Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N-70

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

N70A widzę że ma z tyłu gniazda usb typ A i B dysk możesz podpiąć do usb typ A

oznaczenie ipod iphon to taka podpucha metrosexualna:) nie ogranicza tego złacza tylko do nich

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Tylko że tam nie ma upskalowania takiego jak w usb dac

Slucham wlasnie muzy z Pionka z dysku USB. Jest aktywna opcja up samplowania sygnalu z usb (up sampler dziala dla kazdego zrodla dzwieku, w tym dla dzwieku 24/192)

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Slucham wlasnie muzy z Pionka z dysku USB. Jest aktywna opcja up samplowania sygnalu z usb (up sampler dziala dla kazdego zrodla dzwieku, w tym dla dzwieku 24/192)

1dfc8aef752fa14d32c46fd00e7f0709.jpg

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

No chciałbym żeby taki sampling był pod każdym wejściem a nie tylko pod jednym. Chce używać dysku i z tego co widać można go podpiąć pod usb z przodu a tam takich cudów nie ma.

N70A widzę że ma z tyłu gniazda usb typ A i B dysk możesz podpiąć do usb typ A

oznaczenie ipod iphon to taka podpucha metrosexualna:) nie ogranicza tego złacza tylko do nich

No niestety ale chyba sie ogranicza. Podpiąłem dysk z tyłu do USB A i niestety nie widzi go. Zostaje tylko gniazdo USB z przodu. Mam prośbę, może ktoś przesłać mi plik z polską instrukcją obsługi modelu N-50A? Niestety N-70A mimo zapewnień sprzedawcy nie ma polskiej instrukcji.

To trochę dziwne bo co to za różnica .

Oczywiście dysk masz sformatowany w fat32 ?

Poczytaj wcześniejsze posty było tam o problemach z dyskami.

albo tu :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<br />Tak mam sformatowany jako fat32 inaczej nigdzie bym go nie podpiął. Co do iphone do w przednim gnieździe tez jest opis ze można go podpiąć. <br />

To właśnie mnie nieco dziwi.

Może rzeczywiście w instrukcji jest odpowiedź na tę zagadkę,tylko manuala na stronie Pioneera nie ma w żadnym języku tylko do sterowników i upgrade

• 2 tygodnie później...

Mam jeszcze pytanie odnośnie wyświetlania zdjęć. Mimo ze w folderach z wykonawcami mam jpg ze zdjęciem płyty to niektórych mi nie wyświetla. CO trzeba zrobić zeby je widział? Poza tym nie wiem czemu ale wydawało mi się ze czytałem gdzieś ze on sam powinien pobrać okładkę z internetu.

Gość

(Konto usunięte)

Mam jeszcze pytanie odnośnie wyświetlania zdjęć. Mimo ze w folderach z wykonawcami mam jpg ze zdjęciem płyty to niektórych mi nie wyświetla. CO trzeba zrobić zeby je widział? Poza tym nie wiem czemu ale wydawało mi się ze czytałem gdzieś ze on sam powinien pobrać okładkę z internetu.

Pewnie plik zdjecia musi miec nazwe: "folder.jpg".

Jeśli komuś zależy żeby mieć zdjęcia na screenie to musi przerobić pliki na wav. Wtedy nie ma problemu. CO do flac-ów to nie rozumiem od czego to zależy. Mam pytanie. Jak uruchomić spotify? Dusze wszystkie guziki i nic. Jakby było nieaktywne.

No niestety ale chyba sie ogranicza. Podpiąłem dysk z tyłu do USB A i niestety nie widzi go. Zostaje tylko gniazdo USB z przodu. Mam prośbę, może ktoś przesłać mi plik z polską instrukcją obsługi modelu N-50A? Niestety N-70A mimo zapewnień sprzedawcy nie ma polskiej instrukcji.

Po instrukcje napisz do dystrybutora DSV :

Ukryta Zawartość

Miałem taki problem z amplitunerem LX-71 i miła Pani w sekretariacie po tygodniu mi wysłała drukowaną instrukcje zupełnie za darmo.

Niestety N-50 już sprzedałem i nie mam a do N-70 mam english tylko i tu nie pomogę chyba, że to Cie zadowoli.

Ukryta Zawartość

Ludzie co za czasy, w dobie zaawansowanych układów niskoszumnych stabilizatorow napięcia od np TI , pioneer stosuje stare ja świat szumiace jak diabli stabilizatory seri 78...., i chce za to 5,5 tys zł, rozbój w biały dzień , i to jeszcze we flagowym modelu N70

To tak jakby do passata włożyć opony Dayton albo bez urazy Dębicy

Czy ci inżynierowie od pioneer nie maja za grosz wstydu , czy wydanie 20$ ( cena w detalu) za niskoszumne stabilizatory napięcia przy cenie urządzenia ok 1500 $ to jakiś majątek ?

