Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Tak siedząc wygodnie w fotelu i słuchając muzyki czytam świeże wpisy. Ciekawe są wpisy posądzające o faworyzowanie XS300. Mam w pamięci wpisy wychwalające pewne kolumny i podstawki właśnie tej osoby... Myślę, że w Nowym Roku będzie lepiej i ogólnie wspaniale :)

Witam koledzy ja już niestety jestem za burtą ale muszę przyznać że czas spędzony z Lebenami był wyjątkowo miły.Maluchy są świetne ale kochać zawsze będę 660-tkę.Teraz idę w słuchawki i już chyba znalazłem takie nauszne " Harbethy",poszukam jeszcze takiej słuchawkowej 660-tki i znów będę szczęśliwy.

Pozdrawiam

Nie wiem co mają moje wpisy(swoją drogą brak ci synu jaj,żeby napisać o mnie wprost?)na temat Skylanów i Harbethów do Lebena takiego czy srakiego ale najwyraźniej coś cię uwiera,trudno ty z tym musisz żyć. Harbeth genialnie gra na Skylan i skoro nie możesz tego zaakceptować to jest to twój problem. Bo ja mam to w dupie.

Bardzo ładnie ... jak dzieci...

Czytam wątek klubowy systematycznie. W żadnym wypadku nie miałem odczucia, żeby któryś z nas wywyższał jakiś model. Jeżeli już to na zasadzie "każda pliszka swój ogonek chwali" ale to chyba normalne wśród pasjonatów? Więc po co to obrażanie?

Próbowałem "wejść" w słuchawki, ale niestety nie mogłem się przyzwyczaić do nich... pełny luz mam tylko przy kolumnach. A jaki model słuchawek ? jak oczywiście można wiedzieć :)

Urzekły mnie Audeze LCD-3,trochę kosztują no ale trudno nikt nie mówił że będzie tanio.

Wielkie WOW!

...cóż za wspaniała atmosfera w "klubie Leben'a CS300". ...ponieważ tak w istocie nie jest to klub Leben'a, tutaj sami "trzysetkowicze"... więc i klub powinien tak się nazywać.

Prawda jest taka, że X, XS i F są genialne, nie ma się o co spierać... jak Szub pięknie to ujął "wyluzujcie szpareczki" i pamiętajcie, że na ukochanych "trzysetkach" świat się nie kończy. ... nie tak dawno słuchałem RS100 + CS250P i powiem wam moi drodzy, że ta maleńka końcóweczka zagrała tak cudnie, że zapamiętam to do końca życia.

peace & love

Joachim

ps. ...serdecznie życzę wam w 2015 roku samych "sześćsetsześdziesiątek" i "tysiączek". :D

ps2. ...a jeszcze bardziej życzę wam dzielonego Shindo, Air Tight'a albo Yamamoto :P

Gość jamówię

(Konto usunięte)

To ja troszkę odniosę się do wpisu yoa,którego od razu zaznaczam bardzo szanuję. Modelem 300F Hyodo zasypał dziurkę pomiędzy CS300 a 660p moim i nie tylko moim zdaniem:)) i pewnie za momencik 660p doczeka nowej wersji...

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Więc żeby tych negatywnych emocji swoją naiwnością więcej nie wzbudzać, pójdę w ślady wpszoniaka i pozostanę już tylko czytelnikiem Waszych zmagań z tym jakże łagodnym Lebenem.

...ech... Donegalu poszedłeś w moje ślady, a ja zdecydowałem tak- pójdę Twoją ścieżką. Powrót był błędem.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

...ech... Donegalu poszedłeś w moje ślady, a ja zdecydowałem tak- pójdę Twoją ścieżką. Powrót był błędem.

Było błędem bo ktoś na forum,powtarzam na forum,ma odmienne zdanie i w dodatku go broni??? Ludzie to jakaś paranoja! No ale jak już subtelnie przekazano,że to tak naprawdę moja, a jakże ! wina,to proponuję abyście sobie dalej wymieniali swoje doświadczenia,szczególnie te dotyczące porównań F/XS,bo oczywiście pewne jest, że takie doświadczenia są powszechne. Ja kończe swój udział w tym wątku,wątku w którym można pisać tylko w określony sposób o określonym urządzeniu,jak Mamoń,dziękuję i żegnam.

Ja nie rozumiem, jak dorośli ludzie mogą się kłócić o to, czy F czy XS, czy ton wypowiedzi taki czy owaki, szczególnie że dotychczas Leben zbliżał w sposób, powiedziałbym, elitarny. A tymczasem... Natury ludzkiej nie oszukasz! Atawizmy, agresje itp. Co innego bawić się w żartobliwie-ironiczne kłótnie o kable, jak ja na Bocznicy, a co innego pisywać w poważnym Klubie. Weźcie wy sobie wylejcie trochę zimnej wody na głowy (byle z dala od Lebena!) i wracajcie.

Edytowane przez SzuB
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

właśnie szukam do niego jakiegoś Daca.

Może coś polecicie? Myślałem o Heglu hd12 albo czymś w podobnej kwocie.

