Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Wojciechu jest wszystko OK:)

Tak sądzę... I fajnie! No i klub znowu liczy więcej członków niż kiedy ja liczyłem parę wpisów wstecz (wciąż mam nadzieję, że Donegal dotrzyma nam towarzystwa. Mam też nadzieję na częstsze wypowiedzi Szpaka, któremu tak wiele zawdzięczam, no i liczę na pozostałych, których powinienem wymienić, ale już mi się nie chce, bom leniwy)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Tak sądzę... I fajnie! No i klub znowu liczy więcej członków niż kiedy ja liczyłem parę wpisów wstecz (wciąż mam nadzieję, że Donegal dotrzyma nam towarzystwa. Mam też nadzieję na częstsze wypowiedzi Szpaka, któremu tak wiele zawdzięczam, no i liczę na pozostałych, których powinienem wymienić, ale już mi się nie chce, bom leniwy)

donegal będzie!:))

Zawsze możecie na mnie liczyć... :-)

Wiemy,wiemy i dziękujemy:))

Halo Panowie!

Czy jest ktoś w klubie kto zna link do pełnego katalogu Warner/Atlantic na rynek japoński, mam tylko kilka płytek, rzeczywiście są świetnie zrealizowane, zrobiłbym sobie większe zamówienie... ale nie mogę odszukać pełnego katalogu... a chyba jest tego wiele, seria nazywa się 1000JazzClassics... czyli jest 1000 płytek?

pozdrówki

Joa.

Dzięki wpszoniak :)

...na merlinie jest tego rzeczywiście sporo, szkoda tylko że nie można wejść na wydawnictwo i zobaczyć wszystkich dostępnych tytułów, w związku z tym trzeba sporo czasu poświęcić na selekcję, przydałby się pełen katalog... strzelę sobie wszystkie Modern Jazz Quartet, których nie mam, a co tam!

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Dzięki! Lista jest też tu, tylko mniej wygodna w użyciu niż plik w Excelu :)

Łącznie 578 tytułów:

http://wmg.jp/special/jazz_1000/

Poza tym Fusion:

http://wmg.jp/special/fusion1000/

Pop:

http://wmg.jp/special/masters1000/

R&B:

http://wmg.jp/special/randb1000/

Można dostać zawrotu głowy.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Jak tylko dostane Exell to Wam wyślę,swoją drogą kolekcja imponująca i brak słabych realizacji,ja osobiście nie trafiłem a płyt nabyłem sporo:)

SzuB ja Ci kiedyś wysyłałem ten plik,jak masz to prześlij plis Kolegom:)

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Właśnie wczoraj szukałem i chyba mi wcięło... Ale jeszcze sprawdzę :-)

Mam!

Dawajcie na PW maile, to roześlę!

SzuB wielkie dzięki,bo moje źródło chyba dziś nie zagląda do maila:)

Jestem dalej na tak !:-)

Wczoraj nasz dobrodziej intenser miał kliknąć: "buy now" . Za 14 dni powinny być.

A powiedz, z czym u Ciebie pogrywa F-ka, no i jak ją znajdujesz ogólnie? Czy banan gości na twarzy czy może nervosa Cię już szarpie?

Będę szukał kolumn do 300F dopiero. Obecnie pogrywa z Sounddeco Alpha F2 i raczej kupię większe F3 bo niestety z całym szacunkiem do Harbetha ale muszę mieć dobry bas(na ile się da) a tam go nie znajdę niestety. Myślałem też o JBL 4429 ale nie wiem na ile da radę. Leben to drugi system który dopiero składam.

Wczoraj dość długo rozmawiałem z konstruktorem Sounddeco i Alpha F3 mają być łatwiejsze do napędzenia niż F2. F3 to 2x 23cm na basie papierowe głośniki więc powinno to ładnie chodzić a już F2 mają super bas tylko za małe do mojego pomieszczenia no i to kolumny kolegi pożyczone tylko. Macie jeszcze jakieś propozycje? Najlepiej do max 15kzł nowe kolumny z dobrym basem i raczej szybkich rozdzielczych bo taki dźwięk preferuje a Leben ma dodać wisienkę na torcie oswoić kolumny.

