Poza tym nie widzę związku twojego wpisu z moim, no chyba że umieściłeś tam jakiś przekaz podprogowy, którego nie wychwyciłem :)

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.

Ja pisałem o kupowanych za grosze klamotach, które "okazują się" pogromcami sprzętów o połowę młodszych i kilkakrotnie droższych,

a Ty wyskakujesz z jakimś pionierem za tysiaka i go porównujesz do współczesnych klocków pi razy drzwi wartych tyle samo...

Z jednej strony wcale mnie nie dziwi wynik takiego porównania, ale z drugiej strony nie widzę związku twojej historii

z opowieściami o tym, że stary grzmot za dwieście złotych to "klasa szczytowa" czy "za dźwięk ja bym mu dał 100 na 100" i te pe.

Dzięki Bogdan ,za dżwięk ja bym mu dał 100 na 100 .

Kolega mnie uprzedził

O Matko ............chłopie posłuchaj czegoś konkretnego najpierw -toż to bardzo kiepski odtwarzacz warty może 100zł .

Chociaż z tą ceną to trochę przesada bo wart jest więcej . To trochę dałbym mu za wygląd , wykonanie i funkcjonalność .

Tak właśnie powstaje forumowa mitologia stosowana :)

I tak jest . Ktoś wbije w wyszukiwarkę PD-8700 i wyskoczy wyrwany z kontekstu zachwyt . I mało kto przeczyta cały wątek że to pierwszy lepszy i z niczym lepszym nie porównywany odtwarzacz .

"Raczej" czyli jest nadzieja??

Już się nie zarzekam bo nie raz się zarzekałem ale zdaję sobie sprawę z tego że od tych kilu lat na allegro nie zauważyłem drugiego w takim stanie i w kpl opakowaniu PD9700 .

Musisz koniecznie posłuchać CA Stream Magic 6 z tym 901 w roli napędu po coaxie Profigold 4000 .

SM6 ma podobną równowagę do tych Pioneerów ale z całkiem innego poziomu jakości . Ostatnio były już poniżej 2500zł ;)

300zł.x5=1500zł, " współczesne", czyli jakie? NOWE?

Ja dałem porównanie, tylko w innym przedziale cenowym, stary klamot pd-s901 za 800-1000zł. w porównaniu z nowymi do 3000zł.

Już się nie zarzekam bo nie raz się zarzekałem ale zdaję sobie sprawę z tego że od tych kilu lat na allegro nie zauważyłem drugiego w takim stanie i w kpl opakowaniu PD9700 .

Cierpliwości u mnie mnogo ;)

Pozdrawiam

Tomasz

Gość rydz

(Konto usunięte)

Kurna , gdzie wyczytałeś to , w tym wątku ?

słuchaj sobie bo to dobry CD ,tak samo jak najniższy z serii 7700 , bo te Cedeki mają to coś , co je wyróżnia dziwiękowo od reszty budżetówki.

Pod warunkiem, że nam ktoś nie sprzeda lipy;)

Pozdrówko Tomku.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.