Skocz do zawartości
IGNORED

Denon PMA2020AE i gramofon

muda44

Rekomendowane odpowiedzi

Coraz więcej jest nieuczciwych sprzedawców .

Trzeba z tym zrobić porządek i pisać o tym publicznie .

Też miałem podobny przypadek i nie odpuściłem (co prawda kwota to tylko 100 zł) ale dlaczego mam dokładać do cudzego interesu.

Gość Roxi

(Konto usunięte)

Będziesz dostawał z Allegro tylko ciągle korespondencję od tego oszusta i nic nie zrobią. Kupiłem raz Mac prawie nowego, na foto perfekt, a przyjechał jak po gradobicu. Użytkownik z wiarygodnym kontem. Wysłałem foty do Allegro i mi chyba z 10 jego kłamliwych maili odesłali. Później przez pomyłkę zakończyłem spór. Niestety są świnie różne. Trzeba by pojechać i sprawę osobiście załatwić. Bez oględzin już nic wartościowego nie kupuje z Allegro.

Kupiłem Technicsa 1210MK2 z Denonem 301MKII .

Fajna maszyna , na żywo robi wrażenie . Szukam pomocy w sprawie ustawienia tego gramofonu i wkładki .

Gra lepiej ( nie ma przepaści ) a na ile to czas okaże bo pre MC w moim wzmaku nie było używane , niech sobie pogra , ustawię go i wtedy coś skrobnę .

Dual był mniej używany , wydaje się że prawie wcale .

Płynniej opada ramie no i podnosi się samo wyłączając gramofon na końcu płyty co jest fajnym rozwiązaniem .

Będziesz dostawał z Allegro tylko ciągle korespondencję od tego oszusta i nic nie zrobią. Kupiłem raz Mac prawie nowego, na foto perfekt, a przyjechał jak po gradobicu. Użytkownik z wiarygodnym kontem. Wysłałem foty do Allegro i mi chyba z 10 jego kłamliwych maili odesłali. Później przez pomyłkę zakończyłem spór. Niestety są świnie różne. Trzeba by pojechać i sprawę osobiście załatwić. Bez oględzin już nic wartościowego nie kupuje z Allegro.

Tyle kupowałem i nie nadziałem się jeszcze na takiego typa .

Na dniach zajmę się sprawą i chyba już też nic nie kupię na odległość.

Po Technicsa wczoraj jechałem po pracy , przez wiochy 460km . Mimo wygodnego samochodu jestem zrypany jak koń szmaciarza ale przywiozłem cały .

Jechałem kawałek za ciężarówką DPD ( po 23 już było ) i jak widziałem jak ścina zakręty i jak lata naczepa .... :/

• 1 miesiąc później...

Finał :)

Dual po wyczyszczeniu igły i skorygowaniu wkładki zagrał lepiej od Technicsa z Denonem .

Technics i wkładka Denona sprzedane .

Dual gra a sprawa części do Duala nadal nie jest do końca załatwiona .

• 1 rok później...

Czytałem temat z przyjemnością, jestem ciekaw co wyszło z tym sprzedawcą ...

Allegro nie pomogło , facet wysłał elementy zdemontowane z innego gramofonu , przełożyłem i na tym koniec

Ok, dziękuję bardzo za odpowiedź sam ostatnio miałem podobny problem związany z allegro. Mam wcześniejszą wersję tego gramofonu którego nie używam głównie z powodu zniechęcenia eksploatacją krążków i brakiem preampu w obecnym klocku.

Mógłbyś choć skrótowo opisać czy Twoja przygoda z winylem się rozwinęła czy dałeś sobie z tym spokój ?

Dałem sobie spokój . Kupiłem nawet myjkę i komplet akcesoriów ale nie mam na tyle czasu żeby bawić się w czyszczenie, mycie i przekladanie co chwila płyty .

Muda44, dałeś sobie spokój z winylami tłumacząc się brakiem czasu? Kto teraz go ma za dużo? Ja też może rzadziej słucham niż dawniej, ale muszę mieć pod ręką gramofon.Bez tego po prostu żyć nie mogę.To mnie odrestaurowuje i przy tym wypoczywam.Inne wspomagacze są mi niepotrzebne.Tłumaczenie brakiem czasu jest dość kiepskie :)

Jak słucham muzyki to albo podczas modyfikacji sprzętu a wtedy nie mam ani czasu ani ochoty odrywać się od roboty . A jak nie robię to uwalam się , biorę pilota uniwersalnego i mam wszytko w " garści " ;)

I tak mogę leżeć , wypoczywać i się relaksować a nie zapalać światło , zmieniać płyty i przechodzić całą tą zabawę co około 20 minut a przy singlach nie zdążę nawet miejsca sobie zagrzać ;)

Ale ten słownik mi byka strzelił :) Powinno być "odstresowuje".

Ja też raczej wygodny jestem i leniwy, ale nie przeszkadza mi to,że muszę zmieniać stronę po dość krótkim czasie.Winyla zawsze słucham na siedząco, aby mi nic nie umknęło.Natomiast do leżenia lub sprzątania dobry jest CD :)

a nie zapalać światło , zmieniać płyty i przechodzić całą tą zabawę co około 20 minut a przy singlach nie zdążę nawet miejsca sobie zagrzać ;)

To może kup sobie szafę grającą ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.