Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA2020AE i gramofon

muda44

Rekomendowane odpowiedzi

Muda

Oczekiwania i nadzieje na super dżwięk nie opierają się na zasobności portfela .

Wiem ;)

Qed Ruby który jest lepszy od masy kabli za nawet kilka klocków

Stream Magic 6 który dobrze wpasowany w system gra lepiej od Auralic Vega za 14000zł

I przykłady można mnożyć .

I o to mi chodzi . Nie wywalać masy kasy ale tyle ile minimum trzeba dać żeby być z danego klocka zadowolonym .

Każdy może zjechać jak burą sukę tzw sprzęt kolekcjonerski ( wintydż )

Ależ ja bardzo szanuję sprzęt sprzed lat a zwłaszcza ten z przełomu lat 80/90 . Miałem , mam i pewnie jeszcze będę kupował sprzęt z tej epoki którą uważam za najciekawszą dla elektroniki . Nie tyczy się to gramofonów bo tematu nie znam na tyle żeby się wypowiadać

Chodziło mi o coś innego .

Przeczytałem chyba większość wątków o gramofonach .

Od lat chwalony Thorens przez ostatnie lata z 500-700zł zdrożał na 2000zł . Dobra inwestycja ;)

Jednak ja się na tym nie znam . Jak stwierdzę czy to co mi przyjdzie nie jest złomem ?

Grać będzie ale czy to będzie właściwe granie dla tego egzemplarza ?

Przekrętów jest MASA . Co chwile Hi End , rodzynek i jedyny taki ...

Na popularności jednego modelu żerują sprzedawcy z innym modelem przeważnie mało lub niewiele wartym .

Znowu pomyślałem nad 300F Denona ale jak czytam że miewa krzywe talerze ...

Mając DCD720AE który w cenie 1300zł nie dość że ładnie gra to jeszcze jest bardzo dobrze zbudowany . Tak pomyślałem o Denonie ale czytam ze to lipa jest .

Technics 1210 - trafić ładny w dobrej cenie to już w totolotka lepiej zagram .

Jak się nie trafi fajny Technics czy Thorens to kupię Audio-Technica AT-LP120-USB

Wywalę preamp , kable i dam lepszą wkładkę .

No właśnie . Jaką wkładkę polecicie do AT i tego preampa w Denonie ?

Mile widziany dociążony bas ...

Pobawię się . Jak mi bakcyl się rozwinie to dokupię płyt i akcesorii .

Może złożę preamp i wtedy pomyślę uderzyć z grubej rury ;)

A jak mi się choroba nie rozwinie to zostanie kawałek mebla który mi się wizualnie podoba .

Szkoda Twojego czasu, wg mnie. Chociaz doswiadczenia w analogu nabedziesz, a to bardzo cenne.

Leniwy jestem i do dłuższego czasu słucham albo radia FM , czasem internetowe a czasem zapodam folder z muzyką i gra cały dzień .

Kupiłem fajnego decka , mam sporo bdb kaset i włączam go na chwilę co naście dni żeby się nie zastał .

Jak się wciągnę to pójdę na bogato .

Jak nie to zostanie ładny , niedrogi gadżet a to było jedno z założeń .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Przeczytałem chyba większość wątków o gramofonach .

Od lat chwalony Thorens przez ostatnie lata z 500-700zł zdrożał na 2000zł . Dobra inwestycja ;)

Jednak ja się na tym nie znam . Jak stwierdzę czy to co mi przyjdzie nie jest złomem ?

To prawda że podrożały , Telefunkeny S-500 / 600 też.

Swojego miałem zamiar sprzedać i zainwestować w napęd i ramię SME lub Jelco , ale odpuszczam ten pomysł.

Mogę za to z czystym sumieniem polecić modele które wymieniłem , gramofon gra u mnie od trzech lat bez problemów i daje dużo przyjemności przy odsłuchu , nie ma to , czy tamto , tak samo dobrze się słucha jak z CD , i kiedy przychodzi ochota zapuszczamy vinyl , bo gra inaczej.

Powoli będę opuszczał to forum , 4 lata aktywności chyba wystarczy.

Pozdrówko !

To prawda że podrożały , Telefunkeny S-500 / 600 też.

Nie twierdzę że są złe bo nie znam tematu ale z tego co prześledziłem tutejsze wpisy to ceny rosą lawinowo i punkt opłacalności zakupu też się zmienia .

