Skocz do zawartości
IGNORED

Końcówka mocy

Kojrzo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość intenser

(Konto usunięte)

słowa, słowa, słowa

ble ,ble ,ble

przełóż słowa na czyny , popełnij wzmacniacz klasy 150SE , pokaż światu

wtedy wracamy do rozmowy a teraz jak wcześniej powiedział jamówię to plac zabaw

Gierszewski

Pan Grzegorz rzeczywiście nie siedzi na forum, lecz co kilkanaście-kilkadziesiąt minut rozmawia przez telefon w związku z prowadzoną działalnością.

pokaż światu

To forum dyskusyjne, piaskownica powstaje wtedy, kiedy dochodzi do konfrontacji osób z różnych poziomów poznania.

Już samo wymaganie od dyskutanta pokazania "jakiegoś produktu" na potwierdzenie danych słów, jest ostrożnie rzecz ujmując mało dorosłe.

W rozumieniu takim musiałaby powstać jakaś platforma do dokonywania takich prezentacji, oraz musiałby być powołany komitet osób oceniających.

Tylko kto by ocenił czy te oceny są słuszne czy nie?

To jest zakładka hi end, powinna być zachowana choćby elementarna powaga.

Mateusz, ale kiedyś wcześniej pisałeś, że nie chciał Wam zagrać Conrad Johnson MET 250S. A to jest genialne urządzenie, dużo lepsze od Alepha, X.250 czy VK60... Jak to się wydarzyło w tym samym systemie to problem tkwi w czymś innym niż w końcówkach mocy. I w ogóle z tego co piszesz to VK-60 zagrało najlepiej, czyli lepiej niż VTL-TL 185 a to obiektywnie niemożliwe chyba w żadnym systemie...

Czary. Normalnie czary

pass x250 gral az milo

nawet aleph 5 gral lepiej

vtl 185 graly lepiej

a bat vk60 to juz w ogole

Napisz może co to konkretnie znaczy u Ciebie "grało" albo "nie grało" i na jakiej muzyce, bo to co piszesz to sformułowanie, które nic nie mówi konkretnie...

ok jeszcze raz

modwright zagral przecietnie cicho poza tym nie mial zadnych aspektow o ktorych tu panowie piszecie. ani rewelacyjnej glebi, ani dynamiki ani w sumie niczego czym by sie mogl wyroznic . po wyjjsciu z klasy A zagral jak zwykly przecietny wzmak nie wyroznajacy sie niczym sposrod innych konstrukcji.

takie jest MOJE zdanie czy sie to komus podoba czy nie.

oczywiscie mozemy to skwitowac stwierdzeniem ze mialem egzemplarz uszkodzony. jesli o mnie chodzi nie ma problemu.

co do conrada johnsona to tez przyznam szczerze bylem zaskoczony. gral ok ale tylko jak sie go rozkrecilo glosniej ale jak na tak szanowana i uznana marke spodziewalem sie moze bog wie czego... glownie brakowalo mu poukladanej sceny i w ogole drajwu. takiej waskiej sceny to u mnie w sumie nie bylo z zadna koncowka. (byly lampy zmieniane )

oczywiscie mozemy pisac ze wlozony przypadkowy element do wychuchanego systemu zawsze bedzie mial problemy z pokazaniem swoich mocnych stron.

mozemy tu tez pisac ze znow trafilem na uszkodzony egzemplarz. ale ciekawi nniue fakt czemu conard juz nie produkuje tych wzmakow skoro mialy byc niby takie cudowne. jeden wypust i koniec? nieco dziwne.

oczywiscie w pewnych sytuacjach moze mogl sie wpasowac w system. niestety nie u mnie a w sumie szkoda.

co do muzyki.

hmm

zacytuje klasyka:

"dobry system ma zagrac dobrze kazdy rodzaj muzyki"

a od siebie jeszcze dodam ze na kazdym poziomie glosnosci

modwright zagral przecietnie cicho poza tym nie mial zadnych aspektow o ktorych tu panowie piszecie. ani rewelacyjnej glebi, ani dynamiki ani w sumie niczego czym by sie mogl wyroznic . po wyjjsciu z klasy A zagral jak zwykly przecietny wzmak nie wyroznajacy sie niczym sposrod innych konstrukcji.

takie jest MOJE zdanie czy sie to komus podoba czy nie.

oczywiscie mozemy to skwitowac stwierdzeniem ze mialem egzemplarz uszkodzony. jesli o mnie chodzi nie ma problemu.

