Skocz do zawartości
IGNORED

Coś pomiędzy DAC na AK4396 a HD558

lad

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panowie,

Szukam jakiegoś fajnego wzmacniacza słuchawkowego do tego zestawu.

Dac to projekt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Na ten moment HD558 grają dla mnie trochę za ostro ale pracują dopiero kilka godzin więc to może się jeszcze zmienić. Na pewno brakuje mi też niskiego basu.

Co polecacie złożyć? Myślałem o czymś na tpa6120 bo mam ich kilka szt

Ukryta Zawartość

Zrobię jak radzicie, Ale wzmacniacz tak czy tak się przyda. Chodzi mi po głowie ten klon lehmanna:

Ukryta Zawartość

rozłożenie elementów na PCB jest najbardziej zbliżone do chwalonego klona. Zauważam tylko różnice w użytym potencjometrze. Elementy też pewnie są inne ale większość i tak będzie składany z moich zbiorów.

Ma to sens?

Ukryta Zawartość

ja mam forumowy projekt na TPA6120 i dodatkowy zasilacz symetryczne DE Toma,a w opampie przed opa 2107 gra to wszystko pieknie,koss porta pro szczegulowo i muzykalnie,elementy to elna sylmic i panasonic-fc,takie zestawienie jest bardzo dobre,te wszystkie klony lehmana itp to przerost fomy nad trescia,żebym nie był golosłowny to jesli chcesz audiofilska jakosć,to polecam otl kamyk i HD600 tutaj to juz lupa audiofilska

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.