Skocz do zawartości
IGNORED

Wątek oburzonych na Cambridge Audio Stream Magic 6

dyzio4

Rekomendowane odpowiedzi

<br />Wydaje mi sie ze spotify w wersji V1 nie bedzie tazke jesli bardzo Ci na tym zalezy to pomysl nad wersja V2 lub nad streamerem z serii CX.<br />

ciekawi mnie czy ten CX można będzie też wykorzystać jako przedwzmacniacz tak jak w SM6 - ogólnie to chyba niedługo wycofają SM6 skoro jest CX i chyba nie dużo drożej czyli 4699 detalicznie

od CX bardziej mnie interesuje ten model

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) cena dosc wysoka 1700euro.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@Kacper525

dzięki za info, dużo mi to rozjaśniło

ale jeszcze jedno pytanie: jak rozpoznać wejście USB audio :))

1) bo np. na tylnej ściance 851N jest wejście USB typ B z jednoznaczym opisem "USB audio in"

2) a np. na tylnej ściance Lumina D1 są 2 wejścia USB Typ A (jak dla pendrivea) opisane "USB", czyli .... ??

na dodatek opisane to jest tak: "USB storage, flash drive, USB hard disk (Single-partition FAT32, NTFS and EXT2/3 only)"

"Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów."

@Kacper525

dzięki za info, dużo mi to rozjaśniło

ale jeszcze jedno pytanie: jak rozpoznać wejście USB audio :))

1) bo np. na tylnej ściance 851N jest wejście USB typ B z jednoznaczym opisem "USB audio in"

2) a np. na tylnej ściance Lumina D1 są 2 wejścia USB Typ A (jak dla pendrivea) opisane "USB", czyli .... ??

na dodatek opisane to jest tak: "USB storage, flash drive, USB hard disk (Single-partition FAT32, NTFS and EXT2/3 only)"

USB audio type B ma bardziej ksztalt kwadratowy. Fat32 i NTFS sa to systemy plikow, jesli sie nie myle obslugiwane przez windowsa.

pozdrawiam

Kacper

USB audio type B ma bardziej ksztalt kwadratowy. Fat32 i NTFS sa to systemy plikow, jesli sie nie myle obslugiwane przez windowsa.

pozdrawiam

Kacper

Tak wyglada przewod USB audio, wtyki A-B

Ukryta Zawartość

post-48920-0-37972200-1424791813_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Witam, mamy pytanie, jak najlepiej podłączyć dysk zewnętrzny umts aby słuchać muzyki z przetwornika cyfrowo analogowego, który jest też odtwarzaczem sieciowym(stream magic 6)? Już wyjaśniam: obecnie dysk mam podpięty do rutera (linksys ea6400), ściagam tam sobie muzykę z sieci, a ruter mam kablem ehernetowym spięty z STREMAM MAGIC 6 czyli dac z odtw siec. Zastanawiam sie czy ruter nie wprowadza jakiś zakłocen?Czy nie powinno być lepszej jakości dzwięku jeśli podpiąłbym dysk bezpośrednio do usb SM6?Trochę byłby to upierdliwe, bo musiałbym go odłączac jak chciałbym na niego ściągnąć muzę, ale może jakość byłaby lepsza?Co sądzicie?

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam, mamy pytanie, jak najlepiej podłączyć dysk zewnętrzny umts aby słuchać muzyki z przetwornika cyfrowo analogowego, który jest też odtwarzaczem sieciowym(stream magic 6)? Już wyjaśniam: obecnie dysk mam podpięty do rutera (linksys ea6400), ściagam tam sobie muzykę z sieci, a ruter mam kablem ehernetowym spięty z STREMAM MAGIC 6 czyli dac z odtw siec. Zastanawiam sie czy ruter nie wprowadza jakiś zakłocen?Czy nie powinno być lepszej jakości dzwięku jeśli podpiąłbym dysk bezpośrednio do usb SM6?Trochę byłby to upierdliwe, bo musiałbym go odłączac jak chciałbym na niego ściągnąć muzę, ale może jakość byłaby lepsza?Co sądzicie?

Podłącz i sprawdź, według mnie dysk wpięty bezpośrednio do SM6 to najgorsza jakość dźwięku

Jakość w żaden sposób nie będzie lepsza, ponieważ firma nie szanuje klientów. Najlepiej sprzedać i zapomnieć chociaż coraz trudniej będzie się pozbyć. Używek osób, które poznały się na CA SM6 jest coraz więcej stąd cena coraz niższa i mniej chętnych.

Gość aqs

(Konto usunięte)

Jakość w żaden sposób nie będzie lepsza, ponieważ firma nie szanuje klientów. Najlepiej sprzedać i zapomnieć chociaż coraz trudniej będzie się pozbyć. Używek osób, które poznały się na CA SM6 jest coraz więcej stąd cena coraz niższa i mniej chętnych.

bez przesady po usb z dysku zawsze będzie grać gorzej niż jako pc audio lub coax czy nawet po ethernecie i to w każdym przetworniku ni tylko w SM6

Dlaczego ludzie tak jadą na ten sprzęt?Przecież jakość dzwięku jest dobra. Rozumiem,że przez to,że aplikacja czasem zawodzi?Czy ktoś ma jeszcze inne zastrzeżenia?

Dlaczego ludzie tak jadą na ten sprzęt?Przecież jakość dzwięku jest dobra. Rozumiem,że przez to,że aplikacja czasem zawodzi?Czy ktoś ma jeszcze inne zastrzeżenia?

Miałem SM 6 i zestawiałem w różnych konfiguracjach. Jakość dźwięku zawsze była bardzo przeciętna. A dodatkowo to co zrobił producent czyli pozbawił użytkowników aktualizacji do wersji 1 wypuszczając takie samo urządzenie tylko, że droższe z aktualizacjami to całkowita dyskwalifikacja.

Mialem podobną sytuację , powiedziano mi , że jest promocja a nie że nowy model już jest na rynku , tak samo tez kupiłem kolumny B&W , to troche wkurzajace ....... najbardziej mnie wkurza , że nie odtwarza plikow 192 khz po sieci , byłbym nawet w stanie zapłacic za upgrade , wiem , ze w konkurencyjnych firmach istanieje taka możliwosc ....... Ogolnie jestem zadowolony ze sprzetu , po zakupie serwera obsługa stała sie wygodniejsza , ale brak przewijania też sie daje we znaki , Ponieważ nagrywam muzyke na Eventach (sety DJ , są godzinne ) kazdy powie , masz przecież kompa , tak mam , ale jak sprawdzam jakosc , to już na SM6 :) , przydałoby sie przewijanie .....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.