Skocz do zawartości
IGNORED

pliki z blu-ray: desynchronizacja fonii i wizji

il Dottore

Rekomendowane odpowiedzi

Po raz pierwszy mam taki problem. Pliki Blu-Ray z filmu "Dawno temu w Ameryce" - wersja przedłużona, ponad 4 godziny materiału, włącznie z cyfrowo odrestaurowanymi dołożonymi scenami dodatkowymi dotychczas nie publikowanymi . Miałem nadzieję na filmową ucztę a tu zonk. :(

Niezależnie od rodzaju ścieżki dźwiękowej czy DTS czy inna, cały czas dźwięk snuje się jakieś 2 sekundy za obrazem.

Odtwarzacz programowy to All Player.

Mam wiele plików Blu-Ray i zawsze synchro jest perfekcyjne.

Czy wiecie jaka jest tego przyczyna i jak temu zaradzić? Może All Player ma opcję "przesuwania" fonii, jak napisów?

Może jakiś inny bezpłatny player? Jaki?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

W playerach nie pomogę, bo nie używam - a na takie dolegliwości, to najlepszy będzie TSMuxer.

Intuicyjny, ale jak problem, to PW

Ile waży ten katalog ? To z oryginału, czy jakiś sklejony z sieci ?

z TNTorrent

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

jezeli masz player podlaczony do amplitunera to w wiekszosci z nich w ustawieniach mozesz opoznic dzwiek,masz tam podane opoznienie czasowe.wybierz odpowiednie i problem zalatwiony ...jezeli nie masz tej opcji w ustawieniach to nie mam innego pomyslu...

jezeli masz player podlaczony do amplitunera to w wiekszosci z nich w ustawieniach mozesz opoznic dzwiek,masz tam podane opoznienie czasowe.wybierz odpowiednie i problem zalatwiony ...jezeli nie masz tej opcji w ustawieniach to nie mam innego pomyslu...

Nie mam amplitunera ;), po prostu filmik na kompie chciałem sobie obejrzeć... może znacie jakiś odtwarzacz programowy gdzie można sound delay zlikwidować?

W przypadku tego tytułu na jednej płycie zawarte są 2 wersje tego samego filmu i stąd wynika mocne poszatkowanie

plików, aby te wycięte sceny mogły być dokładane w locie. To prawdopodobna przyczyna Twoich narzekań gdyż

program nie potrafi tego dobrze składać w locie.

Rozwiązanie problemu zajmie 20-30 minut.

Uruchom program TSMuxer i wczytaj do niego ( przycisk ADD ) plik o nazwie 00100.MPLS który siedzi w katalogu

BDMV - PLAYLIST. Program złoży Ci w jedną całość film w długiej wersji i dokona korekty synchronizacji.

Plik wynikowy zapisz jako Blu-Ray ( zaptaszkuj )

Daj znać czy się powiodło.

* 00100.MPLS to nazwa playlisty dla długiej wersji, info zaczerpnięte z portalu poral.eu dla polskiej wersji.

Jeśli masz inną wersję, to może być to inna playlista. Aby to zweryfikować potrzebny jest BDInfo, ale i tak

tutaj dostaniesz informację w TSmuxerze, że film trwa 141 minut, lub nie ... :)

251 minut. :)

Dzięki, coś spróbuję podłubać

NO I ... ? :)

u mnie lata bez problemu.

No i doszedłem... to jest coś porąbane z AllPlayerem. Mam wersję 6.0 i okazuje się że jest taki sam shit na KAZDYM pliku BR w tej chwili! :(

Muszę doładować poprzednią wersję AllPlayera bo wtedy śmigało mi bez problemu.

Albo może coś się poyebało w Winzgrozie i pora przeładować system...

Znasz może jakieś alternatywne darmowe uniwersalne playery wideo, które mógłbym wypróbowac?

Akurat się nudzę w robocie. I oby jak najdłużej tej nudy! :)

Również pozdrawiam! :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.