Skocz do zawartości
IGNORED

Temat/katalog wspólne zamówienia el.

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

OK, bo zaczyna robic sie maly balaganik.

Realizuje zamowienia w:

- ELPODZIE rezystory

- TME (przede wszystkim czesci do DAC'a)

w tym momencie mozecie przysylac zamowienia na rezystory z Elpodu, maile prosze przysylac z tematem:

ELPOD, (nick) w tresci co zamawiacie i adres do wysylki.

Odnosnie TME ustalmy ostateczna liste elementow i wowczas kazdy kto bedzie chcial zamowic w TME przysle mi wypelniony arkusz z iloscia zamawainych czesci, tak bedzie prosciej i czytelniej.

Jeżeli chodzi o Elpod to upewnijcie się co do ceny, tyle płaciłem 2 tygodnie temu i uzbrójcie w cierpliwość, niezależnie od tego co napiszą termin dostawy to minimum 2,5-3 tygodnie, aha koszty transportu przy przelewie 6pln + VAT

Szczegoly dotyczace zamawainych zestawow rezystorow z ELPODU:

Zestaw rezystorow do GC LM3875 (2 kanaly):

RWE 0207 TWR 25ppm/K 0,1% 0,25W

220 Ohm -2szt

680 Ohm -2szt

22K -4szt

Razem 8szt.

Zestaw rezystorow do DAC'a:

75 Ohm -1szt

470 Ohm -1szt

RWE 0411 TWR 25ppm/K 0,1% 0,5W

1,5k -1szt

2,7k -2szt

RWE 0411 TWR 25ppm/K 1% 0,5W

20 Ohm -4szt.

Razem 9szt.

w tresci maila prosze o podanie ilosci zestawow + opcjonalnie inne wartosci rezystorow.

Zamkniecie listy 10.03.2005

>Zestaw rezystorow do DAC'a:

75 Ohm -1szt

470 Ohm -1szt

RWE 0411 TWR 25ppm/K 0,1% 0,5W

1,5k -1szt

2,7k -2szt

RWE 0411 TWR 25ppm/K 1% 0,5W

20 Ohm -4szt.

Razem 9szt.

>Peter dzieki za sprostowanie, uwzglednie to w zamowieniu.

A teraz do Ciebie goraca prosba, w Polsce mamy problemy z kupnem paru elementow do DAC'a, przede wszystkim stabilizatorow z serii AN80xx. Czy zgodzilbys sie na zamowienie tych elementow (na pewno po kilkanascie sztuk albo jeszcze wiecej) i podeslal do Veterana razem z kitami Premium?

Cześć, witam, jestem tu nowy więc pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Chciałbym dopisać się do listy osób zamawiających rezystory z Elpodu.

Poproszę o komplet do GC LM 3875 (dwa kanały) plus 2 x 47K, oczywiście także RWE 0207 TWR 25ppm/K 0,1% 0,25W. Zamówienie wysyłam także na maila

>>A teraz do Ciebie goraca prosba, w Polsce mamy problemy z kupnem paru elementow do DAC'a, przede wszystkim stabilizatorow z serii AN80xx. Czy zgodzilbys sie na zamowienie tych elementow (na pewno po kilkanascie sztuk albo jeszcze wiecej) i podeslal do Veterana razem z kitami Premium?

> tomazo

>Zamawiam w TME uklady do DAC'a:

>TDA1543 -->Ilość: 1+ Cena: 4.99 PLN | Ilość: 3+ Cena: 4.79 PLN | Ilość: 10+ Cena: 3.99 PLN

>SN75179 -->Ilość: 1+ Cena: 2.49 PLN | Ilość: 3+ Cena: 1.99 PLN | Ilość: 10+ Cena: 1.79 PLN

te ceny to chyba pic na wodę i nie ma tych układów w TME (stan magazynu na dziś 0szt. i tak samo było miesiąc temu jak sprawdzałem) możliwe że trzeba poszukać innego źródła...

niestety TME takie juz jest, najgorsze ze ciezko sie od nich dowiedziec cokolwiek o terminie dostawy, stan magazynowy uzupelniaja tylko w momencie jak ktos cos zamowi.