Swojego miałem zamiar sprzedać i zainwestować w napęd i ramię SME lub Jelco , ale odpuszczam ten pomysł.

Jak ma się coś leciwego i wartościowego to warto sprzedaż przemyśleć wielokrotnie . Sam z głupoty sprzedałem kilka klocków w stanie w jakim już się nie pojawiły w ogłoszeniach .

Powoli będę opuszczał to forum , 4 lata aktywności chyba wystarczy.

Szkoda by była . Może lepiej tylko odpocząć jakiś czas ?

Albo pisać w innym dziale ?

Sam nad tym nie raz myślałem , zwłaszcza jak co chwilę się ścieram z branżą jawną i tą ukrytą pod przykrywką naganiaczy .

To forum zmienia się i zmiana jest na gorsze . Została garstka fajnych ludzi którzy w większości już nawet nie pisują publicznie .

Coraz mniej jest bezinteresownych ludzi . Sam mam dwa tematy do opublikowania w DIY ale nie wiem czy jest dla kogo i czy warto .

Pozdrawiam również .

• 2 tygodnie później...

Kupiłem Duala 505-4 z Ortofonem OM20 .

Rozglądałem się za Thorensem . Ceny takiego 318/320 w akceptowalnym dla mnie stanie wizualnym zaczynają się w granicach 2000zł . Tutaj bym się już poważnie zastanowił nad dołożeniem tysiaka do Ad Fontes .

Technics 1210MKII jeszcze droższy od Thorensa :/

Tak pomyślałem o Denonie ale czytam ze to lipa jest .

Technics 1210 - trafić ładny w dobrej cenie to już w totolotka lepiej zagram .

Bez przesady. na przełomie roku przez miesiąc rozglądałem się po okolicy i spokojnie wyrwałem za 1,2k w stanie praktycznie idealnym. Oczywiście podstawa to móc go odebrać osobiście i zerknąć na luzy przed zakupem.

A poza tym nawet jak trochę zamęczony to nowe łożysko 84PLN nowe ramię koło 350 PLN i co najwyżej zostanie przeczyszczenie potencjometru od pitch żeby obroty nie falowały. Wiec byle obudowa nie była porysowana da się to łatwo wyprowadzić do stanu używalności. No ale oczywiście trochę zachodu to kosztuje porwaniu do nowego.

Bez przesady. na przełomie roku przez miesiąc rozglądałem się po okolicy i spokojnie wyrwałem za 1,2k w stanie praktycznie idealnym. Oczywiście podstawa to móc go odebrać osobiście i zerknąć na luzy przed zakupem.

A poza tym nawet jak trochę zamęczony to nowe łożysko 84PLN nowe ramię koło 350 PLN i co najwyżej zostanie przeczyszczenie potencjometru od pitch żeby obroty nie falowały. Wiec byle obudowa nie była porysowana da się to łatwo wyprowadzić do stanu używalności. No ale oczywiście trochę zachodu to kosztuje porwaniu do nowego.

Ze sprzętem bardzo popularnym jest ten problem że jest non stop w obiegu . Przez co bardzo trudno nie trafić na minę .

OK.

Gramofon już jest .

No cóż , nie mogło być lekko .

Gramofon obłożony styropianem i zapakowany w karton .

Bez grama folii . Nie wspomnę o bąbelkowej .

Na zdjęciach napisy z przodu były idealne a tu są pościerane .

Talerz jest w jednym miejscu z boku mocno wgięty .

Gra to nawet OK , tyle dobrego .

Kupiłem dwa nowe single .

Jeden gra OK a drugi na za małych obrotach .

Przełączałem na 45 ale jest znowu za szybko.

Igła spowalnia napęd ?

Do tego ta płyta na rancie jest mocno wygięta . Jest na to jakiś sposób ?

Nawet jak jest w obiegu to właśnie chodzi o to że nie trudno jest go doprowadzić do stanu perfekcji. To co najczęściej może paść to łożysko i ramię. Ceny podałem. 1200/1210 to jest naprawdę pancerny sprzęt.

Dual 505 w porównaniu do niego to wydmuszka (mam właśnie spakowany w pudle 505-3 który czeka na moją wenę żeby wystawić go na sprzedaż).

