Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do 250£ w UK

ganjor86

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam taki zestaw audio: Technics su-v303 ,unitra g-8010(wkładka at-95e wymiana kondensatorów kabli i wtyków oraz żarnika na diode LED co praktycznie wyeliminowało brum który jest największą wadą tego sprzętu. Kolumny to visaton sc10n i 2x tvm arn 188-05, odtwarzacz to Denon DCD-820. Zestaw gra nawet zadowalająco ale pojawił się pewien słaby punkt: amlogic m8 za pomocą którego mam zamiar oglądać filmy i słuchać muzyki głównie FLAC, odtwarzacz ma strasznie kiepską kartę dzwiękową bo czego się spodziewać po sprzęcie za 60£ ale ma wyjście optyczne i chciałbym je wykorzystać. Od daca oczekuje wejścia spdif optyczngo i może być usb, wyjścia to chinch i słuchawkowe (mam CAL! po recablingu a w przyszłości planuje cos na poziomie hd-650). Myślę że w cenie 250£ na ebay można znaleść coś godnego uwagi. Planuje też wymianę wzmacniacza na coś lepszego i analogowego z dobrym wejściem phono. Prosze o wszelkie sugestie i propozycje.

https://www.audiostereo.pl/topic/116396-dac-do-250%C2%A3-w-uk/

DacMagic 100 ? Jeśli tak to mi brakuje wejścia słuchawkowego i kontroli głośności ale plusem jest przetwarzanie 24/192, wezmę go po uwage bo wejście słuchawkowe we wzmacniaczu jest i kontrola głośności też.

Myślę że kupie DAC w sobotę więc jeśli nie pojawią inne propozycje do soboty to kupię DacMagic 100, sklep mam u siebie w mieście więc w razie czego oddaje DAC do sklepu i oni załatwiają resztę.

Chyba wolałbym nowy sprzęt. A chińskie DAC'e z ebay ? Niektóre chińskie wyglądają dośc spoko ale nie wiem jak jest z brzmieniem i jakością dzwięku. W zasadzie brak wejścia słuchawkowego nie jest jakąś ogromną wadą.

Jakiś czas temu można było kupić Rega DAC na niezłej przecenie. Może to jeszcze aktualne.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

300£ to chyba jednak nieco ponad moje możliwości... dodatkowo dalej brakuje wyjścia słuchawkowego więc chyba wolałbym DacMagic za mniejszą sumę i mógłbym zacząć zbierać na nowy wzmacniacz. Porównując DacMagic 100 do Rega DAC różnice są znaczące ?

Jakiś czas temu można było kupić Rega DAC na niezłej przecenie. Może to jeszcze aktualne.

Ukryta Zawartość

Nie chcieli mi sprzedać do Polski i musiałem kombinować przez znajomych w UK...

Ukryta Zawartość

DacMagic 100 kosztuje teraz w richer sounds 129'95£ więc go biorę :-) czytałem że jest o bardzo zrównowarzonym brzmieniu i ma szeroką przestrzeń co bardzo sobie cenię. Dziękuję za rady kiedy oszczędzę około 400£ zapytam na forum o jakiś dobry analogowy wzmacniacz.

DacMagic 100 kosztuje teraz w richer sounds 129'95£ więc go biorę :-) czytałem że jest o bardzo zrównowarzonym brzmieniu i ma szeroką przestrzeń co bardzo sobie cenię. Dziękuję za rady kiedy oszczędzę około 400£ zapytam na forum o jakiś dobry analogowy wzmacniacz.

Robisz głupotę !! Za 250 kupisz dobrą uzywke który kosztował 500 a brzmieniowo nie masz nawet porównywać ,po co płacić podwójnie -aha przestrzeń to tworzy cały system a nie jeden klocek

:)

Wczoraj kupiłem DacMagic 100 dziś będę podlączać i jeśli się uda uruchomić PCM na moim urządzeniu opisze jakie mam odczucia. Wiem że przestrzeń tworzy cały zestaw audio i nawet kable nie mówiąc już o wzmacniaczu czy głośnikach mogą popsuć cały efekt ale wspominałem w temacie że chcę wymienić wzmacniacz na lepszy , urzywany za jakieś 300 do 400£ bo mój Technics su-v303 nie jest jakiś szczytowy... jeśli nie będę zadowolony z DacMagic 100 to go poprostu sprzedam i kupie inny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.