Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie są ramiona do ciężkich wkładek.

modrzew47

Rekomendowane odpowiedzi

fubb czytaj ze zrozumieniem, tu nie chodzi o załatwienie sprawy, lecz o gonienie jakiegoś nieszczęsnego wystraszonego zwierzaka ;-)

ale zgadzam się z Tobą i wiem, że nie zawracała by sobie taka osoba głowy jelco, oj nie.

Jeśli różnica polega tylko na tym, to obetnij swoją 312 i będziesz miał V-kę - producent pozycjonuje ją wyżej, zaoszczędzisz ze dwa tysiące....

Szkoda by było fajnego ramienia,wolę obciąć ciebie.

jeśli chodzi o ruch na stronie, to może i takie wątki są potrzebne -tylko co z tego wynika

Alexander ale wiesz o tym dobrze że wystarczy sięgnąć do prehistorii tego foruma i pocztać uwagi Twoje czy Vis-a, i większość tematów sama by się rozwiązała :)))))))

a prywatnie

to dziękuje za właściwy kierunek- SPU ;)

i jeśli będziesz miał możliwość posłuchać A95 to skrobnij coś proszę

pozdr.

tak na poważnie to posłuchaj vis-a mądrze prawi

a myślę że wyważasz drzwi które już niejeden z bardziej doświadczonych forowiczów już otworzył

Skąd wiesz jakie mam doświadczenie?Ten wątek jest po to właśnie by nie wyważać otwartych drzwi.

Tak naprawdę to szukam alternatywy nie dla 309-ki a dla 312-ki i nie ma w tym nic zdrożnego.Taki Triplanar czy Graham

mógłby sprawe załatwić ale kosztuje i kupować w ciemno raczej się nie powinno.Jelco jest trochę za słabym ramieniem

i na pewno nie jest konkurencyjne do wymienionych.

jeśli chodzi o ruch na stronie, to może i takie wątki są potrzebne

Dokładnie,są potrzebne i nie ma powodu doszukiwania się drugiego dna.Nie ma go.

Jeśłi się przeczytało tytuł i ma się odpowiednią wiedzę wystarczy napisać co się wie,lub nie zabierać głosu i nie istotne z jakiego powodu.

Rozważam to ramię,tylko odstrasza mnie od niego konstrukcja...skomplikowana.Muszę pogadać z RCM-emem.Miałeś rochu z nim do czynienia?

• Redaktorzy

RCM poleci Ci jakas Miyajime podwieszona do ramienia Thales i masz pozamiatane w budzecie.

VIS i Alexander - im mozna ufac. A90 miazdzy wszystko, co spotka na drodze.

Modrzew, na Twoim miejscu:

1) wymienilbym ST80 na Verto

2) zamienilbym Lyre na Cadenze Black, albo po prostu kupil tego Ortofona i zawiesil na ramieniu 309 D.

3) pomyslalbym nad wymiana pre Jadisa, bo cos przeczuwam, ze moze to byc niezbyt wyrafinowanie grajace pre.

Pozdrawiam analogowych wyjadaczy: VISa za caloksztalt, a Alexandra za rewelacyjne "dzwoneczki" :-)

Skąd wiesz jakie mam doświadczenie?Ten wątek jest po to właśnie by nie wyważać otwartych drzwi.

Modrzew, czasami nie obrazaj sie na mnie, ale tak sobie teraz mysle, ze jesli mialbys duze doswiadczenie w analogu, to nie sformulowalbys tak tematu wiadomosci.

Blogi --> Blog Kangiego. Zapraszam.

kangie

Przecież nie muszę nic wymieniać,na razie wisi na 309D MM-ka Black(czasowo)aż kupię SPU i zawieszę na belce 309-ki.

Alternatywnie przyglądam się innym ramieniom jak już pisałem wyżej.RCM może sobie polecać Mija i nie mija,nie jestem dzidzia.

Eeeetam z tym obrażaniem,to są pierdoły.

I nie mam zamiaru.

• Redaktorzy

Po prostu szkoda placic frycowe kupujac cos zupelnie niepotrzebnego.

SPU - musze przyznac, ze brzmienie warte grzechu. Niestety samo nie gra. Trzeba do niej ramienia, preampu i byc moze nawet trafa. Nie wspomne o pozostalym torze audio i glosnikach wysokotonowych, ktore przeniosa wszystkie smaczki z tej zacnej wkladki. Gore daje niesamowita, tylko trzeba miec czym to odtworzyc.

Po prostu szkoda placic frycowe kupujac cos zupelnie niepotrzebnego.

WWiesz dla jednego niepotrzebny jest samochód(z różnych przyczyn)dla innego niezbędny,też z różnych przyczyn.

Co do płacenia frycowego- nie jestem szybki,dlatego między innymi powstał wątek.Skrupulatnie zbieram fundusze na zakup.

• Redaktorzy

Zgoda. Ale tor ma grac. A juz na tym poziomie wrecz zapier....ac i zapierac dech w piersi :-) Powodzenia!

Gość rochu

(Konto usunięte)

Rozważam to ramię,tylko odstrasza mnie od niego konstrukcja...skomplikowana.Muszę pogadać z RCM-emem.Miałeś rochu z nim do czynienia?

Ja nie miałem tego ramienia ale kiedyś wydziałem i słyszałem go w akcji.

Majstersztyk.

Wg właściciela dość trudne w konfiguracji.

Ale sam widok pracującego Dynavectora był nie do przecenienia.

Jeśli doczytasz w powyzszym linku, to SME 3009 na przestrzeni lat było w kilku wariantach .

Mozna właściwie zadać pytanie : czy wiesz która wersja SME 3009 byłaby pod 2M Red ?

Tam są dodatki do wersji SPU . Belki mogą sie różnić, odważniki, Headshelle itd.

Ja mam SME 3009 s 2 imp (ze zdejmowalnym headshellem) i gram na ortofonie 540 mkII - zgrywa się to bardzo dobrze. Podwieszałem jeszcze AT 15 SA, ortofona 2m red.

Najlepiej przeczytaj instrukcję do swojego modelu - s2 imp według instrukcji nie pozwala na osiągnięcie nacisku więcej niż 1,5 grama.

ja mam to samo ramię, zresztą wkładkę też już posiadam.. póki co niestety nie mam gotowej jeszcze reszty, więc nie miałem okazji posłuchać tego zestawu..

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.