Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie pliki DSD to margines,nie chce mi się zmieniać setup-u.

Player nie ma możliwości grania " native bitstream " ?

Cokolwiek gra, to rozpoznaniem zajmuje się DAC - czy tutaj coś musisz wymuszać i transkodować w locie ?

w moim dac-u jest opcja przypisania określonych sygnałów dla każdego przyłącza,na dzisiaj jest dla DSD(i pochodnych) usb.

uruchomione zobaczysz na zdjęciach ze strony nr4 tego wątku.

Patricia Barber widoczna na screen :

J.Feng UDS-1 to wyższy model niż mój,ja mam J.F hdm-01d,czysty transport

ten z linka to tegoroczna nowość-może być z 2xES9018 lub 2xWolson.

Cena w Chinach:6280-6880CNY.

Gdyby jeszcze się udało tego posłuchać wcześniej. Bo cena wydaje się być dobra

J.Feng UDS-1 to wyższy model niż mój,ja mam J.F hdm-01d,czysty transport

Witam wszystkich, bo to mój pierwszy post. Jakiś czas temu przeszedłem na pliki. Na razie gram z laptopa przez Meridiana Explorer do wzmaka Audiolab. Jest OK, co najmniej tak samo jak z CD-eka. Docelowo chciałbym zestawić jakiś plikofon typu J.F hdm-01d ze stacjonarnym DAC-iem. W związku z tym mam pytanie. Jak się spisuje taki transport czerpiący pliki z podpiętego zewnętrznego dysku? Powiedzmy, że mam 2 TB dysk z dwoma tysiącami albumów. Czy urządzenie za każdym razem wczytuje wszystkie katalogi i podkatalogi, a jeżeli tak to jak długo to trwa? Jak szybko odbywa się wyszukiwanie i odpalanie konkretnych tytułów?

Jeżeli pytasz o urządzenia J.Feng to linia HDM(5`` touch screen) akceptuje dyski do 3tb poprzez usb hub(2x usb) lub poprzez wi-fi lub lan.

linia UDS to 7`` led

Jak szybko-zależy od jakości okładki,jeżeli jest wysokiej jakości nieco wolniej się wczytuje-natomiast dostęp do katalogów,folderów i plików jest praktycznie natychmiastowy.Można sterować :pilotem, ipadem/iphonem lub tabletem.

Dziękuję. A w praktyce jak to wygląda? Odpalasz urządzenie, wybierasz USB i widzisz strukturę katalogów z zewnętrznego dysku, po której nawigujesz?

Mam sporo skanów z poligrafii z płyt w dosyć wysokich rozdzielczościach, więc może zostawić je tylko na backupowym dysku, a dla potrzeb odtwarzacza zostawić tylko fronty okładek 500x500 pixeli?

Druga opcja, którą rozważam, to J.Feng Digital HDM-03S. W tym przypadku jedno urządzenie załatwi chyba wszystko? I do tego coaxialem można podłączyć sygnał z Bluraya jako napędu do lepszego DAC-a. Mam Pioniera BDP-160.

Nawiasem mówiąc czytałem recenzję J.Feng Digital HDM-03S

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i autor narzeka na wsparcie. Urządzenie ponoć nie obsługuje metadanych jeżeli chodzi o wady, ale poza tym recenzja jest bardzo pozytywna.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

po uruchomieniu jest:local sourace-wybierasz np usb(mój ma dodatkowe usb,z przodu)-widzisz:katalogi-wybierasz-z katalogu -folder-z folderu -plik,dowolny-potwierdzasz i masz odtwarzacz(skórka)-możesz zmienić,głośność,filtry i kilka innych opcji

folder=płyta lub pojedyńczy plik

jest wiele opcji odtwarzania-podobnie jak w cd-playerze.

moim zdaniem najlepszym testem jest przewijanie do przodu lub tyłu pliku-podobnie jak w cd,pokazuje jakość i stabilność softu.

od czasu recenzji upłynęło trochę czasu-jest dostępny nowy soft,do pobrania ze strony J.Feng-rozwiązuje większość problemów.

J.Feng hdm-3s zobaczysz na 4stronie tego wątku.moim zdaniem jest to mocno uproszczony model.jako transport gra poprawnie.

Jeżeli wolno mi coś zasugerować:raczej kup model z linii UDS-linia HDM już nie będzie produkowana,nie będzie już dla niej wsparcia.

tylko pozornie jest to drogo-1200euro-zaoszczędzisz m.in na dac-u.

na stronie J.Feng można pobrać do przeczytania instrukcje obsługi-jest po chińsku ale z obrazków można zrozumieć o co chodzi.

angielska dla linii HDM jest ze strony Opery:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Bardzo wiele się z tej zakładki dowiedziałem i dzięki temu mam już ogólną koncepcję jak mój system miałby wyglądać w przyszłości. Jestem do chińszczyzny nastawiony na tak, mimo iż zawsze miałem urządzenia renomowanych zachodnich firm wyspecjalizowanych w audio. Tak na teraz alternatywą dla urządzenia all-in-one jest np. kombinacja Gustard X12 - Aune S18 lub Gustard X12 - Gustard U12.