Ludzie co za czasy, w dobie zaawansowanych układów niskoszumnych stabilizatorow napięcia od np TI , pioneer stosuje stare ja świat szumiace jak diabli stabilizatory seri 78...., i chce za to 5,5 tys zł, rozbój w biały dzień , i to jeszcze we flagowym modelu N70

To tak jakby do passata włożyć opony Dayton albo bez urazy Dębicy

Czy ci inżynierowie od pioneer nie maja za grosz wstydu , czy wydanie 20$ ( cena w detalu) za niskoszumne stabilizatory napięcia przy cenie urządzenia ok 1500 $ to jakiś majątek ?

ale że co - SZUMI - BARDZO SZUMI - OKRUTNIE SZUMI???

Mój Lankasterze... Ryka... Ryki już nie ma...

Audiofil ze mnie żaden ale głuchy też nie jestem. CO do szumu to jedynie od % w głowie czasami jak wieczorem słucham i słucham i słucham jak to pięknie gra. A że Dębica, no cóż nie patrzę na napis tylko słucham jak gra.

Polecam zapoznać sie z recenzja z audio-video z która utozszamiam sie po odsuchach

Z własnych doświadczeń z układami typu lt317; tedy prado regulator i jung superregulator wiem jak kapitalne znaczenie ma umiejętna stabilizacja napięcie

Prosiłbym auto-ironię pozostawić po zapoznaniu sie z technicznymi aspektami stabilizacji napięcia w układach audio i ich przejawami w odbiorze dźwiękowym

Ciekawe czy sa jeszcze jakieś inne klocki audio w cenie ponad 5tys , które używają stabilizatorow serii 78...

Ja nie spotkałem

przepraszam bardzo ten fragment o auto-ironii to do mnie? Proponuję wiec nie odsłuch tylko zakup/wypożyczenie i sprawdzenie technicznych aspektów we własnym domu. A stabilizacja napięcia na pewno będzie imponująca. Papier, na którym zapisujemy suche dane przyjmie każdą teorię. Pozdrawiam

P.S.

Proszę Cię podaj jeszcze gdzie miałeś możliwość odsłuchu tego streamera.

Szanowny Panie

Ja opieram sie na odsluchach układów audio zasilanych różnymi rodzajami stabilizacji napięcia na bazie dyskretnych zasilaczy i układów zintegrowanych w preampach liniowych i gramofonowych

Dla mnie kombinacja Mac mini + dac hegel zagrało duzo lbardziej wyraziście z większa skala dynamiki od n70

Ale cóż gusta sa rożne i ja to szanuje

Moj sprzeciw budzi fakt , iż we flagowym modelu producent zastosował układ elektroniczny śmieciowy spotykany w sprzęcie budżetowym lat 90 poprzedniego stulecia

A to oznacza ze potraktował temat po macoszemu i w oderwaniu od możliwości jakie dają nowe układy elektroniczne bądź tez uczynił to świadomie szykujac mały upgrade w przyszłości

Kolego dodo, nic nie jest doskonałe, Pioneer też nie jest ale nie wiem gdzie się zaopatrujesz w te klocki, ja kupiłem za 3.950 zł w Niemczech :-) a za te pieniąszki nie mogę narzekać.

Hegla też jedni chwalą inni wręcz przeciwnie jak wszystko, widziałeś chociaż jeden sprzęt który chociaż jeden user nie wyzwał ? zawsze tak było i będzie a to, że nie jest doskonały jakoś przeżyję i będę nadal słuchał muzy na nim :-).

• 4 miesiące później...
<br /> Niemniej powyższy sposób działa również względem WIMP HIFI i Deezera (ja mam 6 miesięcy Deezera gratis rejestrowałem się kilka dni temu). Pozdrawiam. KL<br /> <br /> <br />

hej czy na tym odtwarzaczu (n70) faktycznie można słuchać wimpa obecnie tidal?

hej czy na tym odtwarzaczu (n70) faktycznie można słuchać wimpa obecnie tidal?

Można. Na szereg sposobów. Zakladam że pytasz o strumieniowynie. Strumieniowanie w odróżnieniu od Spotify nie działa na Windows (ja nie wiem jak to zrobić). Na Androidzie działa coraz lepiej (obecnie dobrze) poprzez apke Bubble Upnp. Na iOS popprzez funkcję AirPplay.

Kolego dodo, nic nie jest doskonałe, Pioneer też nie jest ale nie wiem gdzie się zaopatrujesz w te klocki, ja kupiłem za 3.950 zł w Niemczech :-) a za te pieniąszki nie mogę narzekać.

Hegla też jedni chwalą inni wręcz przeciwnie jak wszystko, widziałeś chociaż jeden sprzęt który chociaż jeden user nie wyzwał ? zawsze tak było i będzie a to, że nie jest doskonały jakoś przeżyję i będę nadal słuchał muzy na nim :-).

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.