Mnie to pachnie jakimś generalnym kłopotem w zestawieniu systemu.

Takie podejrzenie mam co do odwrotnie podprowadzonych faz do różnych urzadzeń, albo same urządzenia mogły wymagać odwrotnych faz niż było podpięte.

Według mnie nie ma takiej możliwości, żeby wszystko było źle w prawidłowo podpiętym systemie.

I jeszcze dodam, że u polskiego dystrybutora był jeden egzemplarz 150, z którym coś było nie tak, przy czym nie było to oczywiste, wiec dystrybutor miał prawo nie wiedzieć. A ja wiem to stąd, że ten konkretny egzemplarz padł całkiem jak był u mnie :-)

jak ktos ma kolumny 100dB to moze to i jakos tam zagra

ale nie dajmy sie zwariowac - w takiej klasie cenowej jest w czym wybierac do takich kolumn

Tego to nie zrozumiałem - o czyich kolumnach teraz piszesz?

Bo moje kolumny to mają tak:

Sensitivity 92 dB/2.83 volts/meter

Impedance 4 Ohms, 0.7 at 20kHz.

Czyli łatwo nie jest i raczej trzeba niezłej elektrowni żeby tym zagrać....

:-D

o tym pisze ze jak ktos ma latwe w napedzeniu kolumny to tych pierwszych pare watow z modwrighta jeszcze moze sie komus podobac.

Łatwe w napędzeniu?!? - chyba nie wiesz o czym piszesz....

Jesli Twoim zdaniem impedancja 4Ohm ze spadkiem do 0.7 jest łatwa to ja przepraszam - chyba się wypisze z dalszego dialogu :-)

Niestety takie opinie mocno nadwyrężają Twoją wiarygodność co do innych ocen...

gdzies napisalem ze twoje kolumny sa jakos szczegolnie latwe?

nie!

no wiec prosze nie wkladaj w moje usta czegos czego nie powiedzialem

bo to jest po prostu niegrzeczne

nie mniej jednak do grupy "trudnych" kolumn tez bym ich nie zaliczyl

to po pierwsze

napisalem natomiast ze z kolumnami watt puppy 7 ktore wymaganiami przypominaja mniej wiecej Twoje skrzynki modwright zagral slabo. bardzo slabo

a nie zauwazylismy problemow z wysterowaniem

nie - nie tu tkwil problem. aleph5 dysponujacy znacznie mniejsza moca zagral o niebo lepiej a zostal tak samo "wrzucony" ni z gruchy ni z pietruchy do obcego systemu

to po drugie

a po trzecie w nosie mam czy kolega mi wierzy czy nie. pisze jak bylo. z reszta sa swiadkowie i nie sa to tylko moje urojenia.

nie mniej jednak do grupy "trudnych" kolumn tez bym ich nie zaliczyl

No to się grubo mylisz - to SĄ trudne kolumny. Oczywiście zagrają "jakoś" ze wieloma wzmacniaczami, ale żeby zagrały pełnią swoich możliwości to już nie jest takie proste...

napisalem natomiast ze z kolumnami watt puppy 7 ktore wymaganiami przypominaja mniej wiecej Twoje skrzynki modwright zagral slabo

To tez porównanie niezbyt szczęśliwe - wymagania WP i Elektrostatów różnią się sporo w odniesieniu do wzmacniacza...

a po trzecie w nosie mam czy kolega mi wierzy czy nie. pisze jak bylo

No właśnie nie piszesz i stąd jest problem.

Nie napisałeś cały czas jaka była muzyka.

Napisałeś, że wszystko praktycznie było źle, a tak się nie zdarza nawet z budżetowymi sprzętami. Jeśli wszystko było źle to albo rzeczywiście był uszkodzony wzmak, albo jakiś inny kłopot w całym systemie. Jeśli piszesz, że impedancje sprawdzaliście to moim zdaniem nie dopatrzyliście właściwego podpięcia faz prądu do poszczególnych klocków, albo niektóre z nich wymagają odwrotnie niż mieliście w kablach.

