Skocz do zawartości
IGNORED

DSD DA-niska cena/wysoka jakość.XLR-y preferowane.Znak czasów.

Rekomendowane odpowiedzi

Modyfikacja zasilania i wymiana płytki Amanero autorstwa projektanta (?) LKS:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

w Kanadzie 4`` nei3001 mk3---~147 cad

1cad=3,018 pln

Pytanie :solid core czy multistrand?

te nowe wyglądają ciekawiej ze względu na dodanie srebra.

Mam tego cyfrowego (coax) , neotecha na australijskich rca od ok. 4lat , kupiony w kanadzie lub usa , nie pamiętam . Sonus Oliva (wersja cyfrowa) grał lepiej.

3001 jedną żyłę ma solid core a drugą multi strand.

Takie mieszanie zawsze wydawało mi się dziwne, jeżeli się chce srebro to się kupuje srebro a nie dodatek srebra.

miałem kiedyś Kimber Ks1011-miedż

oraz Ks1020-srebro+miedż

----słychać różnicę.

Straight Wire Crescendo,którego mam to srebrzona miedż-i jeszcze inny charakter.

miedziane Neotechy-raczej są zbyt ciepłe,przynajmniej takie znalazłem opinie.

Ja szukam czegoś co poprawi kontrolę basu z granych plików.

do 280cd mam sprawdzonego Stereovoxa colibri-x.

Opinie opiniami a najważniejsze i tak jest jak zagra u Ciebie.

Opcje są w sumie dwie:

1.DIY na chociażby neotechu, koszt mniejszy niż firmowy kable i zabawa przednia

2. Wypożyczenie kilku kabli w cenie nie niższej niż ten Stereovox i szukanie "swojego" brzmienia.

zgadzam się, fun ze zrobienia sobie samemu IC jest spory.

zawsze jest dreszczyk:hit czy kit.

........więc szukam i myślę dalej.

Zapewne będą Neotechy.

Tak fun jest spory, to takie gonienie kruliczka ,ale ogólnie po latach zabawy stwierdzam że takie zabawy nie są tanie . To tak jak ze zbieraniem starych monet ,taniej jest je kupić niż samemu szukać ale satysfakcja z szukania jest przednia. Choć ja ze wszystkim zawsze są wyjątki a za takie uważam : polski wzmacniacz LAR chińskie dac'i i pewnie jeszcze kilka by się znalazło.

X20 jest już na Taobao

Ukryta Zawartość

Przeczytałem na Head-Fi, że sugerowana cena dla zagranicznych nabywców to 899$. To nam daje z cłem i VAT-em ponad czwórkę. Czyli maszyna wchodzi na półkę cenową, w której ma sporą konkurencję. Czy jest tego warta?

Ukryta Zawartość

jeżeli nie potrzebujesz I2s po hdmi to w tej cenie masz YSDZ-D-03.cena z przesyłką 1000usd.

W przypadku D-03 w tych samych pieniądzach jest 2xES9018,Amanero Combo usb,kontrolery FPGA,parę drobnych spraw,które poprawiają walory użytkowe.

LKS cały czas poprawiają

W x20-niepokoją mnie sterowniki i kabel widoczny na zdjęciu.

Wybór należy do ciebie.

Mój wybór znasz.

LKS w cenie w valuebasket jest najlepsza opcja imo. Zasilanie z USB amanero jest niestety standardem, ale jak się pokombinuje z kompem to zapewne i z USB nie będzie szumial.

Triode,

To samo co jest do poprawienia w LKS jest również do poprawienia w YSDZ:)

Napisano dziś, 14:01

LKS w cenie w valuebasket jest najlepsza opcja imo. Zasilanie z USB amanero jest niestety standardem, ale jak się pokombinuje z kompem to zapewne i z USB nie będzie szumial.

Triode,

To samo co jest do poprawienia w LKS jest również do poprawienia w YSDZ:)

jesteś w błędzie.

podstawowa różnica jest taka,że D-03 nie ma op amp,jest na elementach dyskretnych.kolejna to FPGA i to co jest pochodną,konstrukcyjnie są to różne dac-i.

Najlepsze daci na ess9018 są na hi endowych opampach takich jak ad797. Nie neguj innych rozwiązan:)

A wyżej pisałem co jest do poprawienia u jednego i drugiego Chinola a nie o podstawowych różnicach jak to ujales.

powtórzę-jesteś w błędzie.

poczytaj sobie o pierwszej edycji LKS-to są ciągle te same problemy.

różnice są oczywiste.

Amanero usb jest dla mnie sprawą obojętną.

Najlepsi-Lampizator,Auralic,J.Feng stosują dla ES9018 FPGA właśnie.

Zabawne jest Twoje pisanie jakbyś wszystkie rozumy pozjadal.

Miłego dnia.

Edytowane przez EMiL

Zabawne jest Twoje pisanie jakbyś wszystkie rozumy pozjadal.

Miłego dnia.

tutaj masz wyjaśnione przez producenta D-03 czym są op amp i dlaczego zastosował układy dyskretne.

