Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz Bluray do 650zł ?

Pawio

Rekomendowane odpowiedzi

Blu-ray korci mnie wifi no i trochę ciekawość, jak będzie wyglądał jakiś widowiskowy wizualnie film,

To jaki model wybierzesz i za ile nie będzie miał na to wpływu. To tylko takie spostrzeżenie jako posiadacz kilku od tych za 3 stówki do wysokiego oppo.

Jeden pies /w przybliżeniu/ w odbiorze obrazu. Różnice nie wychwytywalne dla ludzkiego oka. Dla przykładu okrzyczane skalery w oppo za kilka tysięcy wcale nie robią jakiegoś szału. Miałem odtwarzacz za kilka stówek robił to lepiej. Tak więc jaki model wybierzesz nie ma znaczenia dla toru wizji. W tym zakresie zwracaj uwagę na wodotryski które Cię interesują.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

To jaki model wybierzesz i za ile nie będzie miał na to wpływu. To tylko takie spostrzeżenie jako posiadacz kilku od tych za 3 stówki do wysokiego oppo.

Jeden pies /w przybliżeniu/ w odbiorze obrazu. Różnice nie wychwytywalne dla ludzkiego oka. Dla przykładu okrzyczane skalery w oppo za kilka tysięcy wcale nie robią jakiegoś szału. Miałem odtwarzacz za kilka stówek robił to lepiej. Tak więc jaki model wybierzesz nie ma znaczenia dla toru wizji. W tym zakresie zwracaj uwagę na wodotryski które Cię interesują.

Zgadzam się z powyższym, z jedną uwagą. Należy wybierać odtwarzacze bit-perfect, a takie można spotkać zarówno wśród tych tanich jak i drogich. Podobnie z tymi, które nie są bit-perfect. Poza kwestią bit-perfect faktycznie cała reszta gadania o różnicach w jakości obrazu nie ma sensu.

też trzeba wspomnieć że nie każdy z tańszych radzi sobie bezbłędnie w detekcji nie standardowych trybów pull-downów,testach wygładzania linii skośnych z płyt Spears&Munsil (testowych) czy też mają ograniczenia w paśmie chrominacji z ( płyt testowych Chroma Zone Plate i Multiburst)błedy też są na upscaling sygnałow koloru 30p i 60i na sygnale FHD jak czytam testy to większość tych tańszych kładzie się na planszach testowych podobno Marvelle QDEO najlepiej to przechodzą.Ostatnio czytałem że błędy wykazywał Panas DMP-BDT 330 był obszerny test w AV majowym nr więc odnoszę wrażenie że nie każdy procesor wyświetla prawidłowo obraz na pewno gołym okiem tego można nie dostrzegać ale na plansza testowych nie da się już tego ukryć

Nowy album Pink Floyd na płycie BD zawiera materiał w wersji 24/96 w stereo (PCM) i 5.1 (PCM i DTS-HD Master Audio).

24/96 można jeszcze znaleźć na popularnych tytułach :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

+ 3 poprzednie płyty Pink Floyd.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

24/96 można jeszcze znaleźć na popularnych tytułach :

+ 3 poprzednie płyty Pink Floyd.

W 24/96 wydano albumy PF w wersjach boxowych, które niestety kosztują ok. 400 zł a nie marne 8 dyszek jak ostatni album. Wyszły tak DSOTM, WYWH, The Wall i Division Bell. Mam tylko dwie pierwsze.

Trochę zapomniałem temat, jakoś nie mogę się zebrać do zakupu, ale myślę, że zgodnie z sugestiami kupię ASUS BDS-700 - teraz do dostania za 500 zł.

Co do 24/96, to chyba jednak lepiej szukać wersji plikowych, Division Bell 20$ -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Elementarna empatia: nie mów drugiemu, że urządzenie, które ma dopiero tydzień, jest kiepskie.

Pliki są OK, ale na płycie BD masz dodatkowo materiał multichanel oraz wiele dodatków, bonusów, no i to fizyczny

nośnik z którego także możesz mieć "pliki". A cena za płytę nie jest wcale wyższa - jak się chce, to się znajdzie ... :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.