Skocz do zawartości
IGNORED

Jamo Classic 8 czy Jamo S606

Elzbieta i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,Chciałbym zasięgnąć porady znawców tematu, czy znajdzie się ktoś kto słuchał kolumn jamo classic 8 i jamo s606 ? jestem na etapie niedużego wydatku na sprzęt Hi-fi/systemu 5,1 lub coś w tym guście , służyły by głównie do odsłuchu stereo muzyki pop rock jak i czasem jazzu i klasycznej, pytanie o te dwa dwa modele ponieważ do classic 8 mam spory sentyment i są w granicach moich możliwości czyli około 800zł +/- , s606 są ładne ale nie mam pojęcia jak brzmią,proszę o pomoc osób które miały styczność z oba modelami, do tego będzie jakaś elektronika typu sony es i w odpowiednim czasie okablowanie, więc kolumny koniecznie Jamo,wzmacniacz sony klasy es nie wiem jeszcze jaki model wpadnie w ręce,będę szukał ofert, szukam dosyć głębokiego basu i czystej góry,nie wiem co mógłbym dodać,proszę o pomoc.

Pozdrawiam

Daniel

https://www.audiostereo.pl/topic/115723-jamo-classic-8-czy-jamo-s606/

Witam jak już z kolumny, które wymieniłeś to satrsze classic 8 bo nowsze ladniejsze nie znaczy lepsze i w tym przypadku tak jest sa po prostu chinskie i do d.... oprucz wygladu nie reprezentuja nic. Az dziw ze to cos kosztuje blisko 1500 zl ! I osobicie nie kupowal bym "cos" sony tylko "cos innego" i jak mowisz ze mialo by to sluzyc do kina to masz rozne mozliwosci typu ampli. yamaha harmany czy inne w budrzetowce. denona odradzam bo slaby i malo rozwiazan w tej cenie . I nie koniecznie kolumny jamo jak to napisales. No chyba ze koniecznie chcesz miec z nazwy jamo bo sa o wiele lepsze podlogowki od tych jamo. A zbudowac system w tej kat. cenowej, ktory ma dobrze grac w jazz`ie i klasyce i do tego kino jest naprawde ciezkim wyzwaniem .Bardzo dobre kolumny do jazzu i klasyki to sonus faber :D ale ceny zaczynaja sie od 10.000 :D za podlogowki.

• 4 tygodnie później...

Dziękuję bardzo za pomoc, plany co do wzmacniacza się zmieniły, jest Marantz SR 7200 i na razie taki zostanie, jakie fronty do stereo? mogą być na początek jamo classic 8 czy jest coś z używanych w granicach 1000 zł i jest podobne wyglądem do classic 8, 3 drożne,

wiem że do tysiąca nie kupię hi-endowych kolumn ale proszę o radę,musi coś stać niedaleko wzmacniacza, niski bas mile widziany,

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.