Skocz do zawartości
IGNORED

Pioneer N-70

Krzych L

Rekomendowane odpowiedzi

Można. Na szereg sposobów. Zakladam że pytasz o strumieniowynie. Strumieniowanie w odróżnieniu od Spotify nie działa na Windows (ja nie wiem jak to zrobić). Na Androidzie działa coraz lepiej (obecnie dobrze) poprzez apke Bubble Upnp. Na iOS popprzez funkcję AirPplay.

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

czyli rozumiem jak mam w urządzeniu AirPplay i Apple to mogę bezprzewodowo z takiego Tidala korzystać?

czyli rozumiem jak mam w urządzeniu AirPplay i Apple to mogę bezprzewodowo z takiego Tidala korzystać?

Tak.

Wysłane z mojego SM-T705 przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

• 3 miesiące później...

Witam. Czy może mi ktoś powiedzieć, bo jakoś nie widzę, czy jest możliwość wyszukiwania stacji radiowych? Trochę to dziwne przy takiej ilości stacji internetowych żeby nie można było ich wyszukiwać.

Sa dwie opcje. Albo zakladasz konto na vTuner i parujesz urzadzenie z kontem. Wtedy wchodzisz np. pilotem w net service i bedziesz mial opcje wyboru. Procedury parowania nie pamietam. Jest w instrukcji. Mozesz tez zainstalowc Bubble UPnP (aplikacje na androida do wysylania sygnalu z telefonu na streamera) i (XiiaLive aplikacja radia internetowego automatycznie laczaca sie z Bubble UPnP po uaktywnieniu opcji tego radia w menue Bubble UPnP).

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

T+A DAC 8 DSD via Silencable Wizzard XLR do KRELL s550k a ten via Velum LS-G do Audio Physic Cardeas Plus

Tak mam sformatowany jako fat32 inaczej nigdzie bym go nie podpiął. Co do iphone do w przednim gnieździe tez jest opis ze można go podpiąć.

To jkies nieporozumienie , że urządzenie w tej klasie nie widzi dysku w NTFS. Na szczęście jest CA 851N który czyta wszystko śmiga bez zacinania i brzmi rewelacyjnie .

Odnośnie Ntfs. Lepiej by było żeby Pioneer ten format akceptował (brak wspieranie formatu wynika z koniecznych opłat licencyjnych dla MS). Ja mam dysk 2 Tb sformowany w Fat32 i nie ma absolutnie żadnego problemu. Muszę powiedzieć że ten Pionieer jest wyśmienity pod względem jakości dźwięku, wszechstronności, niezawodności i prostoty użytku.

Wysłane z mojego SM-N920C przy użyciu Tapatalka

Może i tak. Miałem przez jeden dzień Marantza 8005, niby widział dysk w NTFS ale nie umiał sobie poradzić z jego zawartością....

Generalnie nie podszedł Ci, że miałeś go tylko jeden dzien?

• 1 rok później...

Witam. No to ja chciałbym odświeżyć wątek. Odebrałem właśnie mojego "nowego" zlampizowanego N-70 od firmy Sinusaudio. Gra może druga godzinę i powiem szczerze, ze jestem oczarowany. To co Pan Mariusz wycisnął z niego to bajka. Nie wiem jak u Was ale u mnie dźwięk w porównaniu z gramofonem był taki odchudzony. Teraz to jest przestrzeń, ciśnienie. Do tego przybyło szczegółów ale ale nie kłują one w uszy. Muzyka wypełnia w końcu pokój tak jak powinna i Ad fontes ma w końcu równego sobie rywala. Pozdrawiam i polecam zabawę tym streamerem bo warto.

• 1 rok później...

Witam w klubie kolego :-),

Napisałem już kilka słów w temacie w którym też pisałeś no i tak samo uważam, brak obsługi NTFS to kupa straszna i kolejne dwie kupki to fakt, iż nie da się słuchać SACD z podłączonego CD chyba, że jeszcze nie odkryłem jak to zrobić no i obsługa Spotify tylko premium ale tu jestem noga i może nie potrafię tego ustawić :-), liczę na Twoją pomoc oraz pytanie:

Udało Ci się podłączyć CD i przesłuchać coś w formacie SACD ?

Cena z znajomego nam już źródła bajeczna, dźwięk w porównaniu do N-50 które sprzedałem w 15 minut, bardzo duża nawet dla mnie Kowalskiego i tu miło jestem zaskoczony ale w innym wątku prosiłem o 2 tygodnie czasu na większe testy i opinie, za świeżynka jeszcze ażeby wywalić konkretny opis :-) i też się zgadzam z Tobą, wagowo jak miałem w łapach N-50 i to cudo, to sorry ale to jakieś dwie inne ligi :-). Mam jeszcze cichą nadzieję, że aktualizacja softu może przyniesie obsługę SACD z CD.

Reasumując na szybko : w tej kwocie czyli ok.4,000 w jakiej my kupujemy ten gadżet, nie ma obecnie konkurencji.

Pozdrawiam.

Tylko że N-50a i N-70a to są te same urządzenia, cała elektronika, procesor, przetwornik itp. n-50 ma tylko mniej rozszerzeń w postaci wyjść czy wzmacniacza słuchawkowego. Więc nie wiem jak mogłeś słyszeć różnicę. Nawet na stronie pioneera jest informacja że są to te same komponenty. Wydaje mi się że błąd poznawczy polega na tym że pierwszy N-50 (bez literki A) miał faktycznie inne bebechy i mniejszy ekran ale od pojawienia się N-50A, różnica tkwi tylko i wyłącznie w rozszerzeniach, jeżeli ktoś z nich nie korzysta i kupił N-70A tylko dla jakości dźwięku to moim zdaniem wydał kasę w błoto. Testy też wykazały że są to identyczne klocki i up sampling działa identycznie w obu przypadkach.

• 11 miesięcy później...

Witam. Pozwolę sobie odświeżyć temat. Chciałbym trochę zmodyfikować urządzenie ale Sinus Audio już nie lampizuje. Polecicie kogoś? I druga sprawa. Do tej pory nie zakupiłem modułu wi-fi, czy do N70A musi być jakiś konkretny model?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.