Nie wiem jak w wypadku 505-4 ale w 505-3 w środku przełącznika 33/45 masz pokrętło pitch którym możesz delikatnie zmienić +/- prędkość. Ale przydał by się do tego jakiś paskowany placek i stroboskop.

A co do stanu twojej przesyłki to włąsnie dlatego lepiej poczekać ale znaleźć coś w pobliżu. A jak nie to przed wysyłką dokładnie uzgodnić ze sprzedającym jak ma to byc zapakowane i nawet dorzucić coś kasy na lepsza paczkę. Zdjęcie talerza, obciążnika ramienia i unieruchomienie ramienia to minimum. A coś z pogiętym talerzem od razu bym zwrócił.

Nawet jak jest w obiegu to właśnie chodzi o to że nie trudno jest go doprowadzić do stanu perfekcji. To co najczęściej może paść to łożysko i ramię. Ceny podałem. 1200/1210 to jest naprawdę pancerny sprzęt.

Nie mam doświadczenia z gramofonami ale kupuję mnóstwo klocków AUDIO z przełomu lat 80/90 i dla przykładu bardzo trudno o zadbanego Technicsa bo jest u nas popularny .

Kupować i naprawiać to dla mnie bez sensu . Jak kupić to tylko coś w stanie idealnym . Te Duale chodzą po około 500zł . Dałem 880 bo wyglądał na idealny

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wyglądał na zdjęciach .

Talerz nie był niczym zamocowany , latał sobie pod gramofonem .

Dobry pomysł . 1,2kg bez zamocowania :/

Nie wiem jak w wypadku 505-4 ale w 505-3 w środku przełącznika 33/45 masz pokrętło pitch którym możesz delikatnie zmienić +/- prędkość. Ale przydał by się do tego jakiś paskowany placek i stroboskop.

coś tam sobie czasem klika przy załączeniu . Jak kliknie jest OK . Na tym singlu z jednej strony nie klika .

Dzwoniłem do sprzedawcy płyty . W poniedziałek wyśle drugą . Pełen profesjonalizm !

Zobaczymy co na to sprzedawca gramofonu .

A co do stanu twojej przesyłki to włąsnie dlatego lepiej poczekać ale znaleźć coś w pobliżu. A jak nie to przed wysyłką dokładnie uzgodnić ze sprzedającym jak ma to byc zapakowane i nawet dorzucić coś kasy na lepsza paczkę. Zdjęcie talerza, obciążnika ramienia i unieruchomienie ramienia to minimum. A coś z pogiętym talerzem od razu bym zwrócił.

Sprzedaje gramofony i z tego co pisał wydaje się ze zna się na temacie . Nie lubię nikogo pouczać ale zasugerowałem ściągnięcie talerza i przeciwwagi co też zrobił .

Nie wsadził nic pomiędzy pokrywę a gramofon o co prosiłem i widać pracę pokrywy na gramofonie w transporcie .

Dodał dwie płyty i matę antystatyczną - super . Ale ja chciałem gramofon w stanie jak na zdjęciach ...

Sam nie raz wysyłam paczki i nigdy nie pakuję na sztywno ale w sztywny karton a sprzęt w środku na miękko - ma amortyzować wszelkie upadki .

Ukryta Zawartość

Jak pisałem ja wyrwałem T 1210 za 1200 pln stan może nie jak z kartonu ale bardzo dobry. Trochę czasu to zajęło i też widziałem oferty totalnie podrapanych egzemplaży ale przeczekałem i znalazłem coś co mi odpowiadało. A już na pewno nie dał bym za używany gramofon > 1kPLN bez możliwości odbioru osobistego. Ja akurat swojego 505-3 dostałem za 170pln. Znając go nie dał bym 500 pln a już na pewno 800PLN. Osobiście wolał bym w tym wypadku to 400 dołożyć do Technicsa albo poszukać w tej cenie starego Thorensa (145/146/160/165) ale wszystko zależy od oczekiwań.

A na to że nie będziesz musiał niczego w gramofonie wymieniać nie liczył bym. A wtedy im popularniejszy model tym łatwiej i taniej o części.

Na początek pasek a tu w 505-x jest zamieszanie bo były różne długości w różnych modelach x. U mnie pasek był twardy i na trwałe odkształcił się na rolce silnika przez co były wyraźnie słyszalne zakłócenia.

