Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Przetestowałem tą apke, wady nie widzi okładek albumów,(dla mnie to wielki minus) dopiero po wejściu w folder widzi, nie zagrasz z plików APE Monkey's Audio, nie zbyt piękna :)

Plusy dosyć szybka, nie wywala nie wiesza się

działa stabilnie,ma kilka opcji.których nie wypróbujesz-chociażby DSP.

nie jest to mistrzostwo świata-fakt.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Zainteresowały mnie te nowe produkty Fenga. Na czym polega różnica między nimi? Player ma DAC-a? Czy dobrze rozumiem, że MX-1 jest tylko odtwarzaczem plików? Czy będę mógł sygnał z niego puścić do LKS 03? Widziałem, że są 3 opcje wypuszczenia sygnału do innego urządzenia. USB audio (i to by było najprostsze do LKS-a, coaxial i I2S. To ostatnie to chyba tylko pod warunkiem zrobienia odpowiedniego kabla na zamówienie?

Zainteresowały mnie te nowe produkty Fenga. Na czym polega różnica między nimi? Player ma DAC-a? Czy dobrze rozumiem, że MX-1 jest tylko odtwarzaczem plików? Czy będę mógł sygnał z niego puścić do LKS 03? Widziałem, że są 3 opcje wypuszczenia sygnału do innego urządzenia. USB audio (i to by było najprostsze do LKS-a, coaxial i I2S. To ostatnie to chyba tylko pod warunkiem zrobienia odpowiedniego kabla na zamówienie?

są dwie wersję JFeng MX-1-jedna to czysty transport a druga to A player z wyjściami analogowymi rca.

natomiast nadal czekamy na aktualizację związaną z językiem angielskim..dotychczasowa była niekompletna.

tutaj jest tani interfejs cyfrowy,który powinien rozwiązać kwestie przyłączy cyfrowych:

Ukryta Zawartość

więcej informacji o MX-1 można przeczytać na stronie niemieckiego dystrybutora:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak rozumiem to, co widzimy na zdjęciach to transport. Inaczej mówiąc odtwarzacz plików w obudowie. Wracam do tych wyjść. Widzę tu wyjście USB audio. Czy korzystając z tego przesyłam sygnał do DAC-a analogicznie jak z kompa? Bo jeżeli tak, to załatwia problem przesłania sygnału do LKS-a. Dobrze kombinuję? A wersja playera umożliwi przesłanie sygnału od razu do wzmaka czy też do DAC-a?

Dzięki za odpowiedź. Czyli jak rozumiem to, co widzimy na zdjęciach to transport. Inaczej mówiąc odtwarzacz plików w obudowie. Wracam do tych wyjść. Widzę tu wyjście USB audio. Czy korzystając z tego przesyłam sygnał do DAC-a analogicznie jak z kompa? Bo jeżeli tak, to załatwia problem przesłania sygnału do LKS-a. Dobrze kombinuję? A wersja playera umożliwi przesłanie sygnału od razu do wzmaka czy też do DAC-a?

..A player może być transportem i odtwarzaczem,czyli możesz do dac -cyfrowo lub analogowo -do wzmacniacza/zależy jak podłączysz lub skonfigurujesz.

wersja podstawowa ma tylko wyjścia cyfrowe.USB audio przesyła sygnał cyfrowy.

Witam.

Jest jakieś oprogramowanie (menu) po angielsku do tego mx 1?

..tak ,finalnie będzie

MX-1 jest na Androidzie 7,więc zapewne wersji językowych będzie więcej.

mój egzemplarz jest w W-wie i czeka aktualizacje.

w wątku o wzmacniaczach Line Magnetic,jest zamieszczone real foto tego urządzenia.

Edytowane przez triode

"wersja podstawowa ma tylko wyjścia cyfrowe.USB audio przesyła sygnał cyfrowy." - ja chcę to posłać tylko do LKS-a, więc jak rozumiem nie będzie żadnego problemu?

"wersja podstawowa ma tylko wyjścia cyfrowe.USB audio przesyła sygnał cyfrowy." - ja chcę to posłać tylko do LKS-a, więc jak rozumiem nie będzie żadnego problemu?

tak to chyba oczywiste.

Wolę się upewnić, bo wiele rzeczy wydawało mi się oczywiste, a później okazywało się, że jest jakaś niekompatybilność. Czy to można zamówić bezpośrednio ze strony producenta, bo widziałem tam taką opcję?

Czyli trzeba trochę poczekać. Ja szukam stremera z usb wyjściem. Potem do soekrisa i do wzmacniacza. Jak by było jakieś zbiorowe zamówienie to moźe się skuszę.

To urządzenie posiada własny wewnętrzny dysk SSD bo jeśli tak to biorę ;-) czy trzeba podpiąć zewnętrzny dysk i dopiero wtedy można odtwarzać pliki ?

EVERSOLO DMP - A8 +++XINDAK PA-M +++HARPIA ACOUSTICS JANTAR 2B

To urządzenie posiada własny wewnętrzny dysk SSD bo jeśli tak to biorę ;-) czy trzeba podpiąć zewnętrzny dysk i dopiero wtedy można odtwarzać pliki ?

Posiada, dodatkowo możesz włożyć kartę. Jedyny problem, to na tą chwilę brak systemu angielskiego.

