Skocz do zawartości
IGNORED

Eryk S Concept - kolumny NUVO

STEREOSOUND

Rekomendowane odpowiedzi

Do pawelg:

Ja też trochę czasu spędziłem konstruując sprzęt audio, a pierwsze kolumny DIY spaliłem mając 2 lata poprzez wsadzenie drutu do robótek do wzmaka (też DIY i też się spalił) bo leciały ładne iskry z elektrolitów zasilacza. Ojciec do dziś mi to wymawia.

Pracy w audio szukać nie mam zamiaru, bo rynek mały i zapchany a poza tym nie chcę psuć sobie hobby przez uczynienie go pracą w której coś muszę zrobić mimo że akurat nie mam na to ochoty. Poza tym z Sonus Faberem i tak nie wygram, bo oni przecież stroją na złote ucho i ich peaki rezonansowe 6dB w basie tak mile brzmią...

PS. Excel M15CH kosztuje 150USD na madisound, to naprawdę niewiele taniej (1.5 raza) niż skaaning, który jest jednak znacznie bardziej uniwersalny i może działać w 2-way w odróżnieniu od M15CH.

• 3 lata później...

Przeglądajac przy piwie stare wątki...

ale co się stało z NUVO - że ich cena skoczyła do ponad 18 tysięcy złotych? Pierwotnie 6600 - teraz prawie 19000 - dostajemy gratis drugą parę czy jak?

Nie wiem, ale niezły interes Pan Eryk trzepie...

4 tys. za standy... (wypełnione tajemniczym "specjalnym piaskiem", chyba importowanym z Afryki, skoro taka cena)

Hi-End, Hi-tech, Hi-hi

Wszedłem sobie na ich stronkę.

Wyczytałem ze maja dystrybucję w Holandii, USA itp..

To wszystko wyjaśnia.

Upust dla dystrybutora - 30%

Zostaje nam ok 12500 zł

Upust dystrybutora dla sprzedawcy detalicznego czyli jakiegos tam salonu kolejne 30%

Zostaje nam ok 7000 zł za kolumny dla producenta

Odliczamy koszty transportu itp itd...

Kurde, ale z drugiej strony, jak wchodze na strony dystrybutorów i tam jest cena 3500 euro, to wychodzi jakies 12500 zł...

To juz troche nie rozumiem.

Tzn nie zrozumcie mnie źle, jak dla mnie to te kolumny moga nawet kosztować 50 000 zł i oby Panu Eryowi schodziło i 100 par miesięcznie, zakładając ze nawet koszt wykonania wynosi ze 3000 zł.

Nikomu do kieszeni nie zaglądam itp, jak potrafi sprzedać to chwała mu za to, tylko nie rozumiem dlaczego u nas jest drożej niż w usa albo holandii...

pal55, 17 Lis 2004, 15:04

>juz o tym pisalismy - sprzet towarzyszacy nie pozwolil glosnikom Eryka pokazac pelni mozliwosci

>(pomijam akustyke pomieszczenia)

Nie słyszałem, żeby MAS grał "za ostrą" górą chyba, że w totalnie złym zestawieniu.

Hm. Bez urazy. Dajcie "nieco" lepsze CD! Końcówki mocy - końcówkami.

Czy to znaczy że graliście bez pre?

Niedawno słuchałem b. dorych monitorów Proac 1SC - malutki niskośredniotonowy, oprócz świetnego środka środka i góry potrafił znakomicie "udawać" zejście organów w "Fudze" Bacha.

Zaciekawiły mnie te głośniki, ale Cena !!!??? Jeśli 18, a nie 6 kzł - to mój zachwyt (na razie poprzez Wasze oceny) będzie 3x mniejszy...

Pozdrawiam.

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

Z tego co słyszałem, to cena "factory direct" ;-) jest przynajmniej 2x mniejsza.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.