Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do RX-V465

Smirnoff07

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie ,

Posiadam amplituner Yamaha RX-V465. Od kilku lat maiłem do niego podłączone dwie stare kolumny pioneer i w małym pokoju w bloku były wystarczające. Teraz zamierzam kupić zestaw głośników, myślałem o systemie 5.0 ale chyba pozostanę przy 2.0.

Mój budżet 2500zł

Pomieszczenie, w którym będzie stał zestaw to pokój w domu jednorodzinnym. Pokój ma 16,65m2 (4,5x3,7). W przyszłości chcę zmienić na większy pokój.

TV jaki posiadam to Panasonic TX-P42S10 z czasem pewnie będzie coś nowszego. W tej chwili jest podłączany kablem optycznym, ale ma też wyjście HDMI.

Kolejne źródło dźwięku/obrazu to laptop i DVD player Philips 5990K podłączone za pomocą HDMI.

Co do "podziału obowiązków" to 70% na muzykę i 30% na filmy.

Słucham każdego rodzaju muzyki ale głównie pop, hip-hop, rock.

Moje typy 2.0:

JBL 270 ewentualnie dozbierać do modelu 280

Melodika BL40

Wharfedale Diamond 10.6

Ewentualnie 5.0 to:

Jbl Loft 50

Jamo S 628 HCS

Wiem, że wzmacniacz jest bardzo budżetowy i w przyszłości chcę go wymienić na coś lepszego.

Z góry dziękuję za każdą pomoc!

https://www.audiostereo.pl/topic/114204-kolumny-do-rx-v465/

Witaj,

przy amplitunerze kina domowego, gdzie dosyć duźy nacisk kładziemy na muzykę, warto zwrócić uwagę na zestawy kolmn, które pozwolą wydobyć moźliwie najlepszy dźwięk właśnie przy odsłuchach muzyki. Muszą to być kolmny o dobrym wypełnieniu, raczej dociążonym dźwięk oraz łagodnych skrajach pasma.

Na pewno sugerowałbym posłuchać kolumny Indiana Line Tesi 560, które potrafią nawet z budżetowym kinem domowym zagrać pełnym, dynamicznym i bardzo dojrzałym dźwiękiem. Alternatywą mogą być Monitor Audio Bx5 oraz Dali Zensor 5. Jeśli lubisz szczegółowe, analitycze brzmienie posłuchaj Canton Chrono 507.2 oraz bardzo energetyczne Melodika BL40.

Najbardziej audiofilską propozycją są polskie Audio Academy Phoebe III.

Zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, porównania poszczególnych konfiguracji.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zależy kiedy ta przyszłość nastąpi,słuchanie na tej Yamaszce tylko z subem,miałem ten wynalazek zanim przytaszczyłem rx-v640 z Polski,zaś po wymianie KD na stereo,różnica kolosalna.Właczysz wzamk stereo i po paru chwilach stwierdzisz -"jak ja mogłem wcześniej słuchać tamto badziewie",

Pozdro

Łokmen Saba

Przy dobrym ustawieniu amplitunera wyciśniesz z tego modelu przyzwoita jakość dźwięku. Faktycznie wymienił bym najpierw kolumny.

Do Twoich preferencji dźwiękowych zainteresował bym się kolumnami marki Tannoy Model V4, Magnat Linia Quantum 6xx, Dali z linii Zensor, ELAC FS 67.2 bądź Klipsch Reference RF 62

• 4 tygodnie później...

Zależy kiedy ta przyszłość nastąpi,słuchanie na tej Yamaszce tylko z subem,miałem ten wynalazek zanim przytaszczyłem rx-v640 z Polski,zaś po wymianie KD na stereo,różnica kolosalna.Właczysz wzamk stereo i po paru chwilach stwierdzisz -"jak ja mogłem wcześniej słuchać tamto badziewie",

Pozdro

Kupiłem kolumny Monitor Audio BX6 i chcę pójść w stronę stereo. Faktycznie wzmacniacz stereo, a KD to duża różnica. Teraz mam możliwość sprzedaży KD i szukam wzmacniacza stereo lub amplitunera stereo do 2000 tyś zł. Możecie mi doradzić jakąś elektronikę, która dobrze zgra się z moimi kolumnami i pozwoli jeszcze bardziej cieszyć się ze słuchania muzyki?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.