Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki odtwarzacz Bluray do 650zł ?

Pawio

Rekomendowane odpowiedzi

Podepnę się pod temat bo szukam właśnie odtwarzacza bluray w tej cenie (może nawet taniej).

Sprzęt jak w podpisie.

Do słuchania i oglądania głównie koncertów bluray i starych, które mam na DVD...

W sumie to pasowałby mi srebrny do mojej Yamahy czyli: Pioneer BDP-170-K (srebrny),

ale jak za te same pieniądze będzie czarny ale lepszy to może być

np. Panasonic DMP-BDT360?

a może jak TV Sony to bluray też Sony? np. Sony BDP-S5200?

co polecacie?

P.S. mam zasadę, że nie kupuję nic LG i Samsunga

To masz głupią zasade bo akurat LG BP 640 to najrozsadniejszy wybór w tej klasie.

Z wymienionych to ostatecznie Pioneer bo przynajmniej jest solidnie wykonany i pilot wygodny.

Funkcjonalnie są drewniane wszystkie, ale jak tylko do płyt to Pion ok

Na forum jestem osiem lat i coraz więcej głupich wpisów się tu pojawia,ktoś się rejestruje ,i natychmiast pisze brednie,pełno takich wszechwiedzących,nie dziwię się że starsi użytkownicy tego forum,zaprzestali go odwiedzać,i się udzielać,bo nie które rady,posty to totalne brednie,Trochę więcej wiedzy,i samokrytyki by się przydało i to bardzo.Jest sporo odtwarzaczy blu-rey które radzą sobie doskonale z różnymi plikami,i to lepiej od sieciowców od Arivy,czy Asusa.

Doszedłem do wniosku, że Sony BDP-S4200 za 315 zł mi wystarczy na początek przygody z blurayem. Odtwarzacz będzie mi służył tylko do oglądania i słuchania koncertów z BR i DVD oraz czasami jakieś CD. Ważne dla mnie jest także by dobrze działał Youtube.

Wifi i 4K mi są nie potrzebne.

Jeśli ktoś ma tego Sonego to proszę o odp. czy Youtube dobrze chodzi.

I jeszcze jedno, mój ampli Yamahy nie ma HDMI, podłączenie będzie przez coaxial. Ale chyba nic na tym nie stracę?

nie będzie dts hd,tylko stare dts,i dd,funkcje sieciowe będą ci działać ok.akurat Sony zrobił duży krok do przodu już od modeli 390,490,590.Panasonic też świetnie sobie z tym radzi.Pioneer akurat nie nadaje się zupełnie jako odtwarzacz smart.

nie będzie dts hd

rozumiem, że jak bym posłał przez optyk to też nie będzie dts hd?

i pytanie, czy w ogóle zauważalna jest różnica między dts a dts hd przy tej klasie sprzętu?

przez optyk też tylko dts

różnica jest czuć większą dynamikę jak dla mnie wielkiego wow nie ma wrażenie na mnie zrobiło dopiero PCM w ścieżkach filmowych

A masz wejście analogowe 5.1/.6.1 w tej Yamaszce jeśli tak to ja bym poszukał BD też 6*rca i podłączył go tak wtedy odtwarzacz by ci dekodował ścieżki hd jak amplif nie ma dekoderów i hdmi i w jakości nic byś nie stracił

Jak masz analoga w amplitunerze w tej cenie dostaniesz z analogiem 5.1 Philipsa 7750/12 z procesorem CinemaPerfect HDi skalowaniem 4k Quad HD (3840 x 2160)posiadm jego odpowiednik 7700/12 i działa perfekcyjnie tamten ma wiecej smarta i mairacast tylko dodane a bebechy te same

Różnica jest słyszalna im droższy,i lepszy amplituner ,wzmacniacz,procesor tym mniejsza ta różnica ,co do tych Philipsów to miałem 7500,7600,9600,oraz 9500 i po analogu bardzo słabo,sporo lepiej jednak po hdmi,fajny wygląd gruby panel frontowy to zaleta np modelu 9500,9600,ale nic więcej.

raczej zostanę przy Sony BDP-S4200

posłucham trochę na Yamaha 457 bez HDMI

a mam jeszcze ampli Pioneer VSX-520 z HDMI to zamienię i sprawdzę

kiedyś też przyjdzie czas na wymianę Yamahy pewnie

A jeszcze z ciekawości spytam czy jest jakiś Bluray, który by pokazywał na wyświetlaczu ścieżki gdy się puszcza CD? Tylko taki w tej cenie do 650 zł...

Wyświetlacze to kiepska sprawa,mało widoczne,malutkie,o ile pamietam to Philipsy miały czytelne i spore wyświetlacze,co do wyświetlania ścieżek cd to głowy nie dam model 9500 chyba to robił.fajny odtwarzacz to Yamaha 1067,jeden z lepszych,ale używany i akurat serwisy internetowe słabo na nim chodziły ,praktycznie ich nie miał,ale dzwięk ok,także przyzwoity po analogach.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Po pozbyciu się Asusa BDS 700 szukam jakiegoś fajnego odtwarzacza BD. Może być używka. Najchętniej zresztą.

