Skocz do zawartości
IGNORED

TANI GRAMOFON

Lt_Bri

Rekomendowane odpowiedzi

Moze ktos wladajacy niemieckim kliknie na link podany w opisie aukcji ? Tam w sekcji poswieconej temu modelowi widnieje zdanie "Gegen Aufpreis konnte auch der hervorragende Rega-Tonarm RB 250 montiert werden.". Czy to oznacza mozliwosc zamontowania RB 250 ?

Nie wydaje mi się możliwe proste zamontowanie Regi RB250 w tym gramofonie. Miałem go, sprzedałem 2 lata temu za 250zł, tak że cena w tej aukcji jest z księżyca. Wprawdzie to porządny, solidny gramofon, ale żaden hiend, tak że maksimum cenowe IMHO to ok.500zł jeżeli stan idealny bez jednej ryski, ale nie wydaje mi się to możliwe, bo to sprzęt około dwudziestoletni.

Lt_Bri - headshell to głowka przykręcana do ramienia tulejką. Do niej mocowana jest wkładka - zwykle na dwie śróbki (standardowo).

A ten Sony, o którym pisałem ma cała wkładkę w takiej obudowie przykręcanej na tulejkę do ramienia.

pozdr.

Jeszcze sprawdziłem - do tego Sony mozna kupić sam headshell czyli tę główke mocowaną do ramienia tulejką - i przystosowaną do montażu dowolnej wkładki na dwie sróbki. Tyle że cena tego ustrojstwa w serwisie byłaby w jak całkiem przyzwoitej wkładki (podobno ok. 150zł.). Wiec kompletne nieporozumienie.

pozdr.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może tego wziąść, mocowanie na w miarę typowe wygląda, tani, tylko nie wiem jaki to ma napęd i co to za firma?

Ukryta Zawartość

te nowe thorensy to takie chińskie oem-y ładnie obudowane, powiedzmy bezawaryjne o bardzo wysokim współczynniku jakość - cena. miałem coś takiego (wyższy nr różnił sie masą talerza) oddałem za grosz a czym brzmienie od osławionej regi się miało różnić nie wiem - nie zaobserwowałem zamian chyba rega (pewnie niektórzy będą chcieli mnie ukamienować) gra gorzej ale nie wykluczam że ma dezela (niestety silnika nie ocenisz)

>Lt_Bri

Nie, thorens nie jest chiński - to firma z ogromnym doświadczeniem, jeżeli chodzi o gramofony - robią je od XIX wieku !

Na początku thorens był szwajcarski, teraz jest niemiecki - jeżeli zobaczysz gdzieś w dobrym stanie thorensa td-3xx lub legedarne 160 to bierz - świetny stosunek jakości do ceny, pływające, sprężynowe zawieszenie no i ten talerz - 3 kg wagi ! Ale musi być w dobrym stanie, inaczej problem z częściami, jest ich dużo, ale u Niemców.

Pozdr.

czyli za tego co w linku wyżej ( raz jeszcze podam --.>

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), warto dać więcej niż 100zł, a jeżeli tak, to ile więcej?

Ukryta Zawartość

a tak to tylko styczność miałem z Bambino2, Cyrylem, Arturem i jakimś Grundingem zintegrowanym z radyjkiem i chyba magnetofonem ( dziwacznie wkładkę miał zamocowaną, na jakieś takie bolce [coś jak goldpiny tylko zdaje się ciut grubsze] maciupeńkimi spręzynkami podparte)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.