Hmm, niedawno czytałem jak spierało się 2 kolegów na temat zasad doboru : kolumny do wzmaka czy odwrotnie... Chyba pierwsza opcja zwyciężyła.. Ja do "5" dokupiłem F-kę, nie wiem, czy dobrze? ;-))) Bo ten bas... ;-((( Żartuję, nie jest chyba aż tak źle ...

Masz większe doświadczenie, ja bym może sugerował coś wysokoefektywnego jeśli lubisz Dynamikę , sam chętnie bym podłączył z ciekawości jakieś AN, DeVore itp. Może kiedyś..

Niedługo pewnie spróbuję z Mini Utopiami. To dam znać.

Mini Utopie miałem w domu pół roku temu stały u mnie z 3 tygodnie a grały z 3 dni bo nie było co słuchać bo to słabe kolumny są :D Niestety ale Harpie Monk nie zostawiły na nich suchej nitki nie było ani jednego aspektu brzmienia którym ta legenda byłaby w stanie się obronić. Przepięcie na nie powodowało że siadało wszystko, przestrzeń, rozdzielczość, namacalność, dynamika nawet tioxid dostał takie lanie na wysokich tonach, że ciężko było uwierzyć. Swoją drogą Leben-a podpinałem też do Monków prawie dał radę :D To i tak wyczyn. Bas był ale większe zagęszczenie dźwięku sprawiało, że siadało wszystko i słychać było jak się męczy. Spokojnej muzyki dało się słuchać bez dyskomfortu.

Edytowane przez Iceman007

Mini Utopie miałem w domu pół roku temu stały u mnie z 3 tygodnie a grały z 3 dni bo nie było co słuchać bo to słabe kolumny są :D Niestety ale Harpie Monk nie zostawiły na nich suchej nitki nie było ani jednego aspektu brzmienia którym ta legenda byłaby w stanie się obronić. Przepięcie na nie powodowało że siadało wszystko, przestrzeń, rozdzielczość, namacalność, dynamika nawet tioxid dostał takie lanie na wysokich tonach, że ciężko było uwierzyć. Swoją drogą Leben-a podpinałem też do Monków prawie dał radę :D To i tak wyczyn. Bas był ale większe zagęszczenie dźwięku sprawiało, że siadało wszystko i słychać było jak się męczy. Spokojnej muzyki dało się słuchać bez dyskomfortu.

No to ciekawe, z tymi Utopiami. Czyli F-ka nie dla nich? Z ciekawości sprawdzę. U kolegi naprawdę " wymiataja" .. Ja bym je słabymi nie nazwał. Ale to tylko moje zdanie .

Jednak ważne jest niezmiernie, co z czym i gdzie się połączy.

O czym dowiedzieć się tu możemy. :-))

Oczywiście można powiedzieć, że się nie zgrały ale na bank wzmacniacz je wysterował tylko mówię o tranzystorze a nie o 300F. Słuchałem na Calyx CTI GFmod wtedy. Powiem może inaczej jak się nie słuchało Monków to Focal to całkiem zdrowe granie ale 2 klasy niżej jednak. Tak to ok równo z niezłym basem dość gładko, tylko, że znikło sporo z aury pogłosowej, otoczki. Brzmienie było ciemniejsze lekko przygaszone nie tak bezpośrednie i prawdziwe jak z Monków. Póki co żadna kolumna nie pokazała na średnicy więcej niż Monk a kilka drogich miałem w domu. Na górze lepiej zagrały LS50 KEF-a z przyjemniejsza też średnicą i dość podobną rozdzielczością, ale bez dynamiki Monka a inne konstrukcje jak KEF Ref207 czy B&W 802 były daleko w tyle jeśli chodzi o średnicę. Mini Utopie miały średnicę jeszcze gorszą od tych 2 wcześniej wspomnianych i też od nich gorsze wysokie tony.

Rozumiem, no to zobaczymy, czy się z F-ką polubią te Utopie. Bo ja ani tych Monków, ani Kefów czy B&W nie słyszałem :-(( Fajnie, że tyle napisałeś ze swoich doświadczeń z F-ką w domu, bo to jednak jest bardziej wiarygodne niż usłyszeć coś , gdzieś, na dodatek z wieloma innymi systemami i wszystko zapamiętać ..

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.