Zazwyczaj właśnie niedopilnowanie właściwego podłączenia zasilania daje takie efekty.

w Norwegii jest nieco inny prad (120+120+ziemia) wiec nie ma znaczenia jak sie wlozy wtyczke

taka siec plata inne figle ale nie o tym przeciez piszemy

moze jazz z elektrostatami modwright gra. kto wie. z wilsonami i piegami jakos nie chce zagrac czegokolwiek.

co do muzyczki to nie zalezy mi zeby zestaw mi tylko plumkal jakies wydumki

ma grac W S Z Y S T K O dobrze

wszystko praktycznie było źle

bylo slabo. a po wysciu z klasy A bylo jeszcze gorzej - 100% trana. po prostu zwykla - mocno srednia koncowka. nie angazujaca w jakis szczegolny sposob.

moze SE zagra lepiej. nie wiem - nie wypowiadam sie

poza tym piszesz ze sluchasz klasyki

to wymagajacy temat

nie wyobrazam sobie jak mogla by brzmiec klasyka z modwrighta KAW150. Twoje elektrostaty musza miec dobry aktywny glosnik basowy...

w Norwegii jest nieco inny prad (120+120+ziemia) wiec nie ma znaczenia jak sie wlozy wtyczke

no to moze tu jest problem...

ma grac W S Z Y S T K O dobrze

ja coś jest do wszystkiego, to wiadomo do czego jest - jak opony całoroczne ;-0

moze SE zagra lepiej. nie wiem - nie wypowiadam sie

Gra, ale 150 też gra, więc jak w Waszych norweskich systemach nie zagrało, to może coś z tym prądem jest na rzeczy... :-)

Kojrzo

Nie wiem skąd jesteś, ale jeżeli z Pyrlandii to jestem skłonny umówić się z przywołanymi tutaj końcowkami VTL MB-185SII.

Będziesz miał porównanie.

Dzięki Foni.

Niestety trochę daleko - W-wa

Rozpocząłem odsłuchy ATM-2.

Bardzo interesujące nowe doświadczenie

Pzdr

a coś bardziej konkretnie?

:)

Niestety nie miałem zbyt dużo czasu wczoraj na odsłuchy, ale już wiem, że będą problemy.

I to poważne. :)

To jest inne granie, o dziwo również bardzo dynamiczne.

Piękny, ciepły, bardzo dobrze kontrolowany bas.

Może nie jest tak konturowy jak w KWA150SE, minimalnie zaokrąglony, ale ogólnie OK.

Góra detaliczna, pastelowa, grająca bardzo gładko.

Ogólnie jest to dynamiczne, masywne i nasycone granie, z ciepłą podstawą basową

I co istotne, jest to bardzo muzykalny wzmacniacz.

Zarówno KWA150SE jak i ATM2 to są świetne końcówki i niestety wybór będzie ciężki.

Zwłaszcza, że rodzinka już dokonała wyboru - ATM2

W kategoriach bezwzględnych, po krótkich odsłuchach, ATM2 sprawia wrażenie ogólnie lepszego wzmacniacza.

Żeby jednak mieć 100% pewność muszę go dłużej posłuchać, zwłaszcza, że przy klasyce KWA150 wydawał się ciut lepszy.

Grał z minimalnie większym rozmachem.

Mam ogromny sentyment do Modwright'a więc pozostanę sam z tym trudnym wyborem.

Pzdr

A najlepiej przed podjęciem decyzji skorzystać z zaproszenia Kolegi Foni i posłuchać VTL-MB 185:-)

To prawda, tylko do Poznania daleko :)

Mam problem z dwoma końcówkami, a trzema to byłoby już chyba za dużo

Pzdr

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Tu jest recenzja Jacka Kłosa, bardzo trafna:

http://www.hi-fi.com.pl/wzmacniacze-testy-lista/2154-vtl-mb-185-series-ii.html

Od siebie dodam tylko tyle, że ja biorę VTL w ciemno, bez odsłuchów;-)

Kojrzo,

A co z preampem? ATM słuchałeś w secie dedykowanym pre?

Teraz słucham z LS36, jutro postaram się z ATC3.

Dedykowany do ATM2 jest chyba ATC2.

Niestety w Soundclubie nie mają go obecnie.

Tu jest recenzja Jacka Kłosa, bardzo trafna:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Od siebie dodam tylko tyle, że ja biorę VTL w ciemno, bez odsłuchów;-)

Recenzja fajna, tylko to monosy :)

Pzdr

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.