Koncepcja urządzenia, które łączy w sobie strumieniowca, odtwarzacz plików i b.dobrej jakości DAC jest w sumie logiczna i mam nadzieję, że coraz więcej będzie się takich urządzeń pojawiać, a co za tym idzie może będą tanieć.

skuszony promocją,prawdopodobnie wybiorę się na zakupy kabli Neotech ze szpuli.W grę wchodzi srebrny kabel cyfrowy NEDV-2001,oraz mam dylemat czy miedż UP OOC NEI-3002/3003 czy srebro OOC NEI-2002.Wtyki rca będą WBT a xlr-y Copper Colour.

Czy ktoś miał do czynienia z tymi kablami i potrafi podzielić się wrażeniami.?

Kupiłeś te kable?

NEI 3003 nie nadaje się do zrobienia XLR, jest to kabel niezbalansowany.

Jeżeli bawić się w XLR to NEI 3002 lub NEI 3001. Tego pierwszego miałem kiedyś oryginalnie zakonfekcjonowanego wtykami Neotech, miło go wspominam.

kupiłem srebrnego Neotecha NEI-2002(oem)-jest to tak dobry kabel,że nabrałem ochoty na następny topowy-srebro UPOC--nei-10002.

tylko nie przy obecnym kursie usd.

jeszcze trzeba znależć wtyki,które akceptują średnicę 11,5mm.

taki:

tak,link jest wcześniej.

z typowego dla srebra(taniego) jest tylko rozdzielczość i niezbyt duży bas-reszta to już duża klasa.

do plików jak znalazł.

tak,link jest wcześniej.

z typowego dla srebra(taniego) jest tylko rozdzielczość i niezbyt duży bas-reszta to już duża klasa.

do plików jak znalazł.

A wtyki?

Z

wtyki Copper Colour-złocone piny.

np. takie:

Ukryta Zawartość

albo:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Neutriki do 10mm średnicy kabla. Też powinny być ok.

Do kabli typu 10,5mm średnicy rzecz jasna:)

Np takiego:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Są zdjęcia produkcyjnego Gustarda X-20

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik, który je zamieścił twierdzi, że będzie kosztował 4,000 RMB bez kosztów przesyłki czyli coś koło 2500 zł.

Ukryta Zawartość

to są zdjęcia prototypu(?).

dwa trafa-odzielnie dla sekcji cyfrowej i analogowej,porządek i mało kabli,gniazda wlutowane w płytki

gdzieś zniknęła płytka xmos usb,która była widoczna na jednym ze wcześniejszych zdjęć.

pewnie jeszcze sprawdzają różne opcje.

ładna obudowa i niezły wyświetlacz.

gniazda analogowe są nieco zbyt wąsko rozstawione,ale to drobiazg.

na plecach naprawdę wypas,I2S po hdmi!

teraz słucham:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

legalnie sprowadzony do Polski będzie kosztował ok 3,2-3,5tys.

w środku wygląda sensownie.

Jeżeli zamówimy z HK do UK to nie zapłacimy ani VATu ani Cła. Taka sympatyczna umowa pomiędzy byłą kolonią a UK;)

poprawiona wersja Shinrico D3s

Ukryta Zawartość

Zmiany dotyczą obudowy,pcb,zasilacza

W nowym sofcie może grać DSD dop(lub PCM dop)

Cena wyższa ok.200usd! chociaż cena ~~500usd w dalszym ciągu wydaje się być rozsądna.

w dalszym ciągu brak funkcji sieciowych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

LKS znowu się pojawił, ciekawe czy tym razem "na prawdę".

Szanowny Panie Wojciechu,

Mamy bardzo małą dostawe i w takim przypadku nie jesteśmy w stanie wystawiać przedmiotów na allegro. Jest to jedynie kilka sztuk.

Ukryta Zawartość

Wątek obchodzi mały jubileusz:25tys.wyświetleń !

około 100/dziennie-myślę,że nieżle jak na nieco specyficzny sprzęt.

Pobraniowej nie dostaniesz w valuebasket, nie ma szans.

Deklarują, że cena jest ostateczna tzn. w przypadku naliczenia Cła i VATu zwracają te koszty. Ciekawe jak by to wyszło w praktyce.

Tak czy siak valuebasket jeżeli okaże się fair to może sporo namieszać na naszym skromnym rynku.

1300$ to cena m.in audio gd nfb7 (konkretniej 1380$), jaka jest cena w Polsce tego modelu łatwo sobie sprawdzić. 5800PLN vs 3800PLN to robi różnicę;)

• Pokaż nowe odpowiedzi