Skocz do zawartości
IGNORED

Van den Hul Magnum Hybrid

wojtekvp

Rekomendowane odpowiedzi

1. Co wniósł do waszego systemu.

2. Na co ewentualnie go zmieniliście i jakie zmiany nastąpiły w dźwięku.

Pytasz o informacje które są Ci do niczego nie potrzebne. To że jakiś kabel wniósł coś do jakiegoś systemu nie oznacza wcale że wniesie cokolwiek do Twojego albo że w czymś Ci pomoże. Każdy system jest inny. Musiałbyś mieć bardzo podobny system żeby skorzystać z takich informacji.

:)

Wiedziałem, że mogę liczyć na zrozumienie.

Nie chodziło mi o konkretną poradę, tylko o opisanie swoich spostrzeżeń o tym kablu.

Wiem, że każdy ma inny system i efekt jest inny, ale na pewno nie będzie tak, że opinie będą skrajne.

Pewne jest natomiast to, że kilka waszych wpisów jest bardziej miarodajne niż wywody w prasie kolorowej.

Co do wpisu " o mnie"

Wow, zapomniałem, że w ogóle coś tam wpisywałem (notabene 9 lat temu)

Już się poprawiłem

Mialen ten kabel u siebie chyba od 2006 roku i pamietam ze zmieniałem z nizszego VDHH cs122 chyba, grałem wtedy na Kef iq5, Densen b100 i CA Azur. Dokładnie pamietam wrazenie gdyz zmieniałem kable tego roku kilka razy i Magnum poprawił mi bas (ilosciowo) , przestrzen i soprany diametralnie!! Ciepłe, dociazone i analogowe brzmienie. Subiektywnie zmiana była dal mine ogromna. Była jeszcze zmiana Ic z The Name na C5, tea na duty plus. Od tamtej port nic nie zrobiło na mine takiego. wrazenia w kwestii okablowania. Moze niece Chord odyssey i zmiana sieciowki na lepsza. Teraz nie słysze/słucham roznic miedzy kablami, głownie słuchawki. Mam nadzieje ze pomogłem

Bardzo podobnie gral u mnie the wind mkii, ktorego narazie zastapil zu audio julian. Julian ma bardziej otwarta gore, kontrolowany bas, lokalizacja instrumentow bardzo dobra i scena zyskala na szerokosci i glebi. Ale Wind jest bardzo muzykalnym kablem, i przy wiekszej plytotece przyjemniej sie slucha muzyki, po prostu wybacza kiepsko zrealizowanym plytom. Zatem niewykluczone ze Wind jednak zostanie.

To czy zamuli zależy od systemu... Do już gęsto i ciepło grającego bym go nie próbował.

Miałem z nim do czynienia lata temu ale z tego co pamiętam to ten kabelek grał ciepło,

przesuwał balans w dół, delikatnie zaokrąglał i miał taaaaaaki bas ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.