Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  192 członków

Leben Klub
IGNORED

Klub_Lebena

Rekomendowane odpowiedzi

Gość intenser

(Konto usunięte)

Wiele czynników powoduje, że sprzęt w jednym miejscu gra lepiej niż w innym

święta prawda i na tym zakończmy tę dyskusję bo zmiennych jest więcej niż się pozornie wydaje

w dobrze spasowanym systemie ( jak moim zdaniem mój własny , wymiana jednego elementu np. kabla zasilającego z A na B gdzie jeden wcale nie jest gorszy od drugiego a tylko mniej w system wpasowany) powoduje znacznie mniejsze zadowolenie

i przykładów można by mnożyć .......

wystarczy u mnie czy u wpszoniaka zmienić jeden ze spasowanych elementów by mozolnie składana układanka rozpieprzyła się .......

donegal - nie drąż już tyle..., sprzedający w danej chwili zawsze powie Ci co chcesz usłyszeć a widzę , że bardziej ufasz innym niż sobie

Edytowane przez intenser
Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

No.... To, że porównujesz, wprowadzając w błąd (takie jest moje zdanie) tych, którzy dopiero szukają swojego wzmacniacza. Intenser ma rację- "bardziej ufasz innym niż sobie" doradzajac Donegalowi. Sugeruje (i słusznie), że dla potencjalnego nabywcy jest lepszym wzmacniaczem taki, który jemu się bardziej spodoba.

Edytowane przez wpszoniak
Gość jamówię

(Konto usunięte)

No.... To, że porównujesz, wprowadzając w błąd (takie jest moje zdanie) tych, którzy dopiero szukają swojego wzmacniacza. Intenser ma rację- "bardziej ufasz innym niż sobie" doradzajac Donegalowi.

Zaraz,zaraz bo chyba czegoś nie rozumiem,twierdzisz,że doradzając komukolwiek wybór F wprowadzam go w błąd??? Kolego Sympatyczny taka jest przecież zasada forum hobbystycznego. Miałem tego nie pisać ale co tam,ja od dłuższego czasu odnoszę wrażenie,że według Twoich standartów peany można pisać tylko o wersji XS,jeśli tak,to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Twój wpis dotyczący prośby Łukasza,wyboldowany z intencją żądania natychmiastowego wycofania się z decyzji(jego suwerennej) z zakupu F jest dostatecznym potwierdzeniem moich domniemań. Wiem ile i w jakich okolicznościach słuchałeś F ,sorry Mate ale moim zdaniem nie masz w tej kwestii nic do powiedzenia. Informacje o wyższości,niekwestionowanej Twoim zdaniem, wersji XS nad F przekazujesz w sposób subtelny,często podprogowy,ale nie uwywaj rączek i nie staraj się teraz stawiać w roli Arbitra Elegancji,bo gdyby sumiennie przeanalizować wszystkie Twoje wpisy w tym klubie,od momentu kiedy stałeś się posiadaczem Lebena,to były by one poematem na temat wersji XS. Proszę abyś zastanowił się nad własną twórczością zanim zaczniesz postponować innych. Na koniec, donegal jest dorosłym człowiekiem i sam decyduje o wydawaniu swoich pieniędzy,nic na to nie poradzę,że nie kupił wzmacniacza zgodnego z Twoimi oczekiwaniami.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Ojejku! Co mam na to rzec? Ano nic.... Nie mam na swoją obronę niczego poza faktem, szanując Twoje preferencje, że uwielbienie dla mojego XS'a wywołuje wzburzenie gdy staje się gorszym niż na to zasługuje.

Gość intenser

(Konto usunięte)

wystąpię w roli dotychczas mi nie znanej czyli rozjemcy :) i obu panów poproszę o zakończenie tej małej przepychanki

lepiej dzielmy się doświadczeniami w sprawie lamp , bezpieczników itp

Edytowane przez intenser
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ojejku! Co mam na to rzec? Ano nic.... Nie mam na swoją obronę niczego poza faktem, szanując Twoje preferencje, że uwielbienie dla mojego XS'a wywołuje wzburzenie gdy staje się gorszym niż na to zasługuje.

