Skocz do zawartości
IGNORED

Wybór kolumn do konkretnej muzyki

Sajmon Jabłoński

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przez 99% czasu słucham dwóch rodzajów muzy Elektrohouse czyli Tomorrowland,Showtek,Vinai itp oraz Trance i tutaj kolumny powinny bardzo dobrze odtwarzać vocal jak i bas który w trance jest szczególnie mocny. Szukam kolumn zatem które pięknie zagrają vocale oraz będą miały szeroką scenę. Muza odtwarzana będzie u mnie z PC na którym mam Sound Blastera.

Cena kolumn tak do 3000 zł

Obecnie Posiadam Sony MHC 991 AV, która jest po prostu genialna.Mimo posiadania 5.1 słucham praktycznie cały czas w 4.1 czyli przód,tył plus sub i tak też w przyszłości będę słuchać muzyki. Mój obecny sprzęt będzie napędzać nowe kolumny. Z jbl studio 190 wieża nie miała żadnych problemów. Ten zestaw gra niesamowicie, basu jest tyle że sub można odłożyć do szafy :)

Kolumny które mi się spodobały to Heco Celany XT 701. Oczywiście wizualnie tylko bo odsłuchać ich jeszcze okazji nie miałem

Jestem otwarty na wszelkie sugestie. Co do wzmaka to mam w plamach kupić używkę tak do ok 1000 zł. Wybór mój skłaniam ku jakiemuś modelowi Sony ES bo z kolegom kupiliśmy ES500 i właśnie JBL studio 190 i po prostu dźwięk miażdzy w każdym calu. W przypadku wzmaka także wysłucham wszelkich sugestii.

I jeszcze jedno pytanko czy jakieś wzmaki z 90`s lat mają wyjście na suba??? Bo co patrzę na allegro to żaden takowego nie posiadam i zastanawiam się jak podłączyć zatem sub pod wzmak

Pozdrawiam !!!

W kwestii kolumn proponuję posłuchać Dynavoice DF-6 albo jeśli masz duże pomieszczenie, DF-8. Jest to dźwięk, który w połączeniu z elektroniką Sony powinien Ci się podobać.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

W kwestii kolumn proponuję posłuchać Dynavoice DF-6 albo jeśli masz duże pomieszczenie, DF-8. Jest to dźwięk, który w połączeniu z elektroniką Sony powinien Ci się podobać.

Dziękuję za odpowiedź. Muszę przyznać ze kolumny prezentują się naprawdę ciekawie. Zobaczę czy Bydgoszczy one są.

Jak chcesz łojenia w tej cenie i do tej muzyki to Paradigm Monitor 9 v.7 bedzie jak znalazł, po delikatnej negocjacji kupisz je spokojnie za 3 tysiące. olej te amplitunery AV SONY i za ten tysiac kup wzmacniacz z drugiej ręki Harmana, Nada.

Potwierdzam do siekanki wyżej wymienione paradigmy połączone np z HK 980 lub amplit.HK AVR 170/271 nadają się idealnie-słuchałem wielokrotnie,a jak jesteś z Bydgoszczy do podjedź do elektropunktu sprzedali tych zestawów bardzo dużo.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Szukaj jakich kolumn z lat 90 z dwoma basami 8'' na kolumne i tytanowa lub aluminiowa kopulka

Firmy takie jak Cantom, MB Quart, Heco, T+A mialy takie kolumny w ofercie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.