Funkcji sieciowych nie musi posiadac wcale, bo mam Mede8er 800. Tylko chodzi o dobrą jakość obrazu dla płyt BD i DVD.

Jakbyści mieli jakieś typy na taki sprzęt, to byłbym wdzięczny. Cena najchętniej około 300zł.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Wszystkie Panasonic począwszy od modelu BDT110 są bit perfect przy odpowiednich ustawieniach.

http://www.hometheaterhifi.com/images/stories/2011/september-2011/panasonic-dmp-bdt210-blu-ray-player/panasonic-dmp-bdt210-hdmi-benchmark-tables-lg.jpg

Czego nie można powiedzieć np. o Sony S570.

http://hdtvpolska.com/topic/33747-pomiary-cyfrowych-bledow-video-w-odtwarzaczach-blu-ray-i-amplitunerach-od-dzis-na-portalu/

I tyle można powiedzieć na temat jakości obrazu odtwarzaczy Blu-ray :)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Ja mam Panasa BDT320 i nie narzekam. Trochę drewniany w obsłudze ale działa dobrze i przede wszystkim szybko no i dla mnie istotny był też Viera Link. Podoba mi się działanie mechanizmu bez szuflady na płytę. Pilot jest dość niewygodny, bo w formie touch pada. Myślę, że spokojnie znajdziesz używany odtwarzacz serii 200 czy 300 w żądanej kwocie. Pamiętam, że nie podobał mi się zupełnie następca mojego 320 o oznaczeniu BDT330, przeraźliwie badziewnie wykonany.

Także przy zakupie odtwarzacza proponuję skupić się na takich kwestiach jak bit-perfect, funkcjonalność i jakość wykonania oraz wygląd, wyświetlacz, pilot itp. pierdoły :)

Odtwarzaczy Panasonic używamy w Normal Mode, Chroma Off :)

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Co do skalowania płyt DVD to w BDT320 jest doskonałe albo jak piszą w recenzjach - referencyjne ;) (odpowiada za to chip P4HD) ale z tym to chyba dzisiaj mało który player ma problemy. Jeszcze mała wskazówka - tak naprawdę to BDT220 różni się od 320 tylko pilotem i to na plus bo nie ma w nim beznadziejnego touch pada. Szkoda, że nie kupiłem 220 ale do sterowania i tak używam darmowej apki Panasonic Remote 2012 na iOS (chyba jest też na Androida). Niestety w późniejszych odtwarzaczach BD z tego co wiem Panasonic zrezygnował z możliwości sterowania z poziomu apki (na pewno tak jest w 330). Na App Store nie widzę zresztą późniejszej wersji apki niż 2012.

mam pytanie bo dzisiaj pierwszy raz w życiu oglądam bluraya

kupiłem Santanę Greatest Hits Live At Montreux 2011 bo tylko on był z mojej listy w MM

na razie na PS3 przez Yamahę 457 optykiem

jakie wybrać ustawienia audio?

1. LPCM Stereo (na ampli wyświetla się Neo: 6 Music)

2. Dolby Digital 5.1 (na ampli Dolby Digital)

3. DTS HD Master Audio (na ampli DTS)

wydaje mi się, że najlepiej na LPCM a najgorzej na DD5.1

sprzęt jak w podpisie - Gabinet

Po pozbyciu się Asusa BDS 700 szukam jakiegoś fajnego odtwarzacza BD. Może być używka. Najchętniej zresztą.

Funkcji sieciowych nie musi posiadac wcale, bo mam Mede8er 800. Tylko chodzi o dobrą jakość obrazu dla płyt BD i DVD.

Jakbyści mieli jakieś typy na taki sprzęt, to byłbym wdzięczny. Cena najchętniej około 300zł.

Czyżby z obrazem Mede&er coś nie tak? Pytam ponieważ przymierzam się do niego, a to co piszesz jest bardzo istotne.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Nie, obraz z Mede8er800 jest bardzo O.K.

Ale płyty on nie odtworzy :-). Więc muszę coś kupić.

Popatrz na HDTVPolska. Tam Maciej Koper niedawno pisał, że nabył niezły i sprzęt i przeszkolenie do badania zdolności sprzętu na wierne oddanie materiału Bitperfect.

I właśnie Med taki jest. Idealny.

na wszystkich jest dźwięk 48kHz

Widocznie z takim dźwiękiem są koncerty najcześciej wydawane.

a czy nie jest tak, że jak mam coaxialem podłączony bluray do ampli to będzie max 48kHz?

mam pytanie, oglądam już trzeci koncert i na wszystkich jest dźwięk 48kHz ... co tak mało u mnie?

Tutaj niestety jest bieda, prawie wszystko jest takie.

Wspominałem już - kup coś PINK FLOYD i zobaczysz jak gra 24/96 w stereo i w 5.1.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Nowy album Pink Floyd w wersji CD + Bluray na płycie BD zawiera cały materiał w wersji 24/96 w stereo (PCM) i 5.1 (PCM i DTS-HD Master Audio). Kupiłem go za 80 zł w przedsprzedaży więc nie tak źle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.