Skocz do zawartości
IGNORED

Dac/pre ~4 kzł do kolumn aktywnych.

dankam

Rekomendowane odpowiedzi

Gość baca5

(Konto usunięte)

Podaj proszę konkretne przykłady takiego NAS-a obsługującego pliki DSD ( DSF, DIFF ) !

Pierwszy z brzegu, NAS jest od serwowania plikow i nie robi mu zadnej roznicy co to za pliki.

Podaj proszę konkretne przykłady takiego NAS-a obsługującego pliki DSD ( DSF, DIFF ) !

Pierwszy z brzegu, NAS jest od serwowania plikow i nie robi mu zadnej roznicy co to za pliki.

Przemyśl raz jeszcze swoją odpowiedź, tym razem w kontekście tematu wątku.

Każdy NAS udostępni pliki DSD, ale żaden nie zrobi tego jako serwer DLNA ;-)

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Oficjalna aplikacja audiostation nie obsluguje plików dsd.

Jeszcze bo to zapewne kwestia czasu. Na ten moment i tak nie mam żadnych. 24/196 wystarczy w zupełności .

Nie zmienia to faktu ze dla spokoju ducha chciałbym mieć dac który je obsługuje.

Inna sprawa ze cenę serwera Nas nie ma innego playera ktory by miał jego możliwości.

Nie twierdze ze jest najlepszy na świecie ale nie widzę nic lepszego za rozsądne pieniądze. A obsługa przez usb dac i konwerterów rożnej maści powoduje ze jakość wyjścia łatwo można skalowac w zależności co sie podepnie.

.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Przemyśl raz jeszcze swoją odpowiedź, tym razem w kontekście tematu wątku.

Mylisz NAS z DNLA.

Każdy NAS udostępni pliki DSD, ale żaden nie zrobi tego jako serwer DLNA ;-)

No, może jakieś kombajny robią i stąd mylenie pojęć.

baca5 to Ty rozmijasz się z tematem. Nie wiem o co Ci chodzi.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

Gość baca5

(Konto usunięte)

baca5 to Ty rozmijasz się z tematem. Nie wiem o co Ci chodzi.

Albo rozmawiamy o DLNA (Digital Living Network Alliance) albo o NAS (Network Attached Storage).

Albo o kombajnach. OK, w temacie wątku raczej są kombajny.

Ale to nie NAS'y - trzymajmy się terminologii, pls.

Piopio, no offence, ale bajzel w nazewnictwie się robi.

Już doczytałem. Najnowsze oprogramowanie Synology DSM 5.0 wspiera DSD.

Czyli pliki będą widoczne "fizycznie" jak i za pośrednictwem serwera DLNA (uruchomionego na NAS).

Czyli koniec pobocznego tematu. Wszystko jasne.

Gość baca5

(Konto usunięte)

Czyli pliki będą widoczne "fizycznie" jak i za pośrednictwem serwera DLNA (uruchomionego na NAS).

To jest podobna sytuacja jak z serwerem LMS (Logitech Media Server) - z tym, że DLNA jest formalnym standardem, a LMS nieformalnym (aczkolwiek wykorzystywanym dość szeroko).

Czyli tłumacząc "z polskiego na nasze" dla zwykłych ludzi czytających ten temat, DLNA i LMS to są tzw. "serwery usług" uruchamiane na komputerze - tak, NAS jest komputerem (takim małym, specjalistycznym).

PS. Piopio, więcej nie piszę, bo się ludzie pogubią ;-)

mam raptem 3 elementy na które składa się system: NAS (USB) + USB DAC + Aktywne Monitory.

Myślę że przy takim założeniu nie będzie trzeba wydać majątku za bardzo dobrze grający zestaw ...

Czy Twój DAC czyta DSD (DSF,DIFF) ?

Jaki to DAC i w jaki sposób obsługuje DSD - DoP czy True DSD via USB ?

Czy posiadasz takie pliki (DSF, DIFF ) ?

Czy mógłbyś w takiej konfiguracji ( NAS -> USB -> DAC ) odpalić muzę i podzielić się wrażeniami ?

To dla tych, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem o co chodzi i dodatkowo mylą pojęcia !

• 2 miesiące później...

niewiele powyżej założonego budżetu mogę zaproponować Ci najnowszy przetwornik z bardzo dobrym przedwzmacniaczem Hegel HD12. Moim zdaniem będzie to zdecydowanie najlepsze rozwiązanie do Twoich kolumn, miałem już możliwość posłuchania urządzenia, naprawdę jest to model wart zainteresowania.

Racja.

Hegel HD12 bije na głowę M2TECH Young'a DSD (ten sam pogląd mają w najnowszym listopadowym nr AudoVideo).

Hegel mnie zachwycił swoim graniem i wg mnie jest najlepszy z wymienionej stawki.

Poza tym ma świetne wyjście słuchawkowe.

Przed decyzją nasłuchałem się sporo Daców i nie miałem wątpliwości co do Hegla.

Żeby mieć coś lepszego, trzeba by s p o r o dopłacić.

Podłącz Hegla i M2TECHA do dobrego transportu a nie usłyszysz różnicy ;-)

HD12 z dobrym transportem i dobrymi kolumnami odpłynął w piękne brzmienie od Young'a DSD.

Young jest w porządku i ciężko mu coś zarzucić, ale Hegel prezentuje w dżwięku "TO COŚ" co nas zachwyca.

.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.