Skocz do zawartości
IGNORED

Zone 2 - czym rozdzielic sygnal do paru pokoi (multiroom)

FasterThanX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W wielu amplitunerach mamy pre/line out (2 x cinch).

Mam kilka pokoi i w kazdym z nich wzmacniacz audio do ktorego chcialbym podlaczyc wyjscie Zone 2 z amplitunera.

Czym rozdzielic sygnal aby jedno wyjscie Zone 2 na stale obslugiwalo pozostale wzmacniacze i by dzwiek pozostal w dobrej jakosci?

Zone 2 to mój amplituner obsługuje jako taki - wystarczy podłączyć parę kolumn z drugiego pokoju wybrać źródło dźwięku i po prostu włączyć przycisk Zone 2.

Ty chyba chcesz po prostu podpiąć jakieś źródło dźwięku do oddzielnego wzmacniacza a nawet dwóch?

No ale jak to zrobisz że na przykłąd osobna A ogląda film a osoba B chce posłuchać CD? Jak wybierzesz TV na amplitunerze bez Zone 2 nie włączysz CD do drugiego pokoju - musiałbyś CD podłączyć bezpośrednio do wzmacniacza B.

Tak mi się wydaje bo chyba nie ma sensu puszczać w każdym pokoju to samo?

To nie jest multiroom tylko radiowęzeł. Multiroom jest wtedy, gdy każde pomieszczenie ma możliwość niezależnego wyboru źródła dźwięku.

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Nie zalezy mi na zmianie zrodla dla poszczegolnych pokoi.

Gdybym chcial pelny multiroom wybralbym Sonosa.

Chce aby wlasnie jeden typ zrodla byl dostepny w kazdym pokoju dlatego pytam o cos co rozdzieli 2 x cinch na 8/10 x cinch abym mogl wygodnie sterowac z telefonu strefa 2 amplitunera.

Raczej nie ma takich rozwiązań na rynku domowym, ale nawet jeśli to nie ma mowy o wygodnym sterowaniu, bo będziesz miał po drodze wzmacniacze, którymi też trzeba sterować. Pomysł skazany na porażkę.

Jedyne co mi przychodzi do głowy to wyjść z liniowego i wejść do wielostrefowego wzmacniacza multiroom np

http://sklep.rms.pl/russound-r850mc-wzmacniacz-mocy-4-strefy-8-kanalow

Ewentualnie klasyczny mocny wzmacniacz z podwójnymi wyjściami głośnikowym i szeregowe podłączenie wysokoohmowych głośników

Myslalem o czyms tanszym i zasadzie funkcjonowania podobnej do tego

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Gdzie jest 2 x RCA in i 8 x RCA out...

I bez funkcji przelaczania tylko samego rozdzielania tak aby sygnal byl jednakowo rozdzielany

Ukryta Zawartość

Łatwo wymarzyć trudniej zrobić :)

Zawsze można też kupić

Ukryta Zawartość

Podłączone urządzenie jest wybierane za pomocą przycisków na przednim panelu.

Wlasnie o cos takiego mi chodzilo tylko aby sygnal caly czas byl rozdzielany na wszystkie urzadzenia bez przelaczania przyciskami

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.