Skocz do zawartości
IGNORED

Odtw. CD do 200zł-prosze doradźcie coś.

slava3

Rekomendowane odpowiedzi

Czy mógłby mi ktoś doradzić jaki kupić odtwarzacz CD do 200zł? Myślę o zakupie z allegro. W tej cenie jest tam mnóstwo technicsów ale nie wiem czy warto w nie inwestować. Obecnie źródłem dźwięku jest u mnie komp więc wydaje mi się że większość odtwarzaczy (nawet te najtańsze technicsy) zagra lepiej, niemniej jednak ważnym kryterium jest dla mnie - jako że chodzi o sprzęt używany - niezawodność. Czy możecie mi podpowiedzieć jakie marki, modele powinieniem wziąć pod uwagę. Będę bardzo wdzięczny.

Jeśli te 200zł to faktycznie max, to Technics nie jest złym wyborem. Np: coś z serii SL-PG... lub nowszej. Nie wiem w jakiej cenie chodzą Pioniery, być może ktoś zna i poleci jakieś modele Philipsa (jeszcze lepiej)

Stare kilkunastoletnie odtwarzacze C.E.C. są do nabycia niekiedy w cenie i niższej od 100 złotych ale to zależy od modelu. Sprzęt mimo wieku należy do trudnych do zajeżdżenia. Ma go zresztą kilka osób na tym forum i jest poświęcony im wątek na zakładce DIY łącznie z ich rozbieranymi zdjęciami i propozycjami możliwych modyfikacji. Co do walorów dźwiękowych to mam za mało doświadczenia, by wypowiadać się w autorytatywny sposób ale ja ze swojego jestem zadowolony. Do ich zalet należy też - czego ustawiając go przy komputerze możesz nie docenić - bezgłośna praca napędu. To w moim wypadku było jedno z ważniejszych kryteriów, bo stoi u mnie w sypialni. Do wad - dość paskudny wygląd, choć konkurencja zwykle też dużo nie oferuje pod tym względem. No i to logo audiofilskiej firmy ;-)

W cenach +/- 200zł na Allegro pojawiają się ONKYO DX 7111, a nawet DX 7211 (wersja z pilotem). To stosunkowo młody model, a żaden Technics w podobnej cenie, a nawet droższy (z 670A włącznie) nie jest w stanie dorównać brzmieniem temu Onkyo. Do tego niezawodność, solidne wykonanie (aluminiowy panel), ładny - prosty design - polecam! Miałem taki przez 5 latek...

Pozdro

A czy to co skrywa poniższy link to okazja?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Już tłumaczę. Facet sprzedaje hi-endowy odtwarzacz brytyjskiej mało znanej firmy. Faktycznie, jako brytyjska i hi-endowa firma ta jest niezwykle mało znana, natomiast znana jest dość dobrze jako pierwotnie amerykańska, a obecnie koreańska średniej wielkości firma produkująca średniej klasy urządzenia, ostatnio głównie do kina domowego. Ogólnie - proponowany Onkyo jest zapewne lepszy, a już na pewno uczciwiej zareklamowany.

K...wa! Ci goscie z Allegro chyba nie wiedza, co w swiecie audio znaczy "hi-end". Wszedzie same "hi-endowe" klocki i kolumny. Co ciekawe, dla mnie osobisice jako potencjalnego nabywcy spada wiarygodnosc takiego delikwenta. Wolalbym kupic sprzet od osoby, ktora bez sciemy opisuje wystawiany towar.

A co myślicie o tym?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zobacz wątek

Ukryta Zawartość

jest dużo o philipsach. właśnie jeden kupuję

Ukryta Zawartość

Panowie, a czy te starsze modele Onkyo są warte uwagi?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Marcin T. masz rację.Ci ludzie są jacyś pokur.ieni. Patrzysz a tu same ALphardy z audiofilskiej serii po 80 złotych i hi-endowe wzmacniacze unitry. Śmiech człowieka ogarnia.

mam radmorka 5102 - dla mnie to jest hi-end:)) (kiedyś był top)

alphardy to hi-umc raczej, ale ludzie jak nie wiedzą to na to idą :/

wiem! hi-endowy bum-boks made in EU panasonix,stereo also playble mono, 7000W PMPO, sprzedam:)) - teraz takie ogłoszenia na allegro będą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.