Poza tym pod regulatorem prędkości masz dwa paski, jeden przy przełączaniu 33/45 a drugi zębaty przy pitchu. Ten pierwszy może sprawiać problemy i być przyczyną różnych problemów z prędkością obrotową. Poza tym sam mechanizm przełącznika może lekko ocierać i wycierać się o pasek przez co znowu przełączanie obrotów może być problematyczne.

Także ja bym się nie bronił przed "popularnymi" modelami. Istnieją obiektywne powody dla których one właśnie są popularne.

Jak pisałem ja wyrwałem T 1210 za 1200 pln stan może nie jak z kartonu ale bardzo dobry. Trochę czasu to zajęło i też widziałem oferty totalnie podrapanych egzemplaży ale przeczekałem i znalazłem coś co mi odpowiadało. A już na pewno nie dał bym za używany gramofon > 1kPLN bez możliwości odbioru osobistego. Ja akurat swojego 505-3 dostałem za 170pln. Znając go nie dał bym 500 pln a już na pewno 800PLN. Osobiście wolał bym w tym wypadku to 400 dołożyć do Technicsa albo poszukać w tej cenie starego Thorensa (145/146/160/165) ale wszystko zależy od oczekiwań.

Dla mnie stan wizualny jest równie ważny jak brzmienie .

Po prostu musi być idealny , jeżeli nie jest to sprzęt nie jest dla mnie nic wart .

Thorensy podrożały i te lepsze albo z lepszym ramieniem kosztują pod 2000zł .

A na to że nie będziesz musiał niczego w gramofonie wymieniać nie liczył bym. A wtedy im popularniejszy model tym łatwiej i taniej o części.

Na początek pasek a tu w 505-x jest zamieszanie bo były różne długości w różnych modelach x. U mnie pasek był twardy i na trwałe odkształcił się na rolce silnika przez co były wyraźnie słyszalne zakłócenia.

Poza tym pod regulatorem prędkości masz dwa paski, jeden przy przełączaniu 33/45 a drugi zębaty przy pitchu. Ten pierwszy może sprawiać problemy i być przyczyną różnych problemów z prędkością obrotową. Poza tym sam mechanizm przełącznika może lekko ocierać i wycierać się o pasek przez co znowu przełączanie obrotów może być problematyczne.

Dlatego się nie dziwię że ludziska kupują gorsze ale nowe .

Także ja bym się nie bronił przed "popularnymi" modelami. Istnieją obiektywne powody dla których one właśnie są popularne.

Nie zrozumiałeś o co mi chodzi .

Nie pisze o gramofonach bo nie interesowałem się wcześniej tematem ale przykładowo Technics jest w kraju bardzo popularny .

Popularny nie znaczy że dobry .

Ludzie zabijają się za deckiem RSB 965 który chodzi po około 500zł w stanie widocznego zużycia a w tej kwocie mozna kupić o wiele , wiele lepszego decka Pioneera czy Sony .

Fotki tego co mi przyszło

Rozumiem że zakup dokonany, oddawać nie chcesz więc już po ptokach. Ale co do cen to chyba aż tak źle nie jest:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Aktualnie 480 Kup teraz 960 nawet jak pójdzie w połowie to cena jaką dałeś ty.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pokrywa trochę zapuszczona ale nic czego nie można by usunąć samochodową pastą tempo.

A co do mojego Technicsa to na samym decku nie ma nawet ryski. Gwarantuję Ci że twoją kontrolę jakości by przeszło. Maleńkie są jak to na plastiku na pokrywie więc dobry wygląd też można dostać. Tylko nie trzeba by w gorącej wodzie kąmpanm i trochę popolować.

Jak możesz to to go oddaj .Zdjęcia z aukcji to nie ten sam gramofon.

Wystarczyło by sprawdzić numer seryjny na plakietce z tyłu (o ile nie przeklejona bo jak liczniki przekręcają to może i takie cuda robią).

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Aktualnie 480 Kup teraz 960 nawet jak pójdzie w połowie to cena jaką dałeś ty.

Ponoć jak Thorens to 140 lub 160 i w górę .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - pokrywa trochę zapuszczona ale nic czego nie można by usunąć samochodową pastą tempo.

Jak to napisał sprzedawca - nie znam stanu , sprzedaję jako niesprawdzony .

Komentować nie trzeba .

A co do mojego Technicsa to na samym decku nie ma nawet ryski. Gwarantuję Ci że twoją kontrolę jakości by przeszło. Maleńkie są jak to na plastiku na pokrywie więc dobry wygląd też można dostać.