Edytowane przez Roxy

O to super sprawa ,dzięki za odpowiedź , jest nadzieja na ten język angielski ?

Będzie lada chwila. Jeden Feng jest już w PL, ale nie ma aktualizacji systemowej. Player jest po angielsku, ale android po chińsku. Niby można wybrać inny język, ale nic się nie zmienia. Do kompletu w bliźniaczym pudełku będzie zewnętrzny DAC. Ceny nie znam. Może będzie w maju. Trzeba śledzić chińskie portale :) może być dobra opcja za umiarkowną kasę :)

Edytowane przez Roxy

MX-1 jest na Androidzie 7,więc zapewne wersji językowych będzie więcej.

mój egzemplarz jest w W-wie i czeka aktualizacje.

Można wiedzieć na jakie aktualizacje?

Jeśli MX-1 jest w stanie odczytać kartę samsung 128Gb evo plus to naprawdę interesująca propozycja .

Nie można zmienić androida chińskiego na inny język. Może się to zmienić lada chwila, bo Feng nad tym pracuje. Interesująca jest. Ładny, tani... zobaczymy jak zagra.

Edytowane przez Roxy

Ok to elegancko , dzięki za info , nie pozostaję nic innego jak sprawdzać wątek z nadzieją na jakieś ciekawe informacje o MX-1

Wolę się upewnić, bo wiele rzeczy wydawało mi się oczywiste, a później okazywało się, że jest jakaś niekompatybilność. Czy to można zamówić bezpośrednio ze strony producenta, bo widziałem tam taką opcję?

chyba można-jest podana cena,musiałbyś popytać.

widziałem MX-1 na aliexpress oraz u Niemców.

Ok to elegancko , dzięki za info , nie pozostaję nic innego jak sprawdzać wątek z nadzieją na jakieś ciekawe informacje o MX-1

Może będzie na koniec tygodnia :) Dźwiękowo, to ponoć najlepszy Feng. Mnie ten daczek do kompletu interesuje. Ma xlr ale nie wiem na jakiej kości będzie. Sabre streamerach Fenga lepiej gra niż AKM.

Czy ja wiem czy cena spora? Ładny dizajn, fajny wyświetlacz... sam składałem teraz streamera w oparciu o malinę z 7 calowym wyświetlaczem, plus sparky, plus zasilanie i inne duperele i suma kosztów samych części wyszła w okolicach 2,5klocka :) niby to miała być taniocha ale jak się zliczy do kupy i chce się zrobić porządnie to nie ma zmiłuj. Gdybym to wiedział teraz... to bym kupił tego Chińczyka :)

Cena jest niska

Ukryta Zawartość

wersja z DAC MX-1A 2G memory +64G storage jest za 715 zielonych

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Klejson

Będzie jeszcze zestaw dzielony, taka sama obudowa i zewnętrzny DAC. Czy ma to sens, to zależy od przyrostu jakości do normalnego playera. 500 USD na ten klasy streamer to Bestbuy :) Z Chin można chyba jeszcze ściągnąć nawet taniej.

To prawda jeśli chodzi o akcesoria do Maliny i podobnych komputerków - ceny są zabójcze, szczególnie u nas..

Dobry wyświetlacz to nawet kilkaset złotych, kiedy przykładowo tablet ze zbliżonym LCD można nabyć nowy za 100-200 zł

Z Chin można chyba jeszcze ściągnąć nawet taniej.

+ Cło + VAT + przesyłka i to już nie jest 500 dolców.

Jednak czasami spotykam się, z możliwością wysłania z Europy i wtedy można dużo taniej zakupić sprzęt z Chin.

Czy niska, czy wysoka będzie zależało od tego na jakim poziomie to zagra oraz w jaki sposób będzie można tym sterować i instalować serwisy typu Tidal i Qobuz. Lada dzień sprawa się wyjaśni :)

Ciekawe czy sostanie upa do oreo ;)) Przyznam , ze wyglad bajeczny. Takiego czegos szukam ...... kiedy bedzie w sprzedazy ?

Ciekawe czy sostanie upa do oreo ;)) Przyznam , ze wyglad bajeczny. Takiego czegos szukam ...... kiedy bedzie w sprzedazy ?

do A8 to w najbliższym czasie ,raczej nie ma szans.

JUŻ jest w sprzedaży,natomiast nie wiadomo jak jest z aktualizacjami.

jeżeli firma JF Digital przyłożyła się do softu to zapowiada się killer ,który sporo zamiesza na rynku.

Bo jakość hardware jest wysoka jak zwykle.

Sprawdzimy niebawem.

A propos- szukam dobrej jakości dac ze stopniem lampowym.......ktoś,coś widział ciekawego?

tutaj jest chiński manual do JFeng MX-1.

..może kogoś zainteresuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Orientowal sie moze ktos ile by to wyszlo wszystko z przesylka i jakby dowalili clo?

Kurde kuplbym dla samego wygladu ;D:D:D

Orientowal sie moze ktos ile by to wyszlo wszystko z przesylka i jakby dowalili clo?

Kurde kuplbym dla samego wygladu ;D:D:D

...przeczytaj : news : w Destinyaudio...link był wyżej.
  • Pokaż nowe odpowiedzi