Widze ze Peter zgodzil sie nam pomoc, analizujac maile proponuje taka liste elementow zamawaianych od Petera:

Line Filter 2pcs $6

Dale 20R resistors 4pcs $1

AN8005 3pcs $3.60

AN8008 1pc $1.20

0.47/50 BG NX 1pc $2

SN75179 1pc $1.40

CS8412 SMD 1pc $15

TDA1543 1pc $3

BNC jack 1pc $2.50

+ Handling ?

tylko Panowie to musza byc "wieksze" ilosci bo nie bedziemy meczyc Petera kilkoma sztukami :). Jesli na jakis element niebedacy na liscie bedzie duze zapotrzebowanie to mysle ze mozna bedzie dopisac do listy.

Chetnym podesle arkusz excela do wypelnienia i wtedy na forum zaprezentuje nasza zbiorcza "hurtowa" liste elementow, ktora pewnie ulegnie modyfikacji w stosunku do tej wymienionej.

tomazo - dla mnie ten wybór to strzał w dziesiątkę i jestem chętny na cały powyższy komplet.

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

wlasnie dostalem zgode od Veterana na pomoc w realizacji naszego "hurtowego" zamowienia, tak wiec Panowie nie dajcie plamy. Mam juz gotowy arkusz do wypelnienia (spis elementow do DAC'a), zainteresowani prosze na priva.

TME zamowienie DAC - NIEAKTUALNE!!!

Poniewaz w TME nie ma interesujacych nas czesci na magazynie i tak naprawde niewiadomo kiedy sie pojawia, proponuje zrezygniwac calkowicie z zamowienia elementow w TME i wszystko co komu potrzebne zamowic u Petera.

dostalem info od Veterana:

do konca tygodnia mam przekazac kase Veteranowi, tak wiec do piatku musimy sie wyrobic.

Ustalam 11.10.2005 jako ostateczny termin zamkniecia listy na czesci do DAC'a

tomazo - czy nie lepiej zamawiać CS8412 w normalnej obudowie DIP28, skoro płytka przygotowana również i na taką obudowę? Łatwiejszy montaż a jak będzie trzeba to można układ do innej konstrukcji chwilowo przełożyc :)

Niech wypowiedzą się również pozostali zainteresowani dostawą części.

niestety w DIP'ie CS8412 jest drozszy, w Elfie kosztuje bagatela 97PLN netto!!!

A cena za smd 15$ jest naprawde dobra, sam placilem za smd 55PLN (od JarkaC). Nie ma sie co bac ukladow smd, lutuje sie calkiem dobrze, a i odlutowac nie jest problem.

Troszke balagan sie chyba zrobil. Z plytkami do DAC-a nie ma problemu, bo zamawiamy je u veterana. Natomiast jesli chodzi o czesci od Petera (premium kit), to jedynym posrednikem bedzie tomazo, czy vetean tez cos organizuje? Pytam, bo poczatkowo myslalem, ze tomazo organizuje czesci tylko do ubozszej wersji DAC-a. Czy mozecie mi to objasnic, bo juz sie zakrecilem ;)

celem wyjasnienia:

Veteran organizuje PCB i kompletne kity Premium (czesci do DAC'a)

Tomazo organizuje zamowienie czesci do DAC'a rowniez od Petera, ale nie calych kitow tylko poszczegolne czesci, kto co chce (oczywiscie jesli ogolne zamowienie bedzie zawieralo odpowiednia ilosc danego elementu), przede wszystkim uklady scalone. Jest to tzw. "hurtowe" zamowienie pewnej czesci elementow do DAC'a. Osobom chetnym wysylam arkusz do wypelnienia i na tej podstawie powstanie jedno duze zamowienie, ktore Peter obiecal dla nas zorganizowac, a Veteran obiecal podpiac to zamowienie pod swoje zamowienie calych kitow Premium.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.