Nie wątpię i fajnie ze ci się udało .

Tylko nie trzeba by w gorącej wodzie kąmpanm i trochę popolować.

Cóż , dałem więcej i miało być lepiej .

OK , jestem w trakcie " wymiany zdań " ze sprzedającym .

Jeszcze jestem spokojny ale punkt krytyczny jest blisko .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ponoć jak Thorens to 140 lub 160 i w górę .

Tu może specjaliści od Thorensów się wypowiedzą (w lokalnym FAQ jest wymieniony jako polecany jak dla mnie wygląda na jakąś wersję 160ki) ale na pewno na podstawie budowy Thorens 145 > Dual 505

A co do drugiego, jak się kręci to zmienić pasek, włożyć wkładkę i będzie działał. Elektrycznie te stare modele są nie tyle proste co prostackie wręcz.

Od aktualnej ceny do 880 to jeszcze duźy zapas gotówki żeby przywrócić go w razie czego do stanu używalności. Ale oczywiście zawsze najlepiej sprawdzić osobiście na miejscu. No chyba że całość ma tylko wyglądać to jak dobrze zapakowane można kupować wysyłkowo.

Poza tym to tylko dwa pierwsze wrzuty i nie samym allegro żyje człowiek. Jak mówiłem trochę trzeba popolować.

Tu może specjaliści od Thorensów się wypowiedzą (w lokalnym FAQ jest wymieniony jako polecany jak dla mnie wygląda na jakąś wersję 160ki) ale na pewno na podstawie budowy Thorens 145 > Dual 505

A co do drugiego, jak się kręci to zmienić pasek, włożyć wkładkę i będzie działał. Elektrycznie te stare modele są nie tyle proste co prostackie wręcz.

Od aktualnej ceny do 880 to jeszcze duźy zapas gotówki żeby przywrócić go w razie czego do stanu używalności. Ale oczywiście zawsze najlepiej sprawdzić osobiście na miejscu. No chyba że całość ma tylko wyglądać to jak dobrze zapakowane można kupować wysyłkowo.

Przeważnie wszytko pięknie wygląda na odległość a na miejscu jest jak jest i widać wyżej .

Kurcze , a wystarczyło trochę foli streczowej , bąbelkowej i wszytko by było OK .

Jak wysyłam coś cennego to kupuję na Poczcie nowy dwuwarstwowy karton i w takim wysyłam ale zawsze na miękko a nigdy nie obkładam gołego sprzętu styropianami .

Poza tym to tylko dwa pierwsze wrzuty i nie samym allegro żyje człowiek. Jak mówiłem trochę trzeba popolować.

Pewnie . Zawsze można czekać i czekać , szukać i czekać ;)

Spoko , nie zraziłem się do gramofonu .

Decków też miałem dziesiątki zanim kupiłem ten który ze mną zostanie na dłużej albo na zawsze ...

Niech zabiera go z powrotem .

W opisie nie wspomniał o j.....tym talerzu...

Talerz mógł być prosty i wierzę mu ale kto wysyła talerz ważący 1,3 kg luzem pod gramofonem ?

Na talerzu i nóżkach od środka widać otarcia . Talerz latał sobie w drodze ...

Myślałem że pewne sprawy przy wysyłce czegoś takiego są oczywiste .

Nie wmawiaj sobie że to co opisujesz stało się podczas transportu.

Jest opcja że napisy trąc o styropian się starły .

Slady na nóżkach od środka są od czegoś co się wielokrotnie o nie obijało a ślad wgniecenia jest jakby odbiciem nóżki .

Mógł być prosty do czasu , kiedy nie jeb..ął o chodnik. :)

Jeżeli w kartonie komuś spadł na bok to jest to możliwe .

Tak talerz uderzył i jest pogięty a reszta jest cała?

Ramie było spięte gumką i trzymało się mocno . Pokrywa cała i jest cały co sprawdziłem przy kurierze ale do głowy by mi nie wpadł krzywy talerz .

Zresztą był cały w kulkach styropianowych więc najpierw go odkurzyłem i tadaaaaam !

Niespodzianki :)

No to Panowie mam schody .

Sprzedawca twierdzi że wyśle mi talerz , nowe napisy i pasek a ja mam sobie sam to wymienić .

