Skocz do zawartości
IGNORED

Tani odtwarzacz sieciowy z możliwością sterowania smartfonem

lukasz536

Rekomendowane odpowiedzi

Na początku chciałem się przywitać, bo to mój pierwszy post. Wiąże się on z potrzebą uzyskania porady od Was drodzy użytkownicy forum.

Zakupiłem jakiś rok temu odtwarzacz multimedialny Hyundai M-Box z wyświetlaczem (model bodajże TP01). W zasadzie spełnia on swoje główne zadanie - pozwala odtwarzać pliki flac (w tym te Hi-res) bez potrzeby uruchamiania telewizora. Niemniej jednak posiada jedną dużą wadę: szybkość nawigowania po menu/zasobach. Mam sporą kolekcję muzyczną zgraną z płyt, tudzież kupioną na HD tracks, i niejednokrotnie dotarcie do pożądanego katalogu jest po prostu dość długie i żmudne.

Ostatnio poczytałem o tym, że niektóre odtwarzacze sieciowe/multimedialne mają możliwość obsługi za pomocą smartfona, np. Xtreamery (ale chyba nie wszystkie). Hyundai nie opracował żadnej takiej aplikacji i nie zanosi się na to, bo zrezygnował z rozwijania swoich produktów w segmencie odtwarzaczy multimedialnych/sieciowych.

Chodzi mi o to by taka aplikacja dawała możliwość nie tylko sterowania odtwarzaniem, ale także przeglądania zasobów (w tym sieciowych, mam NASa ZyXEL) bez potrzeby włączania telewizora i innych kombinacji. Chodzi mi po prostu, żeby to odbywało się sprawnie - włączam odtwarzacz (naturalnie dedykowanym pilotem), a potem biorę do ręki smartfona, odpalam aplikację i już mogę buszować po zasobach czy tworzyć listy odtwarzania, a potem odtwarzam.

Chodzi mi o rozwiązanie do 400 zł. Może ktoś ma do sprzedania ? Wiem, że są na rynku muzyczne odtwarzacze sieciowe Pioneera czy Denona w cenach ok. 1000 zł i więcej, które z pewnością umożliwiają szybką nawigację i obsługę za pomocą smartfona, ale tyle kasy przeznaczyć nie mogę, bo już i tak wtopiłem z Hyundaiem. Posiadam dość fajnego DAC-a Muse Audio, który sprawdza się bardzo dobrze (jak na moje ucho amatora) z takimi tanimi multimedialnymi zabawkami typu Hyundai.

Proszę coś poradzić, może podzielić się doświadczeniami. Skłaniam się ku Xtreamerowi, tylko który model? Może jakieś dobre używane DVD/Blu-ray, np. Pioneer, z interfejsem sieciowym i z obsługą za pomocą smartfona?

Z góry dziękuję za rady!

Bardzo dziękuje za odezwę. To Daphile to rewelacja! Uruchomiłem sobie Live dziś na starym PC z USB. Super - to jest to, o co mi chodziło. Kupię sobie jakiś tani terminal i będzie idealnie. Chodzi to bardzo szybko. Ba! Nawet bez problemu na nieoficjalnej darmowej apce na Windows Phone, gdyż posiadam Lumię, co mnie też bardzo ucieszyło.

Co do ZyXELa: jest aplikacja, ale można tym odtwarzać treści zapisane na NAS-ie tylko na smartfonie - nie ma możliwości odtwarzania za pomocą samego NAS-a lub innego urządzenia, np. jakiegoś odtwarzacza multimedialnego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.