Szubie drogi, wiesz dlaczego umieściłem na wstępie prośbę Szpakowskiego? Czy otrzymał jakąkolwiek odpowiedź? A wiem, że są osoby, które o wiele więcej wiedzą na ten temat niźli ja (i dlatego nie próbowałem ich zastąpić). Za to czytam o zasypywaniu dziurek przez Pana Hyodo... Mam wrażenie, że wypaliliśmy się. Wyższość "Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkanocnymi" nie jest decydująca... Więcej napiszę- w ogóle nie ma wpływu na decyzję, którą wcześniej podjąłem. Zacząłem liczyć:

Donegal- usunął się...

Szub- z rzadka się ostatnio odzywa...(zawsze mogę napisać na priva)

Jamówię- skłócony ze mną...

Intenser- mogę se z nim pogadać w każdej chwili bez pośrednictwa forum.

Inni bywają jeszcze rzadziej niż Szub

Kogoś pominąłem ze stałych bywalców?

Teraz mnie rozumiesz?

Rozumiem, rozumiem, ale przecież ogłaszanie takiej radykalnej decyzji można zastąpić deklaracją, że będziesz pisać tylko wtedy, gdy będzie o czym i z kim. Czasami są kłótnie po prostu. Ale oczywiście - rozumiem, rozumiem...

Przydałby się jakiś zmasowany atak '' tranzystorowców'' na stronę lebena . Wtedy w obronie wszyscy mówią solidarnie jednym głosem i nie ma wewnętrznych animozji.A tak to się w dupach poprzewracało od dobrobytu i tyle.Ale to nie tylko nasze forum jest takie , my Polacy tacy chyba jesteśmy.(napisane z przymrużeniem oka )

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Rozumiem, rozumiem, ale przecież ogłaszanie takiej radykalnej decyzji można zastąpić deklaracją, że będziesz pisać tylko wtedy, gdy będzie o czym i z kim. Czasami są kłótnie po prostu. Ale oczywiście - rozumiem, rozumiem...

Właściwie masz rację. Nie powinienem od razu deklaracje składać, które i tak złamię.

Ja 2 razy próbowałem DAC'a podłączać do swojego Pioneera. Nie starałem się zapamiętać jakiej firmy one były (w każdym razie za solidne pieniądze) bo efekty były niezadowalające (może dlatego, że DAC spoczął bezpośrednio na wykładzinie, albo źle dobrany interkonekt winowajcą był... Nie wiem). Te nieliczne próby nie mogą być miarodajne.

Edytowane przez wpszoniak
Gość intenser

(Konto usunięte)

Ja 2 razy próbowałem DAC'a podłączać do swojego Pioneera.

a może po prostu pioneer ma słabe wyjście cyfrowe i tym samym słabo sprawdza się jako transport do wszelkiej maści dac'ów ( to imo wielce prawdopodobne i oczywistym wcale nie oznacza , że jest słaby jako cd player)

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Intenserze, a wiesz? Kiedy przeczytałem prośbę Szpakowskiego pomyślałem o Tobie- tyś "przećwiczył" dużą ilość...

po nic...., ale skoro piszesz o swoich doświadczeniach to może jednak po coś

Po com doświadczal? Pierwszy raz z ciekawości, a za drugim razem przymuszony przez Ciebie (jeśli dobrze pamiętasz broniłem się przed tą próbą by wreszcie ulec, a uległem bo mam słabość jakowąś do Ciebie). Trzeciej próby nie będzie z tej prostej przyczyny, że jestem kontent z tego co mam, a ciekawość też już nie ta.

Edytowane przez wpszoniak

Jeśli chcecie zaryzykować jeszcze z tymi lampami 17EW8 z ebay to jestem chętny dołączyć się do akcji.

Sorry, nikt Ci tu nie odpowiadał, ale kłóciliśmy się w rodzinie o spadek po wujku

z Ameryki :-))

Jeśli ochota nie przeszła, to jest nas już 4 do zakupu: intenser, jamówię, Ty i ja.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

wpszoniak,Andy09 i wszyscy pozostali Zacni Członkowie Klubu Lebena,jeśli moimi zeszłorocznymi wypowiedziami poczuliście się zniesmaczeni-przepraszam,powinienem to załatwić w poprzednim roku,ale...nikt nie jest doskonały:(

W każdym bądź razie sorry i żyjmy w symbiozie,która zawsze cechowała ten Klub i która pozwlała Nam cieszyć się cudownymi wyrobami Pana Hyodo.

Peace!

O! Donegal, wrócił żech! No i fajnie.

Baczcie jeno, by pozory Was nie zmyliły.. ;-)))

A jak już jestem, to SzuB-owi podziękuję za śliczną muzyczkę i obrazeczek : Bitches brew .

Potrafisz być adekwatny jak cholera! ;-)))

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

wpszoniak,Andy09 i wszyscy pozostali Zacni Członkowie Klubu Lebena,jeśli moimi zeszłorocznymi wypowiedziami poczuliście się zniesmaczeni-przepraszam,powinienem to załatwić w poprzednim roku,ale...nikt nie jest doskonały:(

W każdym bądź razie sorry i żyjmy w symbiozie,która zawsze cechowała ten Klub i która pozwlała Nam cieszyć się cudownymi wyrobami Pana Hyodo.

Peace!

Rzeczywiście tak jest, że doskonałości jeno szukamy (my audiofile). Jam też nie bez winy... Więc i ja przeproszę.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.