Eee tam...

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

Intenser napisał: "Lepiej dzielmy się doświadczeniami w sprawie lamp , bezpieczników itp"

Jestem całym sercem za. To znaczy- za zakończeniem walki co lepsze.

Gość intenser

(Konto usunięte)

Co to się z tematu driverów porobiło ??

nie z tematu driverów tylko z przekazu Twoich zasłyszanych gdzieś opinii i zbierania " porad" ( sam domyślam się od kogo i pożal się Boże za takiego doradcę - wolałbym głuchego się radzić :))

dlatego nie drąż już tematu bo wzniecasz niechcący negatywne emocje a jak masz wątpliwości co do wyboru to napisałem stronę wcześniej co należy uczynić :)

Edytowane przez intenser
Gość jamówię

(Konto usunięte)

nie z tematu driverów tylko z przekazu Twoich zasłyszanych gdzieś opinii i zbierania " porad" ( sam domyślam się od kogo i pożal się Boże za takiego doradcę - wolałbym głuchego się radzić :))

dlatego nie drąż już tematu bo wzniecasz niechcący negatywne emocje a jak masz wątpliwości co do wyboru to napisałem stronę wcześniej co należy uczynić :)

Dopisz tylko,że nie o mnie chodzi,bo już takie propozycje padły.

Intenser napisał: "Lepiej dzielmy się doświadczeniami w sprawie lamp , bezpieczników itp"

Jestem całym sercem za. To znaczy- za zakończeniem walki co lepsze.

Nikt nie pisał w tym Klubie co jest lepsze,po za Tobą...

Edytowane przez jamówię

Co tu się porobiło, czy raczej ożywiło. Panowie rozgrzaliście się w tej ciekawej dyskusji i wymianie poglądow, jak lampy w waszych lebenach.;) Tymczasem przypominam się waszej pamięci.

Nie zbierałem opinii ani się nie radziłem, tylko pytałem sprzedających o powód rezygnacji z Lebena, z czym grał itp. Mam chyba jeszcze te maile. A pierwszy sprzedający miał SHL 5 i był zachwycony , niestety, spóźniłem się o dzień. Następni mieli te 30.1 i też już ogłoszenia były nieaktualne. No i zatrzymałem się na Jerrym ;-)))

Gość intenser

(Konto usunięte)

o powód rezygnacji z Lebena

a na jakie odpowiedzi liczyłeś ?

na szczerość ? nie bądź naiwny - większość sprzedających wali to co chcesz przeczytać byleś tylko szybciej podjął decyzję o zakupie ( nie piję tu do jerrego - to uczciwy i porządny chłop)

nie ma sensu dalej kontynuować tego podwątku

Edytowane przez intenser
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Zaraz,zaraz bo chyba czegoś nie rozumiem,twierdzisz,że doradzając komukolwiek wybór F wprowadzam go w błąd??? Kolego Sympatyczny taka jest przecież zasada forum hobbystycznego. Miałem tego nie pisać ale co tam,ja od dłuższego czasu odnoszę wrażenie,że według Twoich standartów peany można pisać tylko o wersji XS,jeśli tak,to faktycznie nie mamy o czym rozmawiać. Twój wpis dotyczący prośby Łukasza,wyboldowany z intencją żądania natychmiastowego wycofania się z decyzji(jego suwerennej) z zakupu F jest dostatecznym potwierdzeniem moich domniemań. Wiem ile i w jakich okolicznościach słuchałeś F ,sorry Mate ale moim zdaniem nie masz w tej kwestii nic do powiedzenia. Informacje o wyższości,niekwestionowanej Twoim zdaniem, wersji XS nad F przekazujesz w sposób subtelny,często podprogowy,ale nie uwywaj rączek i nie staraj się teraz stawiać w roli Arbitra Elegancji,bo gdyby sumiennie przeanalizować wszystkie Twoje wpisy w tym klubie,od momentu kiedy stałeś się posiadaczem Lebena,to były by one poematem na temat wersji XS. Proszę abyś zastanowił się nad własną twórczością zanim zaczniesz postponować innych. Na koniec, donegal jest dorosłym człowiekiem i sam decyduje o wydawaniu swoich pieniędzy,nic na to nie poradzę,że nie kupił wzmacniacza zgodnego z Twoimi oczekiwaniami.