ES9018 to ja juz słyszałem przynajmniej w dwóch aplikacjach-w domu-nie w sieci.

Czytałem tę recenzję:

Ukryta Zawartość

między innymi autor twierdzi, że moduł USB jest izolowany od szumów komputera. Dlaczego uważacie, że puszczenie sygnału z laptopa generuje szumy?

Ukryta Zawartość

na przyłączu usb mamy i sygnał i zasilanie.tą drogą przenikają różne zakłócenia z komputera.do tego dochodzą błędy transmisji-słyszane jako trzaski.

LKS z linka jest modowaną wersją-być może poprawiono również Amanero Combo usb.

na przyłączu usb mamy i sygnał i zasilanie.tą drogą przenikają różne zakłócenia z komputera.do tego dochodzą błędy transmisji-słyszane jako trzaski.

Ja gram tą metodą prostym Meridianem Explorer i nie słyszę żadnych szumów, a tym bardziej trzasków.

im lepszy sprzęt tym więcej można usłyszeć.smutne to niestety.

jest w tym takie rozdwojenie jażni:producenci szukają sposobów na maksymalne wyśrubowanie parametrów a użytkownik lekceważy .

kawałek z pogranicza jazzu i elektroniki

elektroniczny bas,przestrzeń,detale

Ciągle stoje w obliczu wyboru combo streamer plus dac do zestawu (harpia amstaff z xindak pa-m integra). W sumie myślałem nad tym D-03 lub L.K.S z ewentualnym znalezieniem sensownego streamera typu Auralic Aries. Ostatnio jednak budżet ograniczył mi się do około 6-7k za te dwa urządzenia i zaczynam zastanawiać się nad JFeng uds-1 (streamer+dac). Jesteście w stanie poprowadzić mnie w ciemności? ;)

Zen.

zależy jakie masz priorytety.

Jeżeli chcesz uprościć system-J.Feng UDS-1(2xES9018) z zabudowanym dyskiem ma wszystko co potrzebne,podłączyć i grać.Cena we Francji ok1200euro

Cena w Chinach:6280 CNY(2xWolfson) lub 6880CNY(2xES9018)+koszta.

Jeżeli zależy ci na jakości dżwięku to zestaw taki jak mój:YSDZ:D-3+J.Feng HDM-01d(niestety tylko srebrny) to 1600usd+koszta.

LKS z linka jest modowaną wersją-być może poprawiono również Amanero Combo usb.

LKS z linka nie jest modowaną wersją. Opisane są mody z wersji 002. Czyli stan aktualny obecnej 003. Mam ten DAC LKS 003 i uważam, że gra fenomenalnie.

Jako, że jest więcej zainteresowanych przykleję mój wcześniejszy prywatny post o LKS Audio MH-DA003:

Porównywałem do M2Tech Young z zasilaczem Tomanka.

Jestem zaskoczony rozdzielczością i tym jak pięknie brzmią instrumenty. Do tej pory były pięknym tłem teraz grają równorzędną rolę w utworach z wokalem. Muszę się na nowo nauczyć słuchać tych samych utworów.

Na wielu kawałkach w bardziej skomplikowanych (wiele instrumentów) miejscach myślałem do tej pory, że problemem jest nagranie. Było słychać nawarstwienie się dźwięków, wręcz nieprzyjemne "dudnienie". Wywoływało skrzywienie na twarzy. Teraz wiem gdzie był problem. Separacja instrumentów i dźwięków produkowanych przez każdy z instrumentów.

Dolne zakresy również lepsze. Pełniejszy, zrównoważony dźwięk...

DAC nie gra technicznie, nie syczy, nie jest suchotnikiem. Przyjemnie się słucha muzyki, zarówno 44k jak i DSD. Wokale czarują a instrumenty są jak żywe.

Dodam jeszcze, że DAC M2TECH mam kilka lat i uważam go za bardzo dobry zakup.

Z LKS jest po prostu więcej danych i są lepszej jakości. Moim zdaniem to tak powinno brzmieć źródło.

triode, co do opisu na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jest pełen opis co zostało poprawione w obecnym 003 w porównaniu z wcześniejszą wersją DAC'a. W 12 punktach można poczytać o gnieździe Furutecha, rodowanych RCA itp. To wszystko znajduje się w 003 i w moim egzemplarzu. Te same zmiany są wymienione na stronie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jako modyfikacje w porównaniu z poprzednią wersją DAC (002). Nie snujmy domysłów o tajemniczych modyfikacjach 003 bo na stronie volenta, którą podałeś znajduje się fabryczny DAC.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jak wypada bas? Ja lubię konkretny, ale szybki i zniuansowany barwowo bas. Niekoniecznie musi schodzić bardzo nisko, zresztą tutaj duży wpływ ma reszta systemu, szczególnie głośniki. Żywy bas jest dynamicznym instrumentem i jego reprodukcja w sprzęcie audio to trudne zadanie.

• Pokaż nowe odpowiedzi