Mam też czekać 2 tygodnie .

A to między innymi co mi napisał :

Na 100% dostał Pan ten sam gramofon który był na zdjęciach. Nie oszukiwałbym na dodatek w tak głupi sposób. Będę miał przykład na przyszłość że ta powłoka się łatwo ściera. Przykro mi że wziął pan przymusowo udział w tej lekcji. Proszę jeszcze o zdjęcie uszkodzenia talerza.

Czy taki wpis

Nie zmieniam swojego zdania. Zapakowałem towar jak umiałem najlepiej, nie dostrzegam więc w sobie winy za wyjątkowo kiepski lakier. Talerz to co innego, mój błąd ale po założeniu talerza i naklejek oraz nowego paska sprzęt będzie wyglądał jak przed wysyłką i utrzymywał poprawnie obroty zatem będzie doprowadzony do stanu w jakim go wystawiłem i sprzedałem. Tak się załatwia reklamacje i właśnie tak to uczynię. Wyślę Panu części za 2 tygodnie.

Nie przemawia do niego że go opisze po forach , oddam sprawę do allegro a jak trzeba będzie to o oszustwo na Policję .

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak talerz uderzył i jest pogięty a reszta jest cała?

Nie przyszło ci na myśl że trzymając sam talerz w dłoni , mógł się wyślizgnąć. :)

Nie przemawia do niego że go opisze po forach , oddam sprawę do allegro a jak trzeba będzie to o oszustwo na Policję

Jeżeli dośle to co napisał , a gramofon jest sprawny , to powinieneś mu podziękować. :)

No to Panowie mam schody .

Sprzedawca twierdzi że wyśle mi talerz , nowe napisy i pasek a ja mam sobie sam to wymienić .

Mam też czekać 2 tygodnie .

A to między innymi co mi napisał :

Na 100% dostał Pan ten sam gramofon który był na zdjęciach. Nie oszukiwałbym na dodatek w tak głupi sposób. Będę miał przykład na przyszłość że ta powłoka się łatwo ściera. Przykro mi że wziął pan przymusowo udział w tej lekcji. Proszę jeszcze o zdjęcie uszkodzenia talerza.

Czy taki wpis

Nie zmieniam swojego zdania. Zapakowałem towar jak umiałem najlepiej, nie dostrzegam więc w sobie winy za wyjątkowo kiepski lakier. Talerz to co innego, mój błąd ale po założeniu talerza i naklejek oraz nowego paska sprzęt będzie wyglądał jak przed wysyłką i utrzymywał poprawnie obroty zatem będzie doprowadzony do stanu w jakim go wystawiłem i sprzedałem. Tak się załatwia reklamacje i właśnie tak to uczynię. Wyślę Panu części za 2 tygodnie.

Nie przemawia do niego że go opisze po forach , oddam sprawę do allegro a jak trzeba będzie to o oszustwo na Policję .

Z tego co widzę to nie pierwszy wyczyn tego gościa. Zero doświadczenia mimo tego iż dostał już negatyw za podobną "zbrodnię". Idzie pewnie na zwłokę a potem, wszystko oleje i zrzuci na kupującego.

Ja bym tego nie odpuszczał i zgłosił jak najszybciej do allegro. Za taką kwotę taki szmelc - śmiech na sali nawet nie toczyłbym żadnych dialogów. Albo oddaje kasę albo rozpoczęcie sporu poprzez allegro.

A opis na forach to oczywiście swoją drogą.

Muda44 nie odpuszczaj - zgłoś na allegro a potem zawsze możesz wycofać. Czym szybciej zareagujesz tym lepiej dla Ciebie.

Aha, jeszcze jedno - jak pisze, że Ci podeśle znaczki i talerz tzn. że już przyznaje się do winy.

Spor allegro juz trwa.

Nie chce czesci . Kupiłem sprzet bez napraw i takich robic nie bede.

Pomine fakt czy nie nedzie sladow i cos sie po drodze nie uszkodzi.

W takim przypadku powinienem gramofon wysłac do naprawy do Duala ale cena naprawy pewnie przekroczy wartosc gramofonu .

Nie o to chodzi .

Kupiłem dokładnie opisany towar a przyszło zupełnie co innego.

Nie odpuscze . Raz odpusciłem ale to było 300zł.

Mam czas , mozliwosci i srodki .

Jestem tez na prawie .

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.