Standardów-przepraszam...

a na jakie odpowiedzi liczyłeś ?

szczere? nie bądź naiwny - większość sprzedających wali to co chcesz przeczytać byleś tylko szybciej podjął decyzję o zakupie ( nie piję tu do jerrego - to uczciwy i porządny chłop)

nie ma sensu dalej kontynuować tego podwątku

OK, ale jeszcze raz Cię sprostuję, bo powtarzam , nie szukałem porad, tylko chciałem kupić Lebena! A najbardziej interesowało mnie z jakimi kolumnami grał. I były już to rozmowy post factum. To wszystko. I raczej ufam sobie.

...z całym szacunkiem dla Was ale czyżby rozleciało się Towarzystwo wzajemnej adoracji ??? Koledzy jakoś tak głupio teraz

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

Ale z czym?

Bardzo budżetowo z Chario Delphinus i budżetowym Pioneerem właśnie szukam do niego jakiegoś Daca.

Może coś polecicie? Myślałem o Heglu hd12 albo czymś w podobnej kwocie.

Gość wpszoniak

(Konto usunięte)

...z całym szacunkiem dla Was ale czyżby rozleciało się Towarzystwo wzajemnej adoracji ??? Koledzy jakoś tak głupio teraz

Głupio? E tam... Urozmaiciliśmy nieco. Wpuściliśmy "powietrza chłodnego" żeby nie uważano nasz klub za jakiś wyjątkowy...

Gość jamówię

(Konto usunięte)

Ale niesmak pozostał,nie ukrywam,że czasem czuję się tak jakby użytkownicy F byli zachęcani do założenia odrębnego Klubu,żeby w TYM nie kalać nieskazitelnego imienia XS,tyle tylko,że XS idealny i nieskazitelny nie jest. Najśmieszniejsze zaś jest to,że 99% klubowiczów nie słuchało F. Trudno w takich warunkach mówić o konstruktywnej wymianie doświadczeń...

Edytowane przez jamówię

Oj pozostał i pozostanie. Przynajmniej u mnie. Coś czuję, że chyba niektóre sformułowania coś tu komuś psują

( może tylko humor? ) i stąd takie gwałtowne reakcje. Proszę lepiej nie traktować tego jako uderzenia w stół ;-)) Problem dotyczy całego Forum. Nie rozumiem, dlaczego moje czysto techniczne dywagacje często pozostają bez echa, a np. opis poszukiwań Lebena powoduje wpis : "bo wzniecasz niechcący negatywne emocje" ?

Ja akurat wpszoniaka odbieram jako bardzo wyważonego w swoich opiniach i dalekiego od narzucania komukolwiek swojego zdania. I jakiejś dyskryminacji F-ki tu nie widzę. Ani gloryfikacji XS-a. A że ciekawość porównawcza w narodzie jest- to nie dziwota. Jamówię darzy płomiennym uczuciem swój system ;-))) , SzuB kiedyś był podobnie zakochany w Psvane, kto inny siedzi cicho i tylko konsumuje doświadczenia Klubowiczów , ktoś kupuje Lebena, ktoś niezadowolony- sprzedaje. A wszyscy tu zaglądają , żeby się czegoś dowiedzieć.

Więc żeby tych negatywnych emocji swoją naiwnością więcej nie wzbudzać, pójdę w ślady wpszoniaka i pozostanę już tylko czytelnikiem Waszych zmagań z tym jakże łagodnym Lebenem.

Dużo zdrowia w nadchodzącym Nowym Roku!

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.