Skocz do zawartości
IGNORED

Najlepsze wydania filmów blu-ray według was.

SeBaLy

Rekomendowane odpowiedzi

Polecam filmy BD, ale "remasterowane w 4K".

Robi je Sony i jest ich niewiele, bo chyba tylko kilkanaście,

ale jest różnica między zwykłymi BD, a tymi.

Sam kupiłem "Anioły i Demony" w tej wersji mając nominalne BD

i.... zaraz oddałem nominał w "dobre ręce" ;)

Jest na prawdę lepiej.

Poza tym widziałem jeszcze "Eylsium" i

(jedynie w Media na wystawie ujęcia z "1000 Lat Po Ziemii") "remasterowane w 4K"

i różnice są poważne.

Polecam.

Najlepsze wydania BD moim zdaniem ma Sony, Imperial i Pixar a najsłabsze Monolith nawet ich dvd były słabo wydawane chodź teraz po wypowiedziach podobno trochę się poprawili.Mam też parę vydań BD Vision i też niezłe wydania są.Sony dużo filmów remasteruję z dźwiękiem PCM i chwał im za to

Polecam The Counselorna BD mimo bardzo krytycznych ocen film broni się walorami wizualnymi . Przy takim American Hustle to prawdziwe arcydzieło.

Dziwi mnie, że tak widowiskowy film jak Snowpiercer wychodzi u nas wyłącznie na DVD. Niezrozumiała polityka Monolith.

A co tam jest takiego widowiskowego w przechodzeniu z przedziału do przedziału:)?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

A na DVD byś kupił? :) ja tego filmu jeszcze nie widziałem, chciałem kupić BD i obejrzeć a tu zonk.

Oczywiście na Amazonie BD bez problemu dostępne więc to pomysł polskiego dystrybutora.

A recenzje czytałem bardzo różne więc chciałem się sam przekonać.

A na DVD byś kupił? :) ja tego filmu jeszcze nie widziałem, chciałem kupić BD i obejrzeć a tu zonk.

Za 20zł? Kupiłbym. Więcej ten film nie jest wart. Do obejrzenia jeden raz, niestety.

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

No to zaskoczę Was: ten film na DVD kosztuje u nas 50-55 zł czyli tyle ile powinien kosztować BD.

Dlatego piszę o dziwacznej polityce dystrybutora.

posiada ktoś wydanie BD"Ocalony" jaka jakość obrazu i jaka jakość polskiego lektora(DTS-MA HD) jest w wydaniu warto dać 70zł za film

jaka jest wedlug was roznica dobrj jakosci filmu bd z polskim lektorem i bez(nie mowie tu o filmie z dubbingiem)

jakie sa wasze spostrzezenia ?czy dzwiek ma ta sama jakosc dzwieku z polskim lektorem czy gorszy dzwiek ...zeby wrzucic polskiego lektora to jednak jakies dzwieki trzeba wyciszyc...jakie sa wasze opinie ?

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Z lektorem oryginalna ścieżka dzwiękowa jest uboższa bo oryginalne dialogi są zachowane ale wyciszone razem z całą oryginalną ścieżką dzwiękową. Słyszysz je cały czas w tle ale wyciszone, żebyś mógł usłyszeć lektora. Problem rozwiązuje dubbing gdzie oryginalna ścieżka dialogowa zostaje wycięta i zastąpiona przez nowe dialogi, w związku z czym nic nie trzeba wyciszać.

Albo napisy - z kolei kosztem obrazu. Z trojga złego najlepszy jest dubbing bo wbrew pozorom najmniej się traci z oryginału.

Dubbing to dla mnie profanacja dobrego filmu. Oprócz animacji oczywiście. Dla prawdziwego milośnika KD tylko oryginalna ścieżka dźwiękowa + napisy. Oryginalna ścieżka jest jakościowo duzo lepsza niż opcja z lektorem, dużo więcej szczegołów i lepsze efekty surround.

czyli wniosek-uczyc sie jezykow obcych by w pelni delektowac sie dzwiekiem...:-) bo dubbing czasem tylko pogarsza sprawe(nie mowa o jakosci dzwieku a doborze glosow i tlumaczeniu)

mnie zastanawia jedno czemu na naszych polskich filmach oryginalna ścieżka PL jest dużo słabsza od innych oryginalnych wydań mam DVD "sale samobójców" z DTS gdzie wogóle jej nie czuć tak samo jak przy "Pora Mroku" gdzie jest DTS-ES 6.1 i to samo mimo że to niby polski horror gdzie dużo się dzieje

Mnie napisy w niczym nie przeszkadzają. Lata praktyki, bo juz X lat wstecz na kompie się oglądalo filmy z napisami, więc ja nie mam problemu z czytaniem podczas oglądania. Moja kobieta nieraz się wkurza, bo jak czyta to się nie może skupić na filmie, i odwrotnie:)

też posiadam 1 część Hobbita na dvd z dubbingiem i strasznie cichy jest efekty inne super a jak pod głośnie to nie idzie siedzieć przy nich

najlepszy jest dubbing

mam zupełnie przeciwne zdanie, dubbing to sztuczne podłożone głosy, w innym języku niż wysławia się aktor. Inna mimika ust. Nie ma nic bardziej sztucznego

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

Też tak kiedyś uważałem... Kwestia przyzwyczajenia. Na napisach się wychowałem i nie mam problemu z czytaniem podczas oglądania filmu ale... napisy psują mi jednak obraz. Powtarzam: z trojga ZŁEGO wybieram dubbing. A teraz właśnie oglądam Watchmen Director's Cut na oryginalnym amerykańskim BD z angielskimi napisami bo ze słuchu wszystkiego nie da rady złapać. Ta 3-godzinna wersja filmu po prostu wbija w fotel. Nigdy się u nas nie ukazała i najprawdopodobniej nie ukaże...

www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B00450AGFA/ref=mp_s_a_1_2?qid=1414448302&sr=8-2&pi=SL75

Polecam...

Ten film i bez tej wersji jest za dlugi. Te 20 minut dodatkowe nic zupelnie nie wnosi

Swietny soundtrack.

Dubbing tak jak koledzy wcześniej wspominieli tylko w animacjach np Shrek

Gość BlueMax

(Konto usunięte)

A ja powtórzę, że to tylko jedna z opinii na ten temat, którą zresztą kiedyś podzielałem. Jest to kwestia gustu i przyzwyczajenia a nie żaden dogmat.

Watchmen za długi. Cóż, taką opinię też słyszałem ale zupełnie się z nią nie zgadzam. Film na taki klimat, że